مذاکره با ترامپ سخت‌ و طاقت‌فرسا خواهد بود

نامه نیوز سه شنبه 16 بهمن 1403 - 08:11
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: موضوعاتی که ترامپ برای مذاکره مدنظر دارد خیلی قابل پذیرش برای ایران نیست. از این رو قطعا مذاکره ای به شدت سخت و طاقت فرسایی با ترامپ پیش رو داریم.
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه نیوز - در حالی که بنیامین نتانیاهو قرار است روز سه‌شنبه در کاخ سفید پذیرایی شود، رئیس‌جمهور آمریکا از جابجایی «موقت» یا «درازمدت» جمعیت غزه صحبت کرده و آمادگی خود را برای مذاکره با ایران، دشمن مطلق اسرائیل، اعلام کرده است. حال این سئوال وجود دارد که آیا نتانیاهو می تواند بر سناریوی ترامپ درباره مذاکره با ایران اثر بگذارد یا حتی آن را کلا منتفی کند؟

محمدجواد جمالی نوبندگانی در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره دیدار ترامپ و نتانیاهو گفت: هرچند از نظر برخی کارشناسان موضوع آتش بس در غزه اختلاف بین نتانیاهو و ترامپ را نمایان کرد اما معتقدم نتانیاهو دنبال بهانه ای برای پایان دادن به این جنگ بود چون ارتش اسرائیل بعد از 15 ماه حضور در غزه نه تنها به اهداف مدنظرش نرسید بلکه در یک بن بست کامل قرار داشت.

وی با اشاره به فرسوده شدن ارتش اسرائیل در جنگ غزه افزود: اختلافات در سرزمین های اشغالی زیاد شده بود. از یک طرف اپوزیسیون برای آزادسازی اسرای اسرائیلی فشار می آورد و از طرف دیگر نتانیاهو می دید اگر بخواهد آتش بس با حماس را بپذیرد کابینه اش سقوط می کند اما وقتی ترامپ ضرب الاجل گذاشت، این طور وانمود کرد بر اثر اجبار آمریکا تن به آتش بس داده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: درباره ایران اختلاف اساسی و بنیادین بین نتانیاهو و ترامپ وجود ندارد. اگر هم اختلافی باشد در شیوه ها و تاکتیک ها است. همین الان ترامپ اکثر قریب به اتفاق خواسته های اسرائیل را درباره ایران مطرح می کند. اگر چند روزی است نرمش هایی را از سوی دولت ترامپ نسبت به ایران مشاهده می کنیم فقط برای آن است که به تهران پیام بدهد فضا برای گفتگو و مذاکره مهیا است.

وی با بیان اینکه مذاکرات پیش رو با آمریکا از مذاکرات برجامی سخت تر خواهد بود، افزود: موضوعاتی که ترامپ برای مذاکره مدنظر دارد خیلی قابل پذیرش برای ایران نیست. از این رو قطعا مذاکره ای به شدت سخت و طاقت فرسایی با ترامپ پیش رو داریم. تصور ترامپ آن است که «ایران از نظر اقتصادی تحت فشار قرار دارد، اختلافات داخلی اش شدت یافته و محور مقاومت نیز در ضعف به سر می برد، پس می شود از ایران امتیازات بیشتری گرفت».

جمالی با اشاره به تکرار شکاف بین اروپا و آمریکا گفت: در ماه های آینده به نظر می رسد سیر تحولات به سمت و سویی رود که اختلافات بین اروپا و آمریکا شدت یابد. گریلند، جنگ اوکراین، اعمال تعرفه برای کالاهای اروپایی، ناتو، خروج آمریکا از پیمان آب و هوا و پیمان بهداشت جهانی از جمله موضوعاتی هستند که احتمال دارد اروپایی ها را از دولت ترامپ دور کند و آنها با نزدیک شدن به تهران سعی کنند بازی ترامپ را برهم بزنند. این اتفاق می تواند فرصتی را برای چانه زنی ایران هم در مذاکره با اروپا و هم در مذاکره با آمریکا فراهم کند.

منبع خبر "نامه نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.