ما در حقیقت تابع سیاست ها و عوامل آنها نیستیم و کشور خودمان را بر اساس مبانی و موازین خودمان با استقلال کامل اداره میکنیم.
محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی با حضور در برنامه «گفت و گوی ویژه خبری» به تشریح آخرین دستاوردها و پیشرفتها در صنعت هسته ای کشور پرداخت.
به گزارش ایرنا، محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران شامگاه یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور در برنامه «گفت و گوی ویژه خبری» به تشریح آخرین دستاوردها و پیشرفتها در صنعت هسته ای کشور پرداخت.
فناوری های پیشرفته در سطح بین المللی به یک حوزه تعیین کننده تبدیل شدند
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که آیا این میزان هزینه برای فناوری هستهای درست بود، گفت: این سوال مهم و پرتکراری است؛ کافی است برای اینکه تصویری از واقعیت دنیا به دست بیاوریم به گفتوگوهای داووس امسال نگاه کنیم که هر سال برگزار میشود و فرصت نمایش جهتگیریها است تا ببینیم کشورهای گوناگون چه جهتگیریهایی دارند و بر چه تمرکز میکنند. این نشست یکی از مهمترین محورهای به رخ کشیدن و فرصت ارائه آن چیزی است که کشورهابه دست آوردهاند و فناوری های نوین است که کشورهای توسعه یافته به دنبال این هستند که جایگاه خود را بالا ببرند و براین اساس بلوک بندی شکل میگیرد و فعالیت هر کشوری که با نظام قوی تر همراه شود و منافع آن ها را تامین کند مانعی ندارد، براین اساس شرط اصلی و مهم این است که منافع آمریکا تامین شود.
فناوری پیشرفته الان حوزه تعیین کننده هستند که چه کسی وارد شود و هرکسی وارد شد باید منافع آمریکا را تأمین کند. موضوع اصلی بحث، فناوریهای پیشرفته است اما به این دلیل که ایران عضو هیچ بلوکی نیست این فعالیت ها برای ایران ممنوعه اعلام شده است. مسأله بعدی فناوری هستهای است که یک رویکرد آشکار دارد که اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی است با صراحت قوانین که باید در پارلمان تصویب شود که یکی موضوع پادمان است و بعدی عدم اشاعه است. این پادمان و ان پی تی باید در نظام قانون گذاری تصویب شود و ما هم به ضوابط آن پایبند هستیم.
آژانس بین المللی انرژی اتمی باید از دستیابی همه کشورها به فناوری صلح آمیز هستهای حمایت کند
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه تاکید کرد: قانون و تکلیف آژانس بین المللی انرژی اتمی به صراحت اعلام می کند که باید از دستیابی همه کشورها به فناوری صلح آمیز هستهای حمایت کند. اما در پس پرده همان موضوع محدودیت های بند اول وجود دارد. کنگره آمریکا در سال ۱۹۵۵ یک قانونی را گذرانده که به عنوان قانون «یک دو سه» هم شناخته می شود و به صراحت اعلام می کند که هر کشوری بخواهد وارد این حوزه های سه گانه شود که مربوط به حوزه هستهای است باید حتما با دولت ایالات متحده قرارداد داشته باشد وگرنه منطقه ممنوع است و نباید ورود پیدا کند و ۱۸ کشور با آمریکا قرارداد دارند. این قانون یک، دو سه، شامل غنی سازی اورانیوم، باز فراوری و آب سنگین است و اگر شما با امریکا قرارداد نداشته باشید و به منافع امریکا طبق ترتیباتی که در قانون آمده متعهد نباشید و این منافع را تامین نکنید، نمیتوانید وارد این حوزه ها شوید. آمریکایی ها به شدت به دنبال آن بوده و کنترل می کنند که جز این کشورهایی که الان حق وتو دارند ومستثنا هستند، هیچ کشور دیگری اجازه نداشته باشد وارد این حوزه شود. اخیرا هم در همین چارچوب قرارداد میبندد یعنی شرط و شروطی میگذارد.
در بحث توسعه برنامه هستهای هزینهها مطرح نیستند
محمد اسلامی در ادامه افزود: طرف مقابل به بهانه برنامه هسته ای ایران فشار حداکثری و تحریم را بر ایران تحمیل کرد و با این فشار حداکثری و اعمال تحریم، مزاحمتهای بیشماری را با انواع و اقسام حرکتهای مخرب علیه ایران انجام دادند. این ۲۰ سال مذاکرهای که همه دولتها انجام دادند برای رفع این اتهامات ساختگی بود که به ایران نسبت میدادند. این اتهامات ساختگی در قالب pmd در مذاکرات برجام در حقیقت کنار گذاشته شد. این ماهیت موضوع است، پس حقیقت این است که جمهوری اسلامی ایران این انحصار را شکسته و به صورت تحقیقات درون زا بدون کمک خارجی توانسته روی پای خودش به این ظرفیتهای فناوری صلح آمیز هستهای برسد. به دنبال مقایسه هزینه و فایدهها نباید باشیم؛ درست است که هزینه سنگینی میدهیم ولی اینجا اصلاً بحث هزینهها مطرح نیست؛ نکته مهم این است که این حوزه فناوری پیشرفته و دستیابی به آن، از نظر نظام استکباری یک منطقه قرمز و ممنوع به خصوص برای جمهوری اسلامی ایران بوده چرا که ما در حقیقت تابع سیاست ها و عوامل آنها نیستیم و کشور خودمان را بر اساس مبانی و موازین خودمان با استقلال کامل اداره میکنیم.
فناوری هستهای سکویی برای توسعه در سایر علوم است
معاون رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان ساخت: نکته دوم این است که این فناوری، فناوری شکافنده و پیش برنده است و فناوری است که خلق فرصت میکند و شما میتوانید از پرتو فناوری هستهای توسعه سایر علوم را شتاب بدهید. این فناوری در همه سرفصلها حضور دارد و تاثیرگذار است؛ بنابراین وقتی شما وارد این حوزه میشوید منفعتی که به دست میآورید از زمانی است که به این قابلیت دست پیدا می کنید و میتوانید از دستاورد آن در کانون های گوناگون مصرف استفاده کنید. آن زمان است که باید تحلیل هزینه و فایده انجام بدهید. ما الان در همین مسیر قرار گرفتیم، ما الان به مرحلهای رسیدیم که میتوانیم از فناوری هسته ای استفاده کنیم، یعنی از فناوری هستهای و دستاوردهای آن در حوزههای گوناگون استفاده کنیم. الان ما در آغاز این راه هستیم و دستاوردهای خیلی نفیس و ارزشمندی هم داشتیم.
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.