به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سید جواد ایزدهی پیش از ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران از ارسال یک هزار و ۶۳۶ اثر به دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه خبر داد و درباره جزئیات اجرایی و آماری این همایش توضیحات کاملی ارائه کرد.
دبیر علمی بیست و ششمین همایش کتاب سال حوزه بیان کرد: مراسم اختتامیه این آئین روز پنجشنبه هجدهم بهمنماه در سالن همایش مدرسه علمیه امام کاظم (ع) شهر قم برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به افزایش سهدرصدی تعداد آثار ارسالی نسبت به دوره قبل، بیان کرد: مجموع آثار دریافتشده، تعداد یک هزار و دو اثر به بخش کتاب اختصاص دارد که از این میان ۸۸۵ اثر توسط برادران طلبه و ۱۱۷ اثر توسط خواهران طلبه ارسال شده است.
حجتالاسلام ایزدهی همچنین به مشارکت بینالمللی در این رویداد اشاره کرد و گفت: تعداد ۱۴۷ اثر از شرکتکنندگان غیرایرانی و از ۹ ملیت ارسال شده که این آثار بیشتر از کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، عربستان، ترکیه و هند بودهاند که این تنوع ملیتی نشاندهنده اهمیت و گستردگی ارتباط علمی حوزههای علمیه با جهان اسلام است.
دبیر علمی بیست و ششمین همایش کتاب سال حوزه تصریح کرد: شرکتکنندگان در قالب ۱۹ گروه موضوعی به رقابت پرداختهاند که در این راستا ۱۱۰ عنوان کتاب و ۳۰ پایاننامه به مرحله نهایی داوری راه پیدا کردهاند.
وی ضمن ارائه آمار نهایی جوایز این دوره گفت: در بیست و ششمین دوره این همایش، دو کتاب به عنوان برگزیده نهایی معرفی خواهند شد، ۱۵ اثر شامل کتاب و یک پایاننامه شایسته تقدیر شناخته شده و ۱۳ کتاب دیگر به همراه پنج پایاننامه نیز شایسته تحسین خواهند بود.
تجلیل از آیتالله شبیری زنجانی از مراجع عظام تقلید
دبیر علمی بیست و ششمین همایش کتاب سال حوزه ادامه داد: علاوه بر معرفی برگزیدگان، در آئین اختتامیه از آیتالله سید موسی شبیری زنجانی از مراجع تقلید برجسته نیز تجلیل به عمل خواهد آمد که این امر با هدف ارج نهادن به شخصیتهای علمی متعالی انجام میشود.
حجتالاسلام ایزدهی سپس به هشتمین جشنواره مقالات علمی حوزه که همزمان با همایش کتاب سال برگزار میشود، اشاره کرد و گفت: ۲۰۹ مقاله از سوی محققان به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که از میان آنها، ۵۳ اثر به مرحله نهایی داوری رسیده و در نهایت چهار اثر به عنوان آثاری شایسته تقدیر انتخاب شدهاند.
وی اهمیت برگزاری چنین رویدادهایی را فراتر از صرفاً تشویق نویسندگان و محققان دانست و خاطرنشان کرد: هدف اصلی این همایش علاوه بر تجلیل از تلاشهای علمی فرهیختگان حوزوی، ایجاد بستری برای رقابت سازنده علمی است.
دبیر علمی بیست و ششمین همایش کتاب سال حوزه تصریح کرد: این امر در راستای پیشبرد پژوهشهای عمیقتر و ارائه راهکارهایی برای حل مسائل مرتبط با نظام اسلامی، جامعه، روحانیت و همچنین تعامل با عرصه بینالملل صورت میگیرد.
حجت الاسلام ایزدهی با ارائه آماری طولانیمدت از آثار ارسالی به دبیرخانه عنوان کرد: در طول ۲۶ سال گذشته، بیش از ۲۳ هزار و ۶۲۷ اثر شامل رسالات سطح چهار، کتابها و مقالات به این دبیرخانه ارسال شده است.
وی افزود: کل آثار برگزیده این دورهها ۲۱۵ مورد بوده است. همچنین، وی تعداد آثار شایسته تقدیر را ۳۵۰ مورد و آثار شایسته تحسین را ۵۱۵ اثر اعلام کرد که از این میان، سهم برادران طلبه حدود ۲۲ هزار و ۲۰۰ اثر و سهم خواهران طلبه یک هزار و ۴۰۰ اثر بوده است که نشاندهنده مشارکت گسترده نخبگان حوزوی در این جشنواره علمی است.