دردسر جدید بورس

دنیای اقتصاد دوشنبه 15 بهمن 1403 - 16:06
دنیای اقتصاد: با رفت و برگشت­‌های شاخص بورس در یک ماه اخیر، کاملا پیداست که فعلا شاخص کل از توان کافی برای گذر از محدوده 3 میلیون واحدی برخوردار نیست. بر کلیت بازار مجددا ابهام حاکم شده است و این موضوع مانع از حرکت قیمت­‌ها در مسیر صعودی می­‌شود. همان طور که گفته شد، قیمت‌­ها در بازار طلا و سکه در حوالی قله تاریخی سیر می­‌کنند؛ اما ابهام حاکم بر وضعیت مذاکرات و دیگر متغیرها، مانع از تصمیم­‌گیری اهالی بازار سهام شده است.

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، معاملات بورس تهران در روز دوشنبه با واگرایی میان نماگرهای سهامی پیگیری شد. البته در معاملات امروز، شاخص کل با افزایش ارتفاع ۰.۱۳ درصدی همراه شد و به سطح ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار واحدی رسید؛ اما شاخص هم‌­وزن  ۰.۰۱ از ارتفاع خود را از دست داد و به محدوده ۸۷۰ هزار واحدی رسید. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با افزایش ۰.۴ درصدی همراه شد.

در معاملات امروز بازار سهام ، ارزش معاملات ۶ هزار و ۹۶۷ میلیارد تومانی به ثبت رسید و ۳۳۱ میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار خارج شد تا برای چهار روز متوالی تالار شیشه‌ای نظاره گر خروج پول سهامداران خرد و حقیقی باشد.

در پایان معاملات امروز، ۵۳ درصد از نمادها در محدوده سبز و ۴۷ درصد دیگر نیز در محدوده سرخ تابلوی معاملاتی جای گرفتند.

واگرایی بازار سهام با بازارهای موازی

دلار در بازار آزاد و قیمت‌­ها در بازار طلا و سکه در حوالی قله تاریخی خود قرار دارند؛ اما بورس تهران همچنان با فقدان تقاضا در کلیت خود مواجه است و به همین دلیل بازار نمی‌­تواند در مسیر صعودی گام بردارد. جریان عرضه و تقاضا در معاملات این روزهای بورس تهران در تقابل قرار دارد و هیچ کدام از طرفین از برتری مطلقی نسبت به گروه دیگر برخوردار نیستند. از سوی دیگر، افزایش قیمت بازارهای موازی موجب شده تا جریان پول مسیر خروج از بازار سهام را در پیش بگیرد و راهی این بازارها شود.

ارزش دلاری بازار سهام بر حسب دلار بازار آزاد در حالی به 119.9 میلیارد دلار رسیده و به زیر 120 میلیارد دلار کاهش داشته است که در ماه گذشته شاهد رسیدن به بالای 130 میلیارد دلار نیز بودیم. اگر بخواهیم عدد 120 میلیارد دلار را مبنای مقایسه قرار دهیم این عدد هنوز از کف سال 1401 پایین تر بوده و نسبت به سقف اردیبهشت 1402 که ارزش دلاری بازار به بالای 200 میلیارد دلار رسیده بود، افت 40% داشته است. رشد بیشتر دلار نسبت به قیمت سهام در دو سال اخیر سبب شده تا مخرج نسبت ارزش دلاری بیش از صورت آن رشد کند و سبب افت ارزش دلاری بازار شود. از سال 99 به بعد، همواره میانگین ارزش دلاری بازار نزولی بوده و میانگین این نسبت در سال جاری 128 میلیارد دلار بوده است.

 

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.