به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، معاملات بورس تهران در روز یکشنبه با رشد شاخصهای سهامی پیگیری شد. شاخص کل پس از کش و قوس فراوان به سطح دو میلیون و ۷۷۶ هزار واحد رضایت داد و شاخص هموزن نیز رشد ۰.۱۴ درصدی را به ثبت رساند و به سطح ۸۷۰ هزار واحدی رسید. شاخص کل فرابورس نیز با رشد ۰.۴۷ درصدی همراه شد.
در معاملات امروز، ارزش معاملات 7 هزار و 390 میلیارد تومانی به ثبت رسید و 479 میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار خارج شد. ارزش معاملات خرد، همچنان زیر 10 هزار میلیارد تومان است و این موضوع حاکی از پایین بودن تقاضا در صحنه معاملات است. 50 شرکت بزرگ بازار با خروج پول 85 میلیارد تومانی همراه شدند و صندوقهای اهرمی نیز خروج پول 86 میلیارد تومانی را به ثبت رساندند. همچنین در پایان معاملات بازار، 54 درصد از نمادها در محدوده سبز و 46 درصد دیگر نیز در قسمت سرخ تابلوی معاملات جای گرفتند.
در معاملات امروز، پتروشیمی پارس نیز پس از دو ماه بازگشایی شد تا تعداد نمادهای پتروشیمی بازگشایی شده به 6 نماد افزایش پیدا کند. روز چهارشنبه نماد "شگویا" بازگشایی شده بود و روز گذشته نیز چهار نماد "نوری"، "جم"، "شفن" و "بوعلی" پس از دو ماه، معاملات خود را از سر گرفتند و امروز نیز نوبت به نماد "پارس" رسید که به تابلوی معاملات برگردد. این نماد نیز به مانند دیگر نمادهای پتروشیمی با صف خرید در سقف قیمتی روزانه کار خود را آغاز کرد.
4 نمادی که دیروز بازگشایی شدند نیز، در معاملات امروز هم با صف خرید کار خود را ادامه دادند و حتی در برخی از این نمادها حجم معاملات کمتر از حجم مبنا بود. به نظر میرسد که ناظر بازار تصمیم گرفته است که این نمادها را در روزهای مختلف و با دامنه نوسان محدود بازگشایی کند تا هم از فضای هیجانی در بازار جلوگیری کند و هم از عطش فروشها در بازار بکاهد. ورود پول حقیقی به نمادهای پتروشیمی، صنعت پتروشیمی را در صدر جدول صنایع با بیشترین ورود پول حقیقی قرار داد. این صنعت در معاملات امروز، ورود پول 100 میلیارد تومانی را ثبت کرد.
در معاملات امروز، دلار توافقی با افزایش قیمت همراه شد و به 67 هزار و 123 تومان رسید. در بازار آزاد نیز دلار در نیمه دوم کانال 84 هزار تومان معامله میشود. نرخ دلار توافقی از ابتدای سال رشد 65 درصدی را به ثبت رسانده است و یکی از دلایل موج صعودی اخیر بازار سهام همین افزایش در نرخ توافقی بود. از اواخر آذرماه نرخ نیمایی حذف شد و دلار توافقی به عنوان دلار موثر بر سود شرکتها شناخته میشود.