حسن هانیزاده کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار مهر راجع به تحولات سیاسی که در نتیجه انقلاب اسلامی در کشورمان شکل گرفت، بیان کرد: انقلاب اسلامی اتفاق نادری در عرصه جهانی حداقل در یک قرن گذشته به حساب میآید که این انقلاب مسیر تاریخ را تغییر داد و شرایطی فراهم کرد که برای نخستین بار در طول یک قرن گذشته برای کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران در عرصه تعاملات بینالمللی ظاهر شد که نه تکیه بر شرق داشت و نه تکیه بر غرب داشت.
وی با یادآوری اینکه سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر آموزه نه شرقی و نه غربی است، افزود: با توجه به استقلالی که جمهوری اسلامی ایران به آن دست یافته است و در کنار آن به پیشرفتهای بسیار بزرگی دست یافتیم و این بدون کمک کشورهای خارجی صورت گرفت.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با یادآوری اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران پایگاه آمریکا و رژیم صهیونیستی و در تقابل با جامعه اسلامی قرار داشت، ادامه داد: در واقع جمهوری اسلامی، ایران را در جایگاه تقابل با قدرتهای استکباری قرار داد. ایران به کشوری به عنوان الگو برای همه ملتهای آزاده جهان و کشورهای اسلامی تبدیل شد. نفوذ ایران در میان کشورهای دنیا و مسلمانان برگرفته از استقلالش است که به هیچ قدرت خارجی متکی نیست.
هانیزاده با طرح این موضوع که ایران توانسته است در عرصه معادلات بینالمللی نفوذ صهیونیستها را در منطقه کاهش دهد، خاطرنشان کرد: به موازات این اتفاق، برخی جنبشهای منطقهای تحت تأثیر انقلاب اسلامی شکل گرفتند. در عرصههای فناوری، ایران به بزرگترین دستاوردهای مختلف در حوزههای هستهای، پزشکی و همینطور صنعتی دست یافت و این بدون دست درازی به کشورهای خارجی اتفاق افتاد و در دوران ستمشاهی ایران هیچ گونه اختیاری نداشت.
وی با بیان اینکه در دوران ستمشاهی ۹۵ درصد از احتیاجات ایران از خارج وارد میشد، اظهار کرد: حالا برعکس شده و ۹۵ درصد از مایحتاج کشورمان از تولیدات داخلی تأمین میشود و کمتر به کالاهای خارجی نیاز داریم. همچنین در حوزههای مختلف از جمله حوزه اجتماعی و دموکراسی طبیعتاً ایران ۴۲ عملیات انتخاباتی در طول ۴۶ سال گذشته انجام داد که در هیچ کشوری سابقه نداشته است و این نشانه احترام گذاری ایران به افکار داخلی ملت ایران است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی حضور فعال مردم در عرصههای مختلف و هوشمندی و قدرت فرماندهی رهبر معظم انقلاب اسلامی را موجب خنثیسازی صدها توطئه منطقهای و بینالمللی دانست و افزود: بر همین اساس ایران امروز به عنوان با ثباتترین کشور در منطقه محسوب میشود.
هانیزاده همچنین تصریح کرد: یکی از مؤلفههای انقلاب اسلامی تکیه بر جوانان هست، در عرصههای مختلف حتی در جنگ تحمیلی ۸ ساله رژیم بعث عراق علیه ایران این جوانان بودند که پیروزیهای درخشان را به دست آوردند و قبل از پیروزی انقلاب، تصمیمهای نظامی، صنعتی و سیاسی و امور داخلی برای ایران در خارج اتخاذ میشد و یک کشور وابسته بود. در حالی که جمهوری اسلامی ایران کشوری است که میتواند معادلات منطقهای را تغییر دهد.
وی حضور فعال ایران در همه عرصههای منطقهای و بینالمللی را در طول ۴۶ سال گذشته نتیجه استقلال و خودکفایی عنوان کرد و ادامه داد: جایگاه ایران هم اکنون به نحوی است که هیچ بحرانی در منطقه بدون کمک ایران حل نمیشود. به همین دلیل به نظر میرسد جمهوری اسلامی ایران به عنوان مقتدرترین کشور به لحاظ نظامی و به لحاظ توانمندیهای هستهای و صنعتی به قلههای بزرگی دست پیدا کرده و امروز جوانان، طلیعهدار و پیشرو همه عرصههای سیاسی و اقتصادی و صنعتی و فناوری هستند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: توانمندی ایران برای خروج از بحرانهای نفسگیر یکی از مواردی است که کشور ما را در کانون توجه جهان قرار داده و دشمنان جمهوری اسلامی همواره تلاششان بر این است که نوعی شکاف میان حاکمیت و ملت به وجود بیاورند و در سراسر جهان ۲۶۰ شبکه ماهوارهای فعال علیه ایران جریان سازی میکنند.
هانیزاده در همین رابطه افزود: بزرگترین هزینه را آمریکا و صهیونیستها برای تقابل با نفوذ جمهوری اسلامی ایران با ارقام چند میلیارد دلاری از سوی آمریکاییها و لابی صهیونیست برای جریانسازی علیه ایران اختصاص میدهند. اما جمهوری اسلامی ایران با قدرت و انسجامی که دارد همواره از صدها توطئهای که علیه انقلاب اسلامی ایجاد شده بود به سلامت عبور کرد.