علت سقوط امروز قیمت اتریوم چه بود؟ ریزش قیمت ETH تا کجا ادامه دارد؟

ارزدیجیتال دوشنبه 15 بهمن 1403 - 14:10
بازار ارزهای دیجیتال با شروع دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ و بازار صعودی ارزهای دیجیتال نتوانست مانند سایر آلت کوین‌ها و بیت کوین رشد قیمتی خوبی داشته باشد و حالا هم با آغاز جنگ‌های تجاری جدید ترامپ، روز بسیار دشواری را پشت سر گذاشت و تقریباً شدیدترین سقوط در میان تمام ارزهای دیجیتال برتر […] The post علت سقوط امروز قیمت اتریوم چه بود؟ ریزش قیمت ETH تا کجا ادامه دارد؟ appeared first on ارزدیجیتال.

بازار ارزهای دیجیتال با شروع دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ و بازار صعودی ارزهای دیجیتال نتوانست مانند سایر آلت کوین‌ها و بیت کوین رشد قیمتی خوبی داشته باشد و حالا هم با آغاز جنگ‌های تجاری جدید ترامپ، روز بسیار دشواری را پشت سر گذاشت و تقریباً شدیدترین سقوط در میان تمام ارزهای دیجیتال برتر را ثبت کرد.

اتریوم با ثبت ریزش ۳۰ درصدی در دو هفته اخیر، یکی از بدترین عملکردها را در میان ارزهای دیجیتال بزرگ به نمایش گذاشت و نسبت به بیت کوین عملکرد بسیار ضعیف‌تری داشته است. آیا این روند همچنان ادامه دارد؟ قیمت اتریوم تا کجا ممکن است افت کند؟

سقوط گسترده بازار ارزهای دیجیتال

به گزارش کوین پدیا (Coinpedia)، بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار از ارزش خود را از دست داده و به ارزش کل ۳.۱۶ تریلیون دلار رسیده است. در این مدت، بیش از ۲.۱ میلیارد دلار از موقعیت‌های معاملاتی لیکوئید شده که این میزان به طور قابل توجهی بیشتر از دوران سقوط صرافی اف‌تی‌ایکس (FTX) و بحران کووید-۱۹ بوده است.

همزمان با ریزش اتریوم، سایر آلت کوین‌های مطرح نیز با کاهش شدید قیمت مواجه شدند. کاردانو (ADA)، اوالانچ (AVAX)، ریپل (XRP)، چین لینک (LINK) و دوج کوین (DOGE) همگی ریزش‌های بیش از ۲۰ درصدی را تجربه کردند. در همین حال، بیت کوین (BTC) با افت ۱۰ درصدی در دو هفته اخیر، عملکرد بهتری نسبت به سایر ارزهای دیجیتال داشته و سطح حمایتی ۹۱,۰۰۰ دلار را آزمایش کرده است. البته در زمان تنظیم این گزارش، قیمت‌ها کمی بهبود یافته و افت ارزهای دیجیتال مطرح تا حدی کاهش یافته است.

شاخص ترس و طمع در بازار

در حال حاضر، شاخص ترس و طمع (Fear & Greed Index) با کاهش ۱۶ واحدی وارد منطقه “ترس” شده و به عدد ۴۴ از ۱۰۰ رسیده است. همچنین، تسلط بیت کوین بر بازار از ۶۱.۱ درصد به ۶۴ درصد افزایش یافته که به گفته تحلیلگران، نشان‌دهنده چرخش سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز از آلت کوین‌ها به سمت بیت کوین است.

عملکرد اتریوم در بازار نزولی

قیمت اتریوم در سقوط اخیر با کاهشی بیش از ۲۵ درصدی در یک روز مواجه شد و با ریزش نزولی از سطوح حمایتی ۳,۰۰۰ دلاری و ۲,۸۰۰ دلاری عملکرد فاجعه‌باری به ثبت رساند. همچنین ثبت کف قیمت ۲,۱۲۷ دلار نشان‌دهنده حجم فاجعه بزرگی است که در بازار رخ داده است. گفتنی است که قیمت اتر نسبت به سقف تاریخی ۴,۰۷۸ دلار که در سال ۲۰۲۴، شش هفته پس از پیروزی ترامپ ثبت شده بود، افت ۳۸ درصدی را تجربه کرده است.

شدیدترین بخش این سقوط در تاریخ ۳ فوریه سحرگاه امروز رخ داد، جایی که قیمت اتریوم در عرض تنها یک ساعت ۱۶ درصد کاهش یافت و به ۲,۳۶۸ دلار رسید. هر چند پس از این سقوط شدید، قیمت اتریوم توانست با یک جهش کوچک بخشی از افت شدید خود را جبران کند و حالا در محدوده ۲,۶۰۰ دلاری قرار دارد.

