آیت الله سید مهدی میرباقری شاهرودی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به ویژگیهای بارز حضرت ابوالفضل (ع) بیان کرد: در زیارت حضرت عباس (ع) آمده که امام صادق (ع) ایشان را با صفاتی عجیب و نیک توصیف میفرمایند و در واقع امام صادق (ع) شهادت میدهند قمر بنیهاشم دارای خصلتهایی ویژه هستند که انسان اگر از آنها الگو بگیرد میتواند در راه صدیق قمر بنیهاشم بماند.
وی با بیان اینکه امام صادق (ع) میفرمایند «أَشْهَدُ لَکَ بِالتَّسْلِیمِ وَ التَّصْدِیقِ وَ الْوَفَاءِ وَ النَّصِیحَةِ لِخَلَفِ النَّبِیِّ صَلَّی اللَّهُ» بیان کرد: چهار خصلت متمایز کننده قمر بنیهاشم حضرت ابولفضل (ع) تسلیم، تصدیق، وفاء، نصیحت و خیرخواهی محسوب میشود.
نماینده مردم استان سمنان در خبرگان رهبری با بیان اینکه تسلیم مقاماتی دارد آن مرحلهای که سخت است تسلیم دل است یعنی انسان در دل آرام باشد، تاکید کرد: زمانی است که خدا و رسول او حکمی را میکنند و فرد ممکن است در دل راضی نباشد اما در عمل قبول کند این کمال ایمان نیست ایمان کامل این است که دل انسان تسلیم شود و ترازوی آدمی با ترازوی امام یکی شود.
میرباقری با بیان اینکه گاهی انسانها ترازویشان با ترازوی امام یکی نیست یعنی دستور امام را در یک کفه ترازو و خودش را در کفه دیگر ترازو قرار میدهند و سبک سنگین میکند، تاکید کرد: تسلیم در این بیان یعنی انسان هم ترازوی با امام باشد و در واقع ترازوی انسان خود امام باشد لذا این ویژگی بزرگ حضرت عباس (ع) است.
وی با بیان اینکه تصدیق و تسلیم در وجود مبارک قمر بنیهاشم (ع) جلوه گر بود تا جایی که یک جمله نیست که ایشان به سید الشهدا (ع) حتی در همان صحنه کربلا بگوید کجا باید رفت کجا نباید رفت، تاکید کرد: تسلیم محض امام حتی در وسط کورهای به نام عاشورا در حضرت عباس (ع) جلوه گری میکند.
نماینده مردم استان سمنان در خبرگان با بیان اینکه تصدیق یعنی هر چه امام بگوید انسان آن را صدق بداند، تاکید کرد: وفا سومین ویژگی قمر بنیهاشم (ع) است که ایستادن پای قرار و تصدیق آن با امام است که حضرت عباس (ع) جلو دار این وفا بودند.
میرباقری با بیان اینکه ویژگی چهارم حضرت ابوالفضل (ع) نصح و خیرخواهی است، گفت: آدمی که خیرخواه امام باشد تکلیف را از خود ساقط نمیکند در جنگ خندق همه دست خالی بازگشتند و گفتند کاری نمیتوان کرد اما رسول الله (ع) فرمودند امیر المومنان (ع) رفتند و خیبر را فتح کردند و حضرت عباس (ع) هم اینچنین بودند.