به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید حسن خمینی تولیت آستان بنیانگذار جمهوری اسلامی طی سخنانی در مراسم تجدید میثاق رئیس و جمعی از مدیران سازمان صداوسیما با آرمانهای امام خمینی(س) گفت: روزهایی که انقلاب پیروز شد، چیزی که به صورت بسیار ممتاز دست برتر را به انقلابیون داده بود، جنگ روایتهایی بود که به نفع انقلابیون تمام میشد. در میدان روایتهای سالهای پیروزی انقلابیون مهاجم و پیروز بودند.
بنابر روایت جماران، تولیت آستان بنیانگذار جمهوری اسلامی افزود: متأسفانه [دشمنان] بعدها دور هم جمع شدند و در سالهایی به سبب نوع برنامهریزی که کردند، توانستند بخشی از این نبرد را به نفع خودشان برگردانند؛ و از یک رژیم منحط در بسیاری از حوزهها شکست خورده، تصویر و روایتی دروغین بسازند. کل دستگاه تبلیغات نظام ما یا به هم گرفتار بودیم و یا متوجه تأثیر ذره ذره این نبودیم و این ذهنیت در بخشی از جامعه، به خصوص نسلهایی که آن روزها را ندیدهاند، ساخته شد.
ّوی ادامه داد: الحمدلله در ماههای اخیر بخشهایی از این بُعد دوباره تبیین شد که البته بخش زیادی از مسئولیت آن با صاحبان تریبون و هرکسی است که توانایی تبیین دارد؛ به تعبیری که رهبر معظم انقلاب «جهاد تبیین» گفتند. بحثهای اقتصادی، آزادیها، سیاسی و استقلال در حوزههای مختلف کشور به تعبیر ارشیر زاهدی سراپا اشکال بود که فروریخت. اما طوری تصویر کردهاند که انگار یک ملت نمیدانست چه کار میکند.
سید حسن خمینی تأکید کرد: در جنگ روایتها، یا فراموش کردیم و یا به هم پرداختیم و از دشمن اصلی غافل شدیم؛ بیشتر به روایتهای مشترک خودمان معطوف شدیم تا اینکه توجه کنیم به اینکه سیطره بزرگتری بر جهان استکبار وجود دارد که او مشکل ما است. امام در جنگ روایتها با همان کاستها انقلاب را بردند و غرب را با همه امپراتوری رسانهای شکست دادند.
وی افزود: بمباران تمام امپراتوری رسانهای آن وقتها باز در مقابل روایتی که انقلابیون میساختند، حتی یک خطیب، واعظ یا ارتباط با عالمی در یک کشور خارجی میتوانست تمام نقشهها را بر باد بدهد. اما فراموش نکنیم که جنگ روایتها فقط پسینی نیست؛ خیلی وقتها پیشینی است. یعنی فقط برای این نیست که چیز اتفاق افتاده چگونه ثبت شود، خیلی وقتها برای این است که یک چیز چگونه اتفاق بیفتد. در جنگ روایتها نکته مهم این است که خیلی وقتها روایتی میسازند که اتفاقی را رقم بزنند، نه فقط حق و باطلی در گذشته را عوض کنند؛
تولیت آستان بنیانگذار جمهوری اسلامی اظهار داشت: اما این شاهکار امام یا انقلاب نبود، مهم پیروزی در جنگ میدان رقابت، روایت و حکایت است. به عبارت دیگر اگر شما توانستید میدان بازی را از آنچه او تعریف میکند عوض کنید، بردهاید اما اگر در میدان او بازی کردید، باختهاید. مثلا اگر در جهانی که غرق اندیشه لیبرال دموکراسی است، بحث کنید از اینکه ترنسها یا هموسکشوالیتی حقوق ندارد، چون در میدان حقوق انسان صحبت میکنید، باید بپذیرید که حقوقی وجود دارد و پیرامون آن صحبت کنید اما اگر گفتید اصلا حق آن چیزی است که خدا تعیین میکند، اینجا میدان بازی و استدلال متفاوت میشود.
وی یادآور شد: طالبان با تغییر میدان میگویند زن باید از عرصه اجتماع بیرون برود. بحث عدالت در دوره نظام سوسیالیستی همین طور است؛ عدالت مساوی با تساوی است. البته هیچ کس هم عمل نکرده و از نظر عمل یک دروغ بوده است. اگر گفتید عدالت به معنای تساوی است، اصلا نظام غربی توان صحبت در مقابل شما ندارد. اما اگر عوض کردید و گفتید نظام جهان بر اساس «وضع الشیء فی محله» است و تساوی نیست، نوع بحث شما به تعبیر ما طلبهها از صغروی به کبروی میشود.
مردم ایران پیشرفت و عقب نیفتادن علمی را میخواهند و تحجر و واپس زدگی را نمیخواهند
سید حسن خمینی طی سخنانی در مراسم تجدید میثاق وزیر و جمعی از کارکنان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با آرمانهای معمار کبیر انقلاب اسلامی، گفت: انقلاب یک حیثیت سلبی دارد که در دهه فجر واقع شده و آن سلب نظام شاهنشاهی بود. آقای جمالزاده میگوید در تاریخ ایران این اولین انقلاب است مردم ایران برای اولین بار انقلاب کردند؛ که همه مردم پیرامون یک رهبر بزرگ جمع شوند که یک چیزی به نام "سلطنت پهلوی" را نمیخواهیم.
بنابر روایت جماران، یادگار امام با اشاره به اینکه اتفاقات نادری در آن دوران افتاد، افزود: در ۱۲ فروردین مردم پیرامون یک جمله ایجابی تجمیع کردند. تجمیع بر سر سلب خیلی راحت است اما روزی که قرار است بگویند "چه باشد؟" آغاز دعوا است. چند سال قبل هم عدهای گفتند جمهوری اسلامی نباشد، اما وقتی قرار شد بگویند چه باشد، شورایی شنبه تشکیل شد و چهارشنبه از هم پاشید.
وی با بیان اینکه این عظمت یک رهبر است که اعتماد دلها با او است، اظهار داشت: اتفاق بزرگی که در ۱۲ فروردین افتاده حیثیت ایجابی انقلاب و جمهوری اسلامی است. اگر میخواهید عظمت یک رهبر را بفهمید، ببینید که کجا توانسته پیرامون اندیشه ایجابی مردم را جمع کند.
سید حسن خمینی گفت: "استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی" خواسته تاریخی مردم ایران است؛ پیشرفت و عقب نیفتادن علمی را هم میخواهند و تحجر و واپس زدگی را هم نمیخواهند. تمام حرکتهای تاریخی یکی از اینها را داشته اما به بقیه توجه نکرده است. در مشروطه آزادی مهم است اما این نکته تلخی در مشروطه است که آغاز آن از یک سفارت خارجی است. در ملی شدن نفت استقلال مهم است اما به معنویت توجه نمیشود.
وی در پایان تأکید کرد: اگر ما بخشی از شعارها را گرفتیم و بخشی دیگر را رها کردیم، به مسیر ضربه خوردن افتادهایم؛ و البته خلف وعده هم هست. امیرالمؤمنین(ع) در عهدنامه مالک میفرمایند که خلف وعده یک امر قبیح برای همه بشر است.
۲۹۲۱۸