به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با میلاد با سعادت حضرت ابوالفضل العباس (علیه السلام) مراسم افتتاح نخستین دفتر داوری خانواده با رویکرد مسجد محوری بعدازظهر امروز دوشنبه ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۳ با حضور حجت السلام و المسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سید محمد صاحبکار معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی قوه قضائیه و جمعی از مقامات و مسئولین فرهنگی و قضائی در مسجد جامع احباب الحسین (علیه السلام) منطقه اصفهانک تهران برگزار شد
سازمان داوری سفیران صلح هدایت به عنوان نخستین نهاد داوری سازمانی کشور در راستای اجرایی سازی سیاستهای کلان قوه قضائیه در قضا زدایی، کاهش دعاوی و مراجعات شهروندان به مراجع قضائی و کاهش اطاله در محاکم وفق فصل ۲ سند تحول و تعالی قوه قضائیه و نیز دستورالعمل ساماندهی و توسعه نهادهای داوری به عنوان نهاد همکار قوه قضائیه در تابستان ۱۴۰۰ با حضور معاون اول وقت قوه قضائیه در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما تهران افتتاح و فعالیت خود را آغاز نموده است.
اصلیترین مأموریت این سازمان به عنوان بزرگترین نهاد مدنی حقوقی در کشور مشارکت و بهرهگیری از ظرفیتهای متخصص مردمی در نظام حل اختلاف دعاوی حقوقی بویژه موضوع خانواده با محوریت مساجد مستعد و مدیریت و حضور امامان شاخص صلح و سازش، داوران حرفهای قوه قضائیه، وکلای مصلح، مشاورین و معتمدین جامعه محلی در مناطق است که از دو طریق ایجاد نظام ارجاع دعاوی از محاکم و مراجعات مردمی محقق خواهد شد.
در این راستا بیش از ۴۰۰۰ مسجد فعال در کشور شناسایی شده که طبق شیوه نامههای تأسیس و توسعه دفاتر داوری سازمان به تدریج و در سه گام زمان بندی شده فعالیت خود را آغاز خواهند کرد. در گام اول دفاتر منتخب داوری خانواده در ۱۲ استان از جمله خراسان رضوی تا پایان سال جاری راه اندازی که پس از شش ماه فعالیت آزمایشی، توسعه نامحدود آن آغاز خواهد شد.
بارزترین خصوصیت داوری سازمانی انتخاب داور، زمان و محل رسیدگی توسط طرفین، کاهش هزینه، سرعت در رسیدگی به نحو تخصصی، حفظ محرمانگی و کرامت مراجعین و سهولت در اجرای رأی آن است.
چشمانداز این سازمان توسعه فرهنگ استفاده از ADR و حل و فصل دعاوی مردم توسط مردم در خارج از محاکم با هدف حفظ روابط فیمابین است.