با پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی و تصویب ستاد تنظیم بازار در مواقع ضرورت نسبت به اعلام محدودیت حداکثر سه ماهه برای صادرات کالاها و وضع عوارض اقدام خواهد شد.
به گزاش ایرنا، محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری در جلسه ستاد تنظیم بازار با حضور مقامات دولتی، از اقدامات نظارتی برای ایجاد امنیت اقتصادی در کشور قدردانی کرد و بر لزوم نظارت مستمر بر بازار شب عید تاکید کرد.
او در این جلسه همچنین به برخورد با محتکران و تسهیل عرضه کالاها و محصولات کشاورزی در روزهای اخیر اشاره کرد و در این نشست مصوب شد که کارگروه تخصصی کشاورزی برای نظارت بیشتر بر بازار اقلام خوراکی تشکیل شود.
با پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی، مقرر شد در صورت لزوم، محدودیتهای صادراتی برای برخی کالاها به مدت سه ماه اعمال شده و عوارض تعیین شود. علاوه بر این، ستاد تنظیم بازار تاکید کرد که برخورد با اخلالگران در فضای مجازی نیز در دستور کار قرار دارد.
گزارشهای وزارت جهاد کشاورزی شامل اقدامات تنظیم بازار کالاهای کشاورزی، ذخیرهسازی میوهها و کالاها برای ایام پایانی سال و ماه رمضان، تخصیص کالا به استانهای زائرپذیر و مسافرپذیر و بررسی اثر سیاستهای جدید ارزی بر بازار کالاهای اساسی نیز ارائه شد.
این جلسه، که به ریاست معاون اول رئیسجمهوری برگزار شد، به بررسی روند تغییرات میانگین قیمت کالاهای منتخب در کشور تا هفته دوم بهمنماه اختصاص داشت.
روز گذشته نیز، جبرئیل برادری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در این رابطه اعلام کرد که برای ماه مبارک رمضان و عید نوروز بیش از ۱۶۱ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده است. او توضیح داد که تولید و توزیع گوشت مرغ در وضعیت مناسبی قرار دارد و اکنون ماهانه بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام میشود.
به گفته او، برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی، مازاد تولید گوشت مرغ با قیمت ۹۰ هزار تومان خریداری میشود و مرغ منجمد شیرین پک با نرخ ۶۵ هزار و ۷۰۰ تومان به دست مصرفکنندگان میرسد.
برادری همچنین گفت که کالاهای اساسی مورد نیاز ماه رمضان، از جمله گوشت، برنج و شکر، با قیمت تنظیم بازار، حدود یک هفته قبل از آغاز ماه مبارک رمضان در فروشگاههای زنجیرهای توزیع خواهند شد.
او افزود که تأمین کالاهای اساسی مشکلی ندارد و پیشبینی شده که ۳۰ درصد مازاد نیاز بازار در صورت لزوم توزیع شود.