به گزارش خبرنگار تابناک از ارومیه، سرطان پس از بیماریهای قلبی و عروقی دومین عامل مرگ و میر در ایران است و برآوردها نشان میدهد در چند سال آتی به جایگاه اول خواهد رسید، یکی از دلایل افزایش آمار سرطان در ایران، افزایش جمعیت در دهه شصت است.
گفته میشود در نسلهای گذشته مرگ و میر کودکان به دلیل انواع بیماری و به ویژه نبود واکسیناسیون سراسری و همچنین مرگ و میر زنان حین زایمان بود، اما امروزه کم کم سرطان جای این عوامل را به تنهایی پر میکند.
سالانه هزاران مورد ابتلا به سرطان در ایران و میلیونها مورد در جهان رخ میدهد و طبق تحقیقات انجام گرفته بروز سرطان در ۲۰۲۰ میلادی نزدیک به ۲۰ میلیون نفر در جهان و ۱۳۵ هزار نفر در ایران بود که تا ۲۰۴۰ میلادی در جهان به ۴۰ میلیون نفر و در ایران به ۲۹۰ هزار نفر خواهد رسید.
رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرنگار تابناک در ارومیه، اظهار داشت: شایعترین نوع سرطان در استان، معده، پوست، پروستات، ریه، کولورکتال برای آقایان و پستان، معده، پوست، کولورکتال برای جمعیت زنان میباشد.
مریم یزدی زاده خاطر نشان کرد: تغذیه ناسالم، الکل، دخانیات، چاقی، فعالیت بدنی ناکافی، استرس و اضطراب از عوامل خطر ابتلا به سرطان میباشد.
وی افزود: برنامه پیشگیری و کنترل سرطان یکی از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از سرطانها و بهبود بقای سرطان از راه تشخیص زود هنگام آنها همزمان با سراسر کشور در آذربایجان غربی در حال اجرا است.
یزدی زاده گفت: با افزایش آگاهی مردم و ارتقای روشهای تشخیص زود هنگام بیش از ۵۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری و قابل درمان هستند و انواع مختلفی از درمان سرطان وجود دارد و انواع درمانی که دریافت میشود به نوع سرطان و میزان پیشرفت آن بستگی دارد.
آزمایش نشانگر زیستی راهی برای جستجوی ژنها، پروتئینها و سایر مواد (به نام نشانگرهای زیستی یا نشانگرهای تومور) است که میتوانند اطلاعاتی در مورد سرطان ارائه دهند آزمایش بیومارکر میتواند به بیمار و پزشکان در انتخاب درمان سرطان کمک کند.
آزمایش بیومارکر برای درمان سرطان نیز ممکن است نامیده شود، آزمایش تومور، آزمایش ژنتیک تومور، آزمایش ژنومی یا پروفایل ژنومی، آزمایش مولکولی یا پروفایل مولکولی، تست جسمی برخی از افراد مبتلا به سرطان تنها یک درمان خواهند داشت. اما بیشتر افراد ترکیبی از درمانها مانند جراحی با شیمیدرمانی و پرتودرمانی را دارند.
شیمی درمانی، هورمون درمانی، هایپرترمی ایمونوتراپی، فتودینامیک تراپی، پرتو درمانی، عمل جراحی، پیوند سلولهای بنیادی و درمان هدفمند، از جمله روشهای درمان سرطان میباشد.
یافتن دارو مهمترین مشکل بیماران سرطانی
حجت محبی شهروند ارومیهای در گفتوگو با خبرنگار تابناک در ارومیه، گفت: متاسفانه بیماری سرطان به یک تجارت بزرگ در دنیا تبدیل شده است و جان انسانها در این بین اصلا مهم نیست و فقط به فکر کسب سود از بیماران هستند.
وی افزود: فرزند من سرطان خون دارد و همه خانواده با این موضوع به شدت درگیرشده اندو از لحاظ روحی و جسمی و مالی در شرایط سختی قرار داریم.
وی افزود: متاسفانه حمایت از سمت دولت به خوبی صورت نمیگیرد و پیدا کردن بعضی از داروها برای ما بسیار سخت شده و فقط نظاره رنج کشیدن فرزندمان هستیم.
به گزارش تابناک، شیوع سرطان در همه دنیا اتفاق میافتد و متأسفانه در کشورهای در حال توسعه و کشور خودمان بیشتر است، متخصصان تغذیه میتوانند با اصلاح برنامه تغذیه افراد جامعه در کاهش آمار ابتلا و در نتیجه کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان قدم مؤثری بردارند؛ و همچنین دولت و مسؤلین امر با ایجاد جامعهای سالم و تغییر سبک زندگی مردم نیز میتوانند امید به زندگی را در افراد افزایش داده و از افزایش مبتلایان به این بیماری پیشگیری کنند.
خانواده و متخصصین با ایجاد امیدو انگیزه، و هموار ساختن راه درمان میتوانند همراهی مؤثری با مبتلایان به بیماری سرطان در جهت مبارزه با این بیماری داشته باشند.
امید میرود با بهبود کیفیت تغذیه و سطح زندگی و افزایش آگاهی مردم و اقدامات مؤثر مسؤلین، شاهد ریشه کن شدن بیماری سرطان در جوامع بشری باشیم.