به گزارش خبرنگار مهر، آویشن گیاهی مدیترانهای و کوهی است که بوی تند و خاکی داشته و برای مصارف غذایی و دارویی استفاده میشود، همچنین این گیاه به صورت خشک شده، پودری در غذاها، انواع دمنوشها و چای برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی راههای هوایی و در طب سنتی به عنوان دارو استفاده میشود.
امروزه به دلیل داشتن اثرات جانبی داروها برای بدن مردم به داروهای گیاهی چون آویشن روی آورده و برای درمان بیماریها از این نوع دمنوشها استفاده میکنند.
خواص آویشن
خاصیت آویشن برای جلوگیری از سرفه کردن: اسانس آویشن، که از برگهای آن به دست میآید، اغلب به عنوان یک درمان طبیعی سرفه استفاده میشود.
ضد عفونی کردن: کپک یک آلاینده رایج و بالقوه خطرناک در هوا است که میتواند در خانه شما کمین کند. هنگامی که آن را شناسایی کردید، میخواهید اقدامات لازم را برای خلاص شدن از شر آن یک بار برای همیشه انجام دهید.
از بین بردن آفات: روغن آویشن، یک عنصر در بسیاری از آفت کشها - هم در فضای باز و هم در داخل خانه است و معمولاً برای هدف قرار دادن باکتریها، ویروسها، و موشها استفاده میشود.
خواص آویشن برای بدن
از خواص آویشن میتوان به خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی آن اشاره کرد. آویشن تا حد زیادی چرک و عفونت گلو را از بین میبرد. از دیگر خواص آویشن میتوان به خاصیت خلطآور بودن آن اشاره کرد که در درمان سرفه مفید است.
از دیگر خواص آویشن که برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است، سرشار بودن آویشن از ویتامینهای A و C ، مواد معدنی، روغن تیمول و آنتی اکسیدانها است. استفاده روزانه از عرق آویشن و دمنوش لاغری آویشن میتواند سیستم ایمنی را تقویت کند.
آویشن از سطح بالای پتاسیم برخوردار است. پتاسیم میتواند فشار خون و ضربان قلب را کنترل کند، درنتیجه مصرف آویشن و فشار خون با یکدیگر ارتباط داشته و میتواند برای کنترل فشار خون مؤثر باشد. خوردن دمنوش آویشن و چای آویشن برای کنترل فشار خون مؤثر است.
خواص آویشن برای ریه
از دیگر خواص آویشن آنتی سپتیک و آنتی بیوتیک بودن آن است. آویشن برای درمان مشکلات تنفسی مانند برونشیت، سرفه مؤثر است. آویشن همچنین برای درمان گلودرد و سردرد مفید است. آویشن برای مقابله با عفونتهای مجاری تنفسی فوقالعاده است. آویشن خلطآور است که میتواند در گلودرد و خواص آویشن برای سرماخوردگی مفید باشد. شما میتوانید چای آویشن را با عسل میل کنید و از خواص آویشن برای سلامتی بهرهمند شوید. از بخور آویشن میتوان برای افرادی که دچار سینوزیتهای مکرر و چرکی میشوند استفاده کرد.
خواص آویشن شیرازی
آویشن شیرازی که نام علمی آن Zataria multiflora boiss است. آویشن شیرازی ضد نفخ و اشتهاآور است. آویشن شیرازی خواص ضد قارچی، ضد انگلی و ضد باکتریایی دارد. تفاوت آویشن شیرازی و آویشن کوهی در طعم، ظاهر و رنگ آنها است.
خواص چای آویشن
چای آویشن برای سلامتی انسان فواید زیادی دارد. از خواص چای آویشن میتوان به درمان دردهای شکمی، تسکین دردهای قاعدگی، افزایش ادرار، درمان سرفه و آنفلونزا، کمک به درمان روماتیسم، درمان دردهای ملتحمه و پیشگیری از سقط جنین اشاره کرد.
از دیگر خواص چای آویشن درمان کمخونی است. چای آویشن بوی بد دهان و آفت دهان را میتواند درمان کند. یکی دیگر از خواص چای آویشن کمک به بهبود بیماران کلیوی و بیماران مثانه است. در مورد خواص چای آویشن برای خانمها میتوان به دفع خونریزیهای رحم و ترشحات غیرطبیعی آنها اشاره کرد.
روش تهیه چای آویشن
یک قاشق غذاخوری از آویشن را همراه با ۲ لیوان آب جوش مخلوط کنید و اجازه دهید به مدت ده دقیقه دم بکشد. بعد از ده دقیقه میتوانید چای آویشن خود را میل کنید. در فصل زمستان مصرف چای آویشن میتواند به درمان زکام و سرماخوردگی کمک کند. از چای آویشن برای مقابله با برونشیت، سیتوزین، تسکین گلودرد، ضعف بدن نیز میتوانید استفاده کنید.
مضرات آویشن
امکان ایجاد آلرژی در بدن فرد، تأثیر منفی بر غده تیروئید، عدم استفاده در دوران بارداری و شیردهی، التهاب پوستی، تداخل دارویی با داروهای ضد تیروئید، خطرناک برای کودکان زیر ۱۰ سال، و همچنین به خطر انداختن سلامت قلب یعنی استفاده زیاد از آن باعث ایجاد تشنج، ایست قلب، تندی نفس و کما در فرد خواهد شد.
آویشن در کنار خواص جادویی و بینظیری که دارد اما استفاده بی رویه این گیاه بدون مشورت با پزشک، میتواند به بدن ضرر وارد کرده و فرد را دچار مشکلات گوارشی، پوستی و قلبی کند.