به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله حسین نوری همدانی، در پیامی به همایش بین المللی امام سجاد (علیه السلام) گفتند: اگر چه چهره درخشان و ممتاز امام سجاد (علیه السلام) توسط برخی از دوستان ناآگاه و دشمنان آگاه تحریف شده و آن حضرت را به عنوان چهرهای پیوسته بیمار و دور از مسائل سیاسی معرفی کردهاند، اما به گواه تاریخ یکی از نقاط روشن زندگانی حضرت سازش ناپذیر در مقابل حکام ستمگر بود که خطبههای آن حضرت در کوفه و شام خود دلیلی روشن بر این مدعاست.
متن این پیام به شرح ذیل است:
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ عَلَی سَیِّدِنا وَ نَبِیِّنَا أَبِی الْقَاسِمِ المصطفی مُحَمَّد وَ عَلَی أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ سیَّما بَقیَّهَ اللهِ فِی الأرَضینَ.
با سلام و تبریک اعیاد شعبانیه به آن مجمع محترم که در حال برگزاری است.
یکی از دوران مهم تاریخی حوادث زندگی حضرت علی بن الحسین (علیه السلام) است. اگر چه چهره درخشان و ممتاز امام سجاد (علیه السلام) توسط برخی از دوستان ناآگاه و دشمنان آگاه تحریف شده و آن حضرت را به عنوان چهرهای پیوسته بیمار و دور از مسائل سیاسی معرفی کردهاند، اما به گواه تاریخ یکی از نقاط روشن زندگانی حضرت سازش ناپذیر در مقابل حکام ستمگر بود که خطبههای آن حضرت در کوفه و شام خود دلیلی روشن بر این مدعاست.
افشاگری ظلم و جنایت حکومت اموی و مهمتر از آن معرفی خاندان پیامبر (علیهم السلام) به عنوان هدایتگران راستین، سبب بیداری مردم کوفه و شام گردید. اگر چه آن حضرت در بدترین شرایط زمانی میزیست و از سوی حاکمان جور، زیر شدیدترین فشارها به سر میبرد، اما در گسترش ایمان و احیای اسلام ناب محمدی و سیره جد بزرگوارش منحصر به فرد بود، هر چند حاکمان وقت مستبدانه و ریزبینانه مراقب تحرکات امام بزرگوار بودند و اجازه اصلاح را نمیدادند.
بسیاری از دانشمندان و محققان مسلمان، عصر امام سجاد (علیه السلام) را به لحاظ سیاسی و فرهنگی، تاریکترین عصرها میدانند و از آن، به دوره سقوط فرهنگ اسلام یاد میکنند. در آن دوران علاوه بر شکنجه، کشتار و اختناق، ارزشهای اسلامی نیز به نازلترین حد خود رسیده بود و تنها نامی از اسلام باقی مانده بود، که آن هم به جهت کسب قدرت و جلب نان، نام برده میشد و کسی را رغبت بر دانستن دستورات اسلام نبود.
امام سجاد (علیه السلام) درباره وضع خود میفرماید: روزگار ما در میان قوم خود، چون روزگار بنی اسرائیل در میان فرعونیان است که پسران را میکشتند و دختران را زنده به گور میکردند. امروز وضع بر ما به قدری تنگ و دشوار است که مردم به سبب ناسزاگویی به بزرگ و سالار ما، بر فراز منبرها به دشمنان ما تقرب میجویند.
امام سجاد (علیه السلام) تلاش کردند تا اسلام را از انحراف جدا کنند، و از دعا که تا آن زمان تنها وسیلهای برای ارتباط با خداوند سبحان شناخت میشد، به عنوان بهترین وسیله برای مبارزه با انحرافات و بدعتهای دستگاه اموی استفاده نمود و بسیاری از معارف ناب را در این قالب به جامعه اسلامی و شفیتگان حقیقت آموخت، به طوری که صحیفه سجادیه یادگار آن دوران میباشد.
اگر چه عدالت و برابری یکی از ارکان مهم اسلام است، اما در دوران امامت آن حضرت تبعیض و بی عدالتی شدیدی توسط حاکمان اموی بر جامعه اسلامی تحمیل شده بود، رساله حقوق امام سجاد یکی از نمونههای بسیار مهم در احیا ارزشهای اسلام و نمود عدالتگرایی و اهتمام به مساوات و برابری و بر حذر داشتن مردم از تعدی و تجاوز به حقوق همنوعان است
ایشان در این رساله حاکمیت را موظف میداند عدالتپیشه کرده، همچون پدری مهربان و خیرخواه، پوینده خیر عمومی برای همه مردم باشد. در این انگاره، نظام حاکمیتی نه فقط برای دوستانش، بلکه برای همگان باید خیرخواه باشد و نه قیّممآب، بلکه دلسوزانه و پدرانه در خدمت مردم باشد و از بی عدالتی و تبعیض و ضایعه شدن حق محرومان جلوگیری کند.
در پایان لازم میدانم از همه دستاندرکاران این همایش محترم، خصوصاً نماینده محترم ولی فقیه در استان هرمزگان که با همت بلند در طی این سالها نسبت به این موضوع را پی گرفتند تشکر نمایم و توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم.