آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج می شود؟‌ | این فرمان ترامپ به‌طور خاص آنروا را هدف قرار داد

همشهری آنلاین سه شنبه 16 بهمن 1403 - 10:15
پیش‌بینی می‌شود که رئیس‌جمهور آمریکا دستورهای قطع روابط و بودجه با آژانس‌های سازمان ملل را همزمان با حضور نتانیاهو در کاخ سفید امضا کند.

به گزارش همشهری آنلاین،‌ رسانه‌های آمریکایی به نقل از یک مقام کاخ سفید گفتند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا درحال برنامه‌ریزی برای قطع تعامل با شورای حقوق بشر سازمان ملل و تمدید ممنوعیت مالی آژانس سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) است.

رسانه‌های خبری آمریکا، ازجمله پولیتیکو و ان‌پی‌آر گزارش کردند که انتظار می‌رود ترامپ به‌زودی فرمان اجرایی خروج از ۲ نهاد سازمان ملل را امضا کند. این اقدام احتمالا در زمانی انجام خواهد شد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای دیدار با مقام‌های آمریکایی در واشنگتن حضور دارد.

ترامپ پیش از این آمریکا را از سازمان بهداشت جهانی (WHO) و توافقنامه آب‌وهوایی پاریس خارج کرده است.

این نخستین‌باری نیست که ترامپ دستور خروج آمریکا را از شورای حقوق بشر سازمان ملل صادر می‌کند. او در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود نیز از این نهاد سازمان ملل خارج شده بود.

زمانی که دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸ از شورای حقوق بشر خارج شد، نیکی هیلی، نماینده وقت ترامپ در سازمان ملل مدعی شد که این اقدام به‌دلیل سوگیری مزمن علیه رژیم صهیونیستی در این شورا بوده است. این نهاد متشکل از ۴۷ کشور است که هر ۴ سال یک بار انتخاب می‌شوند.

این شورا به صورت دوره‌ای سوابق حقوق بشر کشورهای عضو سازمان ملل، ازجمله آمریکا را بررسی می‌کند که قرار است در ماه آگوست (مرداد/شهریور ۱۴۰۴) مورد بررسی بعدی قرار گیرد.

در جریان آخرین بررسی این شورا از آمریکا در سال ۲۰۲۰، کشورها توصیه‌هایی درمورد چگونگی بهبود وضعیت حقوق بشر واشنگتن از جمله مقابله با نژادپرستی و بستن زندان گوانتانامو ارائه کردند.

چندین گزارشگر ویژه سازمان ملل، رژیم صهیونیستی را به ارتکاب نسل‌کشی در غزه متهم کرده‌اند که مهم‌ترین آنها فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه این سازمان در اراضی اشغالی فلسطین است.

آمریکا به‌عنوان یکی از اعضای منتخب شورا، از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴، از موقعیت خود برای اعمال قدرت علیه سایر کشورها نیز استفاده کرده است.

تمدید قطع بودجه آمریکا برای آنروا

برنامه ترامپ برای امضای یک فرمان اجرایی دیگر که به‌طور خاص آنروا را هدف قرار می‌دهد، همزمان با سفر نتانیاهو به کاخ سفید است.

براساس گزارش وضعیت آنروا، نظامیان صهیونیست ۲۷۲ کارمند آنروا را در جریان جنگ ۱۵ ماهه علیه نوار غزه به شهادت رسانده و بارها به ساختمان‌های آنروا، ازجمله مدارسی که هزاران فلسطینی در آنجا پناه گرفته بودند، حمله کردند.

کنست رژیم صهیونیستی در ماه اکتبر (مهر/آبان) ۲ لایحه ممنوعیت عملیات آنروا در داخل اراضی اشغالی، ازجمله قدس شرقی اشغالی را تصویب کرد که هفته گذشته اجرایی شد.

آنروا که در سال ۱۹۴۹ تاسیس شد، به میلیون‌ها فلسطینی در غزه، کرانه باختری اشغالی، قدس شرقی اشغالی، سوریه، لبنان و اردن خدمات کمک، بهداشت و آموزش ارائه می‌کند.

آمریکا بزرگترین کمک‌کننده آنروا بود و سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار برای این نهاد تامین می‌کرد؛ اما جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۴ (دی/بهمن ۱۴۰۲) پس از طرح اتهام‌های بی‌اساس رژیم صهیونیستی درباره کارکنان آنروا کمک مالی خود را متوقف کرد.

اگرچه یک گزارش مستقل نشان داد که مقام‌های صهیونیست مدرکی برای اثبات ادعاهای خود به سازمان ملل ارائه نکرده‌اند، کنگره آمریکا تصمیم گرفت تا دست‌کم تا مارس ۲۰۲۵ (اسفند/فروردین) به‌طور رسمی کمک به آنروا را تعلیق کند.

با ادامه آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، آنروا نقشی حیاتی در بهبود غزه ایفا می‌کند.

انتظار می‌رود ترامپ و نتانیاهو در زمان دیدار درباره مرحله بعدی توافق آتش‌بس گفت‌وگو کنند.

ترامپ پس از ورود نتانیاهو به آمریکا گفته بود: هیچ تضمینی وجود ندارد که توافق آتش‌بس پابرجا بماند.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.