مسئولیت خسارت‌های ناشی از رد اف‌ای‌تی‌اف با کیست؟ مجلس یا مخالفان؟

رکنا دوشنبه 15 بهمن 1403 - 09:51
رکنا سیاسی: «مسئولان کشور باید شکایت دانشجویان ایرانی خارج از کشور را که گرفتاری‌های ناشی از عدم عضویت ایران در FATF را تشریح کرده‌اند، بخوانند تا به این نتیجه برسند که نباید به مشکلات کمرشکن مردم بی‌اعتنا باشند و در اطاق‌های دربسته و بی‌خبر از درد و رنج مردم تصمیم بگیرند. زیان‌های کلان ناشی از عدم عضویت ایران در FATF را باید کسانی بپردازند که مانع پیوستن به آن شده‌اند و می‌خواهند این گناه را با توسل به عذر‌های بدتر از گناه توجیه نمایند.»
مسئولیت خسارت‌های ناشی از رد اف‌ای‌تی‌اف با کیست؟ مجلس یا مخالفان؟

نقدی بر عملکرد مخالفان پیوستن ایران به FATF ؛ مسئولیت با کیست؟

روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی به ارزیابی نقش مخالفان پیوستن ایران به FATF پرداخته و این مساله را از چند زاویه بررسی کرده است.

مجلس کنونی؛ جایگاهی برای تصمیم‌گیری درباره FATF ندارد

این روزنامه معتقد است مجلس یازدهم نقش مستقیمی در تصمیم‌گیری الحاق ایران به FATF ندارد، چرا که موارد مرتبط با این موضوع قبلاً توسط مجلس دهم بررسی و از ۴۱ مورد، ۳۹ مورد تأیید شده‌اند. با وجود مخالفت شورای نگهبان با برخی از این موارد، این مصوبه راهی مجمع تشخیص مصلحت نظام شد و تاکنون بلاتکلیف باقی مانده است. به گفته نویسنده، اکنون وظیفه این مجمع است که با توجه به اشاره‌های دولت چهاردهم، تصمیم نهایی درباره دو موضوع باقی‌مانده؛ یعنی پالرمو و CFT را اتخاذ کند.

اظهارات سخنگوی ریاست مجلس؛ چالش‌ها و نقدها

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس در دفاع از بی‌تأثیر بودن FATF در مناسبات مالی کشور گفت: «عمده مبادلات مالی ایران ناشی از تحریم‌های ثانویه آمریکاست و FATF نقشی در بهبود شرایط اقتصادی ندارد.» اما این ادعا با واکنش‌های گسترده‌ای رو‌به‌رو شده است. صاحب‌نظران معتقدند این سخن نه‌تنها خلاف نظر کارشناسان اقتصادی است، بلکه با واقعیت‌های موجود کشورهای تحریم‌شده نیز در تضاد است.

پیامدهای عضویت‌نداشتن در FATF در روابط اقتصادی

برخی دولت‌ها که روابط راهبردی اقتصادی با ایران دارند، به‌صراحت اعلام کرده‌اند که بدون عضویت ایران در این توافق، امکان تبادلات مالی وجود ندارد. این موضوع حتی باعث ایجاد مشکلات بزرگ در انتقال پول دانشجویان ایرانی مقیم خارج شده است و آنان را از داشتن حساب بانکی بین‌المللی محروم کرده است.

مشکلات واقعی و پرهیز از دیدگاه‌های غیرکارشناسانه

به‌رغم تأثیر تحریم‌های ثانویه آمریکا، مشکلات تبادلات مالی ایران به دلیل قرار گرفتن در لیست سیاه FATF به شدت تشدید شده است. این محدودیت‌ها باعث ایجاد عواقب اقتصادی سنگین برای کشور و آسیب‌های معیشتی برای مردم شده است. تصمیم‌گیری‌هایی که بدون در نظر گرفتن مشکلات روزمره مردم صورت می‌گیرد، تنها گره‌های اقتصادی کشور را پیچیده‌تر می‌کند و اشتباهات گذشته را توجیه‌ناپذیر می‌‌سازد.

مسئولیت‌پذیری یا گریز از پذیرش اشتباه؟

به اعتقاد نگارنده، زیان‌های ناشی از عدم پیوستن ایران به FATF متوجه افرادی است که با پیوستن مخالف بودند. نباید فراموش کرد تصمیم‌گیری‌های نادرست در این زمینه، خسارت‌های جبران‌ناپذیری برای کشور به همراه داشته است.

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.