جوانه نخود : برای به دست آوردن زیبایی به جای مصرف انواع داروهای مکمل و آمپول های تقویتی از عناصر موجود در طبیعت استفاده کنید و با صرف اندکی وقت و حوصله بدن خود را در مقابل بیماری ها بیمه کنید.یکی از مفید ترین خوراکی ها برای رشد و سلامت بدن مصرف انواع جوانه ها است که از بهترین آنها می توان جوانه نخود را نام برد.
به گزارش دلگرم، نخود و نخود سبز هر دو از یک خانواده هستند اما خواص درمانی متفاوتی دارند که مصرف هر دو نوع آنها برای سلامت بدن بسیار مفید است.
از جمله خواص منحصر به فرد جوانه نخود می توان موارد زیر را نام برد:
جوانه نخود منبع غنی از سه ماده مفید فولات، انواع آنتی اکسیدان و بتاکاروتن برای سلامتی است که از میان آنها فولات تولید، حفظ سلول ها و محافظت در برابر آسیب به DNA بدن کمک فراوان می کند.آنتی اکسیدان ها برای مبارزه با رادیکال های آزاد به بدن کمک می کنند که وجود این عناصر خطرناک در بدن، معمولا خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، بتاکاروتن نیز باعث پیشگیری از ابتلا به سرطان می شود.
جوانه نخود حاوی ویتامین A و C ،D ،K است و می تواند تا درصد بالایی نیازبدن به انواع ویتامین های مورد نیاز را برطرف کند، از این رو کارشناسان مصرف یک فنجان جوانه نخود را به صورت روزانه توصیه می کنند.
جوانه نخود سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی گیاهی است که این خوراکی ها مورد نیاز بدن برای کنترل التهاب های پیچیده و حتی مرگباراست.نوعی التهاب در بدن باعث می شود تا افراد دچار آکنه و مشکلات پوستی شوند و مصرف نخود به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان ها و خواص التهابی می تواند آکنه را در مبتلایان بهبود بخشد.
در حالی که دربسیاری از مطالعات به مزایای نخود و نخود سبز برای کنترل دیابت در مبتلایان اشاره شده است.تحقیقات جدید هم نشان داده است که جوانه نخود هم می تواند یک منبع عالی و مفید برای کنترل قند خون و تنظیم آن بویژه در مبتلایان به این بیماری باشد.جوانه نخود دارای مواد مغذیذ فراوانی است که می تواند به حفظ سطح قند خون کمک کند و برای مبتلایان به هردو نوع دیابت نوع یک و نوع دو مفید است و مصرف آن در رژیم غذایی این مبتلایان توصیه می شود.
تحقیقات گسترده ای درزمینه مصرف گیاهان با سلامت قلب انجام شده است و کارشناسان اعتقاد دارند گیاهان سبز باعث کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.وجود سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی در گیاهان بویژه جوانه نخود دارای طیف گسترده ای از فواید برای قلب و عروق است.
خواص ضد التهابی و وجود آنتی اکسیدان ها در جوانه نخود به تنهایی عاملی محافظتی در برابر بیماری های قلبی است و کارشناسان مصرف آن را به افراد توصیه می کنند.
جوانه نخود یک ماده مغذی فوق العاده کم کالری است و با ارائه مقادیر بالایی از فیبر در رژیم غذایی، کمک می کند که وزن بدن کنترل و سوخت و ساز بدن تنظیم شود، مفید بودن مصرف جوانه نخود باعث می شود تا از آن به عنوان یک ماده خوراکی مطلوب در بسیاری از رژیم های لاغری و کاهش وزن استفاده شود.
این جوانه پروتئین زیادی داشته و در مقایسه با دانه آن نرم تر و قابل هضم تر است.بسیار انرژی زا بوده و سرشار از فسفر، کلسیم، آهن و ویتامین های گروه B و E است و میزان مواد معدنی آن ۵ برابر دانه نخود است.
در ضمن به دلیل آن که جوانه ها خاصیت نفخ زایی خود را از دست داده و از حساسیت زایی پروتئین آن کاسته شده است، مصرف آن برای کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند، بی ضرر است.
قبل از شروع تهیه جوانهی نخود این چند نکته را به خاطر بسپارید : نخودهای بزرگتر در دمای پایین تر، بهتر جوانه میزنند. تا جای که ممکن است دمای حبوبات را بین 70 _ 68 فارنهایت (22 _ 20 درجه سلسیوس) نگه دارید. نخودهای بزرگتر زمان بیشتر باید در آب خیسانده شود و باید بیشتر آب آنها عوض شود، بخصوص در دماهای بالا. نخودهای بزرگتر ممکن است در زمان آبکشی هوای کافی دریافت نکنند.
مطمئن شوید که نخودها در طول زمان آبکشی، در فواصل مختلف هوای کافی دریافت کنند و تهویه شوند. اگر پوست نخود شل شد یا جدا شد، طبیعی است. چه پوست را خارج کنید یا بگذارید در ظرف بماند، تاثیری بر طعم نمیگذارد. جوانهی نخود قبل از مصرف حتما باید پخته شود.
دستور العمل تهیه جوانهی نخود :
2/1 تا 4/3 فنجان نخود را بشوید و هر گونه سنگ و نخود نصف شده را خارج کنید. آنها را در شیشهی نیم لیتری بریزید.دو تا سه فنجان آب اضافه کنید، شیشه را تا یک _ سوم پر کنید، تا سطح نخود را بپوشاند.حداقل 8 ساعت اجازه دهید تا نخودها خیس بخورند یا از شب قبل بگذارید تا آماده شود.آب نخود را خارج کرده و بشوید.
نخودها را در کاسهای ریخته و اجازه دهید تا هوای آن تهویه شود.برای اینکه جوانه تمیز و سالمی داشته باشید لازم است در فاصله سه تا چهار روزی که آنها را در آب خیس کرده اید، روی 2 مرتبه نسبت به تعویض آب آنها اقدام و به خوبی آبکشی کنید.
روزانه جوانهها (نه خود نخود) را مزه کنید؛ به عوض کردن آب ادامه دهید تا زمانی که اندازه جوانهها به حد و طعم مناسب برسند.در اثر این کار روی نخودها جوانه هایی به طول دو تا سه سانتیمتر رشد می کند که آنگاه می توانید آنها را به همراه غذا و سالاد به صورت پخته مصرف کنید و از خواص درمانی منحصر به فرد آن بهره مند شوید.نخودها قبل از پخت چندین ساعت بخشکانید و یا در ظرف بسته قرار دهید.جوانههای نخود را میتوانید تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.