تبدیل فارس به قطب پزشکی کشور؛استانی با ظرفیتی چشمگیر برای گردشگری سلامت

خبرگزاری مهر دوشنبه 15 بهمن 1403 - 15:26
شیراز-تحولات چشمگیر حوزه پزشکی پس از پیروزی انقلاب، فارس را به قطب پزشکی جنوب کشور تبدیل کرده و این پیشرفت‌ها سبب شد مردم از نقاط مختلف کشور و حتی کشورهای دیگر برای درمان به شیراز سفر کنند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: شاید تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، کشور ایران و به طبع استان فارس شرایط مناسبی در حوزه بهداشت و درمان نداشت و حتی بسیاری از مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های ساده بود، اما طی چهار دهه گذشته با افزایش سطح آگاهی مردم و پیشرفت حوزه پزشکی، ساخت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی گامی بزرگ در حوزه پزشکی و خدمات درمانی برداشته شد تا شاهد تحولی بزرگ در این حوزه باشیم.

پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران در بهمن ۱۳۵۷، پیشرفت‌های چشم‌گیری در زمینه‌های مختلف به ارمغان آورد. یکی از این پیشرفت‌ها، در حوزه بهداشت رقم خورد. بر اساس آمار، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در حوزه‌های مختلف از جمله بهداشت و سلامت، پیشرفت‌های فراوانی حاصل شده است.

رشد چشمگیر حوزه بهداشت و درمان در فارس؛ گامی برای برقراری عدالت
بیمارستان نمازی شیراز - سال ۱۳۴۳

انقلاب شکوهمند اسلامی در حوزه نظام سلامت و بهداشت ایران از زمان پیروزی انقلاب موفقیتی چشمگیر و غیرقابل انکار را در مسیر رشد و توسعه کسب کرده است. برای درک و آگاهی از دستاوردهای انقلاب در عرصه پزشکی و درمانی کشور پیش از بررسی آمار و ارقام، مشاهده و مرور وضعیت گذشته و حال نظام سلامت و درمان کشور نشانگر تحول آن است.

افزایش تعداد بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، توسعه بهداشتی، افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر کودکان زیر یک سال سال و کاهش مرگ و میر مادران، رشد تعداد پزشکان و متخصصان حوزه سلامت و رشد دانشگاه‌های علوم پزشکی، ارتقا تجهیزات پزشکی و درمانی و … بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه پزشکی و بهداشت محسوب می‌شود.

پیشرفت‌های حوزه پزشکی در فارس و شیراز این استان را با قطب پزشکی جنوب کشور تبدیل کرده تا علاوه بر کمک به بیماران، موجبات توسعه گردشگری را نیز فراهم کند.

توریسم‌درمانی یکی از ابعاد مهم گردشگری است که استان فارس به سبب بهره‌مندی از ظرفیت پزشکی می‌تواند در این زمینه به رونق بیشتری برسد و گام بلندی هم در راستای توسعه بیش از پیش گردشگری بردارد.

رشد چشمگیر حوزه بهداشت و درمان در فارس؛ گامی برای برقراری عدالت

استان فارس و شیراز قطب پزشکی کشور است

امین نیاکان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگو با خبرنگار مهر، توانمندی‌ها و دستاوردهای حوزه درمان فارس پس از انقلاب را بزرگ برشمرد و از افزایش مراکز تشخیصی و درمانی و تخت‌های بیمارستانی در فارس خبر داد.

وی با اشاره به اینکه به برکت انقلاب اسلامی، پیشرفت‌های قابل توجهی را در حوزه علوم پزشکی شاهد هستیم، گفت: مجموعه بزرگ سلامت فارس به عنوان یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی تیپ یک و یکی از قطب‌های پزشکی کشور فعالیت دارد که می‌توان گفت این رشد و پیشرفت پزشکی با پیروزی انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی میسر شده است.

رشد چشمگیر حوزه بهداشت و درمان در فارس؛ گامی برای برقراری عدالت
بیمارستان کوثر شیراز - سال ساخت ۱۳۸۴

ساخت ۴۶ بیمارستان در فارس طی ۴۶ سال

نیاکان، افزایش تعداد بیمارستان‌های فعال استان فارس از ۲۵ مورد به ۷۱ بیمارستان را یکی از دستاوردهای مهم این حوزه عنوان کرد و افزود: افزایش تعداد تخت‌های فعال بیمارستان‌های زیرمجموعه دانشگاه از هزار و ۴۴۹ مورد در سال ۵۷ به ۸ هزار و ۱۶۶ مورد در حال حاضر، افزایش ۶ مورد تخت ویژه در سال ۵۷ به یک هزار و ۱۴۴ تخت در این سال‌ها، افزایش ۱۰ مورد آزمایشگاه استان به ۳۵۴ مورد، افزایش ۳۵ مورد مرکز پرتونگاری به ۳۵۴ مورد در سطح استان بخشی از تلاش‌های صورت گرفته در این حوزه است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به توانمندی‌های پزشکان در انجام جراحی‌های پیچیده نظیر پیوند اعضا، پیوند مغز استخوان و کاشت حلزون شنوایی که موجب مراجعه بیماران از دیگر استان‌های کشور و همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس به شیراز شده، گفت: این دستاورد موجب افتخار و غرور است.

رشد چشمگیر حوزه بهداشت و درمان در فارس؛ گامی برای برقراری عدالت
بیمارستان پیوند اعضا ابوعلی سینا شیراز - سال ساخت ۱۳۹۶

فارس، پیشتاز در حوزه پیوند اعضا

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: با ایجاد توانمندی در زمینه انجام جراحی‌های پیوند اعضا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز پس از انقلاب اسلامی، حدود ۲۴ هزار مورد جراحی پیوند کبد، کلیه، قرنیه، چشم و کاشت حلزون شنوایی در این سال‌ها انجام شده است، در حالی که تا پیش از آن موردی در این زمینه به ثبت نرسیده است.

به گزارش مهر، بدون شک برای دستیابی به اهداف کامل در این حوزه، نیاز به ادامه تلاش‌ها و رفع چالش‌های موجود است.

توسعه خدمات پزشکی به نقاط مختلف استان به‌ویژه نقاط محروم، گامی مهم در راستای تحقق عدالت اجتماعی و توسعه پایدار در کشور است و استان فارس به عنوان قطب پزشکی جنوب کشور نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.