به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد لطیفی صبح دوشنبه در حاشیه برگزاری کارگاه مراقبت بهداشتی مرزی و تجمعات انبوه برای مقابله با بیماریهای واگیردار در جمع خبرنگاران در بوشهر اظهار کرد: وظیفه نیروهای مستقر در پایگاههای مراقبت بهداشتی در پایانههای مرزی کشور رصد و پایش وضعیت بیمارها و افراد مشکوک به بیماریهای واگیردار از طریق معاینه، نمونهبرداری و در صورت لزوم ارجاع به بیمارستانهای منتخب و تحت درمان قرار دادن آنها است.
وی ادامه داد: در هر پایگاه مراقبت بهداشتی یک تیم بهداشتی کامل اعم از نیروهای مبارزه با بیماریها، پرسنل بهداشت محیط، آزمایشگاه، پرستارها و سایر اقشار خدماتی و پشتیبانی حضور دارند.
معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل گفت: مرزبانی سلامت فقط مربوط به موارد زیستی نیست بلکه شامل موارد شیمیایی و حتی پرتویی است که در زمان ل حاضر یکی از دغدغههای سازمان پدافند غیر عامل در حوزه تروریسم غذایی بحث تقلب هدفمند مواد غذایی، دارویی و آرایشی به شمار میرود که بنا بر گزارش و تحلیلهای صورت گرفته در حوزه جنگ جمعیتی و اختلالات در باروری نیز تأثیر گذاشته است.
لطیفی اظهار کرد: کارگاه مراقبت بهداشتی مرزی و تجمعات انبوه برای ارتقای سطح آمادگی مقابله با حوادث احتمالی در حوزه تهدیدهای محور پایه مثل زیستی، شیمیایی، پرتویی، الکترونیک برگزار میشود.
وی با اشاره به ماهیت انقلاب اسلامی، گفت: ظالمین و منشاهای شرک همواره در صدد تهدیدهای متنوع و هدفمند بر میآیند که میتوان از طریق مرزبانیها برای رصد به موقع و صحیح، آمادگی لازم برای مقابله با این تهدیدها را فراهم کرد.
معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل گفت: این کارگاه مراقبت بهداشتی مرزی و تجمعات انبوه به همت و همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و به عنوان قسمت دوم کارگاههای کشوری برگزار شده است.
وی اضافه کرد: قسمت اول این کارگاهها در شهرستان ارومیه دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی برگزار شد که با حضور تعدادی از دانشگاهها بود ولی در کارگاه بوشهر اکثر دانشگاهها و استانهای کشور شرکت دارند.
لطیفی گفت: موقعیت بوشهر به عنوان یکی از قدیمیترین پایگاههای مراقبت بهداشتی مرزی کشور برای این کارگاه از لحاظ آموزش و بازدید میدانی حائز اهمیت است.
وی بیان کرد: هدف از این کارگاه به روز رسانی مطالب و مستندات علمی و آموزشی در باره آخرین روشهای مقابله با بیماریهای واگیردار است که ممکن است از مرزهای کشور وارد شوند.