چند روز قبل خبر پذیرفته شدن سعید مرتضوی قاضی پیشین به عنوان کارآموز وکالت منتشر شد.
مرتضوی (اهل تفت استان یزد) نه به عنوان کاراموز که به عنوان وکیل پایه یک دادگستری از سوی کانون وکلای یزد پذیرفته شده است.
سعید مرتضوی با وجودی که در ماجرای تلخ کهریزک و در دوران ریاست بر سازمان تامین اجتماعی پروندههایی داشت این بار، وکیل پایه یک دادگستری شد.
در این خصوص اعتراضاتی در سطح وکلا و جامعه منتشر شد که یکی از آنها واکنش دکتر علی اکبر گرجی (دانشیار حقوق عمومی دانشگاه شهید بهشتی) بود.
از همه اتهامات تبرئه شده
محمد حسین جعفری، رئیس کانون وکلای یزد، درباره روند صدور پروانه وکالت برای سعید مرتضوی به رویداد۲۴ گفت: ما تمام مراحل و تشریفات قانونی را طی کردیم. قانون اجازه میدهد که کانونهای وکلا به قضات بازنشسته که سلب صلاحیت قضایی نیستند پروانه وکالت بدون آزمون بدهد.
وی افزود: سعید مرتضوی سلب صلاحیت قضایی نشده و در تاریخ ۱ شهریور ۱۴۰۳، با سمت معاون دادستان کل کشور بازنشسته شده است.
جعفری ادامه داد: ما طبق قانون باید از دادسرای انتظامی قضات پرسش کنیم و استعلام ایشان مثبت بوده است.
او تاکید کرد: اگر آقای مرتضوی کوچکترین مشکل قضایی داشت، استعلام ایشان مثبت در نمیآمد.
رئیس کانون وکلای یزد همچنین گفت: از سویی ایشان مجوز و گواهی فقدان سوءپیشینه کیفری را به کانون ارائه کرده است و کمیسیون صدور پروانه این مدارک را بررسی کرده و صدور پروانه را بلامانع اعلام کرده است.
وی ادامه داد: ایشان از تمام اتهامات تبرئه شده و دادسرای انتظامی قضات هم بلامانع بودن را صادر کرده و هیچ منع قانونی وجود ندارد.
از قضاوت بازنشسته شده
در همین خصوص حامد دهقان یک حقوقدان و کارشناس حقوقی یزد هم به رویداد۲۴ گفت: آقای سعید مرتضوی بعد از آنکه در خصوص اتهامات ایشان، حکم برائت صادر شد به قوه قضائیه بازگشت و سه ماه قبل با آخرین پست معاون دادستان کل کشور با ٣۶ سال سابقه بازنشسته شد (۴ سال سابقه دانشگاه علوم قضایی) کانون وکلای یزد استعلامات را انجام داده و حفاظت