فرارو – امروز نشست مشترک سران و معاونین قوای سهگانه به میزبانی مسعود پزشکیان در نهاد ریاستجمهوری با عنوان «همدلی برای مردم ایران» برگزار شد. تمام مدیران ارشد کشور در حوزههای مختلف در این جلسه حضور داشتند. احتمالاً به همین دلیل بود که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در صحبتهای خود گفت: «در این جلسه همه کسانی که خوب و بد کشور با عملکرد آنها رقم میخورد؛ حضور دارند.»
به گزارش فرارو، برگزاری چنین جلسهای در این برهه از زمان جالب توجه است. چرا که کشور از لحاظ امور داخلی و خارجی در وضعیت خاصی قرار دارد. به همین دلیل باید زوایای مختلف این گردهمایی مدیران ارشد کشور و محور صحبتهای مطرح شده در این جلسه را مورد بررسی قرار بدهیم.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان مانند دیگر جلسات سخنرانی خود، صحبتهایش را با تاکید بر لزوم وفاق و کنار گذاشتن اختلافات آغاز و سپس بر چند محور مهم تاکید کرد. رئیسجمهور در صحبتهای خود به لزوم پرهیز از عصبانی کردن مردم، حذف افراد با انگ و لغزش، توجه به ۵۰ درصدی که در انتخابات اخیر شرکت نکردند، پرهیز از اختلافافکنی میان مردم، توجه به تامین امنیت سرمایه ایرانیان داخل و خارج از کشور پرداخت.
غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه تمرکز را بر مسئله اقتصاد گذاشت و این موضوع را مورد توجه قرار داد. رئیس دستگاه قضا بر لزوم اشتراک نظر در رابطه با واقعیتها و مسائل کشور، لزوم تمکین اقلیت به نظر اکثریت، احترام به قانون، تاثیر معضلات اقتصادی بر عرصههای فرهنگی و امنیتی، عبور از تصدیگری دولت و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و مردم، توجه به فعالان اقتصادی و کارآفرینان و بازنگری در فرآیند گزینش و تائید صلاحیت افراد تاکید کرد.
محمدباقر قالیباف، رئیس قوه مقننه نیز بر اقتصاد متمرکز بود. او تاکید کرد که مجلس با اقدامات نظارتی خود به دنبال مچگیری نیست. قالیباف یادآور شد که سند چشمانداز ۲۰ ساله، سال ۱۴۰۴ به پایان میرسد و تنها سند بالادستی کشور برنامه هفتم خواهد بود. رئیس مجلس تاکید کرد که مردم باید تاثیر آمارها و اقدامات را در زندگی خود حس کنند. کاهش قدرت خرید مردم، لزوم اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی، تلاش دشمن برای دوقطبیسازی در کشور، پرهیز از حواشی و تقاضای مردم برای تامین مسکن از جمله صحبتهای رئیس مجلس بود.
سران کشور در سخنرانی به مناسبهای مختلف، همواره از امید به آینده با وحدت مردم صحبت میکنند. این تگاه همواره مورد تاکید قرار میگیرد و هر چه زمان میگذرد، مقام معظم رهبری و سران سه قوه بر این موضوع تاکید بیشتری میکنند. حقیقت نیز این است که هر گاه مردم وارد یک حوزه شدند، اتفاق مثبت رخ داده است. مسائل مختلفی در حوزه مشکلات مزمن کشور در ماههای اخیر به خصوص پس از پایان ناگهانی دولت سیزدهم، به رسانهها و زندگی مردم راه پیدا کرده است. مسائلی مانند افزایش افسارگسیخته قیمت ارز، گرانی مواد غذایی و فشارهای خارجی در کنار تاکید چندباره مقامات فعلی و پیشین بر لزوم انجام اصلاحات اقتصادی، نشان میدهد که شاید اقدامات اصلاحی مد نظر قرار گرفته باشد. به دلیل همین شرایط بغرنج است که سران سه قوه تلاش میکنند آمادگی این اقدامات را به مردم بدهند و از سوی دیگر، آرامش کشور را نیز حفظ کنند. دلیل ایستادن هر سه قوه مقابل درخواستهای تندروها در حوزههای مختلف به این گمانهزنی قوت میبخشد.
در تجمعی که ۱۴ بهمن مقابل مجلس انجام شد، مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در توضیح به معترضان در خصوص علت عدم ابلاغ و اجرای قانون حجاب بر این موضوع تاکید کرد که دبیر شورایعالی امنیت ملی از تبعات امنیتی اجرای این قانون نگرانی دارد. البته این را نیز اضافه کرد که آنها مشغول رایزنی هستند تا شورا را قانع کنند اتفاقا اجرای این قانون امنیتآفرین است. برآیند این وقایع نشاندهنده نگرانیهایی است که خبر از اتفاقاتی مهم در آینده میدهد. اتفاقاتی که سران کشور به دنبال این هستند تا در شرایط آرام حادث شوند.