رشد بی‌ضابطه سایت‌های فروش آنلاین طلا

مشرق نیوز دوشنبه 15 بهمن 1403 - 13:25
دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به لزوم شفاف‌سازی برای خرید و فروش طلا در فضای مجازی گفت: باید حداقل بسترها برای این نوع فروش طلا فراهم شود تا شاهد کاهش ریسک این فعالیت باشیم.

به گزارش مشرق، باتوجه به تورم بالایی که در کشور حاکم است سرمایه‌گذاری روی طلا همواره با استقبال زیادی روبه‌رو است و برخی از افراد بخشی از درآمد خود را بر روی این فلز گران‌بها سرمایه‌گذاری می‌کنند.

افزایش تمایل مردم به خرید طلا به‌عنوان یک دارایی امن باعث شده که این‌روزها شاهد تبلیغات گسترده فروش طلا در فضای مجازی باشیم.

در ماه‌های اخیر سایت‌ها و برنامه‌های زیادی برای فروش آنلاین طلا راه‌اندازی شد و هرکدام از آن‌ها به روش‌های مختلفی تبلیغی سعی در جذب مشتری برای خود دارند.

برخی از این سایت‌ها با دریافت‌نکردن کارمزد و یا فروش طلا با مبالغ کم افراد را به سمت خود جذب می‌کنند که در ظاهر شاید به نفع خریدار باشد، اما درصورتی که نظارت کافی در این زمینه انجام نشود می‌تواند باعث شکل‌گیری جرایمی در آینده شود.

محمدرضا حاجی‌جعفری، معاون مرکز بهبود محیط کسب‌وکار شنبه ۱۳ بهمن‌ درباره مجوزهای اعطاشده به پلتفرم‌های خریدوفروش آنلاین طلا اعلام کرد که باتوجه به مشکلات مربوط به این پلتفرم‌ها، هیئت مقررات‌زدایی تصمیم به توقف صدور این مجوز گرفت.

به گفته معاون مرکز بهبود محیط کسب‌وکار از مجموع یک هزار و ۳۳۷ درخواست مجوز برای پلتفرم‌های خریدوفروش آنلاین طلا، ۲۶۱ مورد به‌صدور مجوز انجامید که اطلاعات آنها در درگاه ملی مجوزها موجود است.

تهدید سرمایه‌های مردم با فراهم‌نشدن زیرساخت‌های فروش آنلاین طلا

در همین رابطه عباداله محمدولی، دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با موضوع فروش طلا در فضای مجازی اظهار کرد: در روزهای اخیر خبرهای زیادی در رابطه با فروش آنلاین طلا شنیده شد که این موضوع باعث نگرانی مسئولان شده و نیاز است که حداقل بسترها برای این نوع معاملات فراهم و ریسک فعالیت کاسته شود.

وی با اشاره به اینکه چندین میلیون نفر در فضای مجازی طلا خریده‌اند، عنوان کرد: قطعا این حجم از خرید در این فضا با ارقام زیادی انجام شده؛ چنانچه زیرساخت‌های لازم فراهم نشود عده‌ای سودجو سرمایه‌های مردم را با تهدید روبه‌رو خواهند کرد.

به گفته دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران آنچه که باید اتفاق بیفتد موضوع امنیت و تضمین‌های این فعالیت است که باید شفاف‌سازی شود تا مردم با خیالی آسوده برای خرید از سایت‌های فروش طلا در فضای مجازی اقدام کنند.

انبارداری سایت‌های فروش آنلاین طلا باید در دسترس ارگان‌های نظارتی و مالیات قرار گیرد

محمدولی تاکید کرد: باید انبارداری افرادی که در فضای مجازی اقدام به فروش طلا به مردم می‌کنند در دسترس ارگان‌های نظارتی قرار گیرد و اداره مالیات نیز به اطلاعات این افراد در فضای مجازی دسترسی داشته باشد.

دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران معتقد است که باید میزان دادوستد آنلاین طلا در روز در دسترس باشد و افراد از میزان خرید و فروش این سایت‌ها مطلع شوند.

وی در ادامه افزود: باید این موضوعات به‌صورت روزانه مدیریت شود و مطمئنا قانون‌گذار دنبال این است که خطرات و آسیب‌های ناشی از دادوستد طلا در فضای مجازی را به حداقل برساند و بعد از آن در مسیر فروش آنلاین طلا گام‎‎‌هایی برداشته شود.

محمدولی تاکید کرد: به‌نظر می‌رسد بسترهای لازم برای فعالیت سایت‌های فروش آنلاین طلا هنوز آماده نیست و لازم است کارشناسان این حوزه مسائل را برای مردم شفاف بیان کنند تا افراد باتوجه به ریسک‌های این فعالیت اقدام به سرمایه‌گذاری در این مسیر کنند.

دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه مردم به مجوزهایی که برای سایت‌های فروش آنلاین طلا داده می‌شود اطمینان می‌کنند، گفت: لازم است با بسترسازی خطرات احتمالی این فعالیت در آینده کاسته شود تا سرمایه‌گذاران این حوزه متضرر نشوند.

وی با اشاره به اینکه اغلب این سایت‌ها در زمینه فروش طلای آب‌شده فعالیت دارند، عنوان کرد: اگر فروش مصنوعات طلا در فروش آنلاین طلا درنظر گرفته شود خیلی خوب است و ما استقبال می‌کنیم، اما اینکه فضا به سمتی رود که این سایت‌ها فروش طلای آب‌شده داشته باشند هیچ منافعی برای صنف طلا و جواهر نخواهد داشت و فقط ریسک سرمایه‌گذاری بالا می‌رود.

منبع: میزان

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.