این فیلم درامی روانکاوانه است و این بازیگر در ۷۹سالگی توانست نقش پیرمردی مبتلا به مشکلات روحی و روانی را بهخوبی ایفا کند. خیلیها پیشبینی کردهاند که بابک یکی از نامزدهای سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد خواهد بود؛ بازیگر قدیمی که در روز افتتاحیه جشنواره به خاطر یک عمر فعالیتهای هنریاش هم مورد تجلیل قرار گرفت. او البته در دومین روز جشنواره یک حاشیه به وجود آورد و آن هم زمانی بود که دوربین صداوسیما برای مصاحبه سراغش رفت، ولی او حاضر نشد با این رسانه حرف بزند و گفت چندین سال است که با تلویزیون مشکل دارد.
حاشیه پررنگ دیگر در نشست خبری فیلم «آنتیک» ساخته هادی نائیجی اتفاق افتاد. این فیلم نیز بعد از نمایش موج انتقادات را به وجود آورد اما اشارههای پژمان جمشیدی به قیمت دلار در نشست خبریاش بارها در شبکههای مجازی وایرال شد و سوژه فیلم نیز دستخوش حملات برخی منتقدان قرار گرفت. در این نشست پژمان جمشیدی درباره دستمزدهای خوب بازیگران و تفاوت آن با دیگر عوامل گفت: اینکه ما پول داشته باشیم ولی اطرافیانمان نداشته باشند چه فایدهای دارد. الان دلار ۸۴۳۰۰ تومان است و وضع همه مشخص است. او همچنین در انتقاد از وضعیت صدای سالن نمایش گفت: پیشنهاد میکنم از فردا فیلمنامهها را پرینت بگیرند و به تماشاگران بدهند.
همچنین هادی نائیجی،کارگردان این فیلم، با گله از برخی سوالها با تفسیر مذهبی از داستان فیلم گفت ما آگاهانه به چیزهایی پرداختیم که آن را خرافه میدانیم نه دین. اگر کسی تاسیس یک امامزاده تقلبی را دین میداند خودش باید پاسخگو باشد.
او درباره به سخره گرفتن مقدسات گفت: باید تعریف کنیم امر مقدس چیست. اینکه دوستان با یک کلمه امامزاده این طور سوال طرح میکنند خلاف تصور من از یک جلسه رسانهای است. آیا هر بقعهای که ساخته میشود بدون سند قابلقبول است؟ ما اصلا سراغ روایت فیلم در سالهای اوایل انقلاب رفتیم چون دو آدم شیاد در ابتدای یک حکومت تازهتاسیس از فرصت برای شیادی استفاده میکنند. آیا نمیتوان برای رسیدن به پاسخی صحیح و دقیق پرسشگری کرد؟ ما در این فیلم صرفا از فرصتهای یادگیری شوخی ساختیم. کجا با یک مقدس مُسلّم شوخی کردیم؟ کجا با ارزشهای نظام شوخی کردیم؟ اگر میخواهید به شخص بنده نسبتی را بدهید، مشکلی نیست، ولی این گروه افرادی معتقد هستند. ما از اهالی رسانه، صداقت و پژوهش یاد گرفتیم و سینما بدون اصحاب رسانه معنا ندارد.
محمود بابایی، تهیهکننده «آنتیک»، در پاسخ به سوالی که این فیلم را عناد با جمهوری اسلامی میدانست گفت به وصیتنامه امام خمینی (ره) رجوع کنید و ببینید چند صفحه درباره مبارزه با خرافات صحبت کردهاند. میگویند امشب شلوغترین سانس بوده ولی سوالها با این موضوع شروع شده در حالی که من دوست دارم به جای حواشی به داستان بپردازیم.
او همچنین درباره جریان شکایت سازمان اوقاف از این فیلم، افزود: بهتازگی چند رسانه گفتهاند که سازمان اوقاف از فیلم شکایت کرده است، درحالیکه این شیطنتهای برخی رسانههاست و اصلا چنین چیزی وجود ندارد. وکلای ما جدی پیگیر این موضوع خواهند بود. طبق قانون، قانونگذار این حق را برای همه قائل شده که از هر کسی که میخواهد شکایت کند و بحثهای حاشیهای مطرح شده است و وکلای ما بهجد پیگیر آن هستند.
فیلم «رگهای آبی» ساخته جهانگیر کوثری روز اول جشنواره به نمایش درآمد اما واکنشها درباره این فیلم همچنان ادامه دارد که داستانش درباره زندگی فروغ فرخزاد شاعر بلندآوازه ایرانی است. در همین رابطه سام فرخزاد، برادرزاده فروغ، در یادداشتی نوشته است: «این فیلم نهتنها نتوانست زندگی فروغ فرخزاد را درست روایت کند، بلکه بهنوعی خیانت به یاد و خاطره او بود. فروغ، شاعری که با جسارت و صداقت، دنیای شعر فارسی را تکان داد، در این فیلم به یک شخصیت فرعی در داستان عشقش تبدیل شد. جای خالی شعرها، فیلمسازیها و دغدغههای اجتماعیاش در این فیلم بهشدت احساس میشد. فروغ بیشتر از این بود. او زنی بود که با کلماتش مرزها را شکست و با دوربینش واقعیتها را نشان داد. این فیلم نهتنها نتوانست عمق وجود او را نشان دهد، بلکه تصویری سطحی و نادرست از او ارائه کرد. به عنوان عضوی از خانواده فروغ، معتقدم این فیلم نتوانست حق مطلب را درباره او ادا کند. فروغ فرخزاد شایسته یک روایت واقعی و احترامآمیز بود، نه این داستان عاشقانه کلیشهای و بیعمق.»
دیگر گویا باید اعتراض به هوش مصنوعی را یک پای ثابت رویدادهای هنری به حساب آورد. ماجرا این است که در شب افتتاحیه جشنواره در تالار وحدت و در بخش یادبود هنرمندان درگذشته سینما، تصویری به نمایش درآمد که در آن با صدای شبیهسازیشده خسرو شکیبایی توسط هوش مصنوعی اعلام شد که پوستر خوبی برای جشنواره طراحی شده و سپس همه به مهربانی دعوت شدند و گفته شد آنجایی که او به سر میبرد به اندازه کافی برای دروغ و حسادت و کلک چوب دارند.
پوریا شکیبایی در ویدئویی گفت بهخاطر ناراحتی زیاد مادرش این پیام را منتشر کرده. او گفت بهتر بود در تولید چنین محتوایی صداقت در کلام و معرفت در امانتداری رعایت میشد. او همچنین اشاره کرده که با خودش و مادرش هیچ تماسی گرفته نشده و شاید اگر این اتفاق میافتاد کمک بهتری برای خلق یک اثر مقبولتر صورت میگرفت.