دلایل اصلی سقوط قیمت

ناظران بازار و تحلیلگران سه عامل اصلی را به عنوان فاکتورهای کلیدی سقوط قیمت اتریوم در معاملات شبانه روز اخیر مشخص کرده‌اند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

۱. تأثیر سیاست‌های تجاری ترامپ

به گزارش کوین تلگراف (Cointelegraph) دور جدید تعرفه‌های تجاری علیه چین، کانادا و مکزیک، واکنش منفی بازارهای مالی را در پی داشته است. شاخص‌های اصلی وال استریت از جمله نزدک ۱۰۰ با افت ۲.۷ درصدی، S&P ۵۰۰ با کاهش ۲ درصدی و داوجونز با ریزش ۱.۵ درصدی روبرو شده‌اند.

این سقوط پس از یک دوره هایپ و انتظارات مثبت در ماه‌های منتهی به شروع دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ رخ داد و شبیه به یک سناریوی “فروش رویداد” بود. تحلیلگران معتقدند که تمرکز بیش از حد بازار روی اخبار مربوط به دیپ سیک (DeepSeek) باعث شده بود که تأثیر تعرفه‌های ترامپ پیش از این در قیمت‌ها لحاظ نشود و شوک شدیدی به بازار وارد شود.

۲. رفتار نهنگ‌های بازار

داده‌های درون زنجیره‌ای نشان می‌دهد که عرضه اتریوم در صرافی‌های متمرکز به سطح بی‌سابقه ۱۲ ماهه یعنی تقریباً ۱۶.۲ میلیون واحد رسیده است. این افزایش عرضه، نشان‌دهنده فروش گسترده توسط دارندگان بزرگ است. به‌عنوان مثال، یک نهنگ اتریوم پس از ۶ سال غیرفعال بودن، تمام موجودی ۷۷،۷۳۶ اتریوم خود را جهت فروش به ارزش ۲۲۸.۶ میلیون دلار را به صرافی بیت‌فینکس (Bitfinex) واریز کرد که این مقدار را در ژانویه ۲۰۱۹ با قیمت ۱۵۳ دلار از همین صرافی برداشت کرده بود.

نهنگ اتریوم

همچنین داده‌های اسپات آن‌چین (SpotOnChain) نشان می‌دهد که ۲ کیف پول نهنگ‌ مجموعاً ۴۰۰ میلیون دلار اتریوم را تنها دقایقی قبل از سقوط شدید بازار، از طریق صرافی بیت‌فینکس به‌فروش رسانده‌اند، در حالی که آنها تنها ۲۰ میلیون دلار صرف خرید اتریوم‌های خود کرده بود و سود بسیار هنگفتی از این فروش‌ها به دست آورده‌اند.

۳. کاهش حجم معاملات

مارکوس تیلن (Markus Thielen)، بنیانگذار موسسه تحقیقاتی ۱۰ ایکس ریسرچ (۱۰x Research) در گفتگو با کوین تلگراف عنوان کرد که کاهش حجم معاملات در هفته‌های اخیر، نشان‌دهنده کاهش اشتیاق و اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار است. وی همچنین هشدار داد که بازار ممکن است به جای یک شوک یک روزه، با یک دوره عدم قطعیت طولانی مدت مواجه شود. امری که به‌نظر می‌رسد سناریو محتمل‌تری برای اتریوم باشد.

تحلیل تکنیکال و سطوح کلیدی قیمت

براساس تحلیل تکنیکال ارائه شده در گزارش وب‌سایت نیوزبی‌تی‌سی (NewsBTC)، در حال حاضر قیمت اتریوم زیر میانگین متحرک ساده ۱۰۰ ساعته (SMA100) معامله می‌شود و یک خط روند نزولی در نمودار یک ساعته شکل گرفته است.

براساس این تحلیل سطوح کلیدی حمایت و مقاومت در چارت قیمت اتریوم عبارتند از:

مقاومت‌ها:

  • ۲,۶۵۰ دلار
  • ۲,۷۷۰ دلار
  • ۲,۹۰۰ دلار
  • ۳,۰۰۰ دلار
  • ۳,۱۵۰ دلار

حمایت‌ها:

  • ۲,۳۲۰ دلار
  • ۲,۲۵۰ دلار
  • ۲,۱۲۰ دلار
  • ۲,۰۰۰ دلار
  • ۱,۸۸۰ دلار
علت سقوط امروز قیمت اتریوم چه بود؟ ریزش قیمت اتر تا کجا ادامه دارد؟

جمع‌بندی

اتریوم در شرایطی که بازار ارزهای دیجیتال تحت تأثیر سیاست‌های تجاری دولت ترامپ قرار گرفته، یکی از شدیدترین ریزش‌های قیمتی خود را تجربه کرده است. افزایش عرضه توسط نهنگ‌ها و کاهش حجم معاملات نیز به این روند نزولی دامن زده است. در حال حاضر، عملکرد بازارهای سهام آمریکا و واکنش معامله‌گران به سطوح حمایتی فعلی، نقش تعیین‌کننده‌ای در روند قیمت در روزهای آینده خواهد داشت.

منبع خبر "ارزدیجیتال" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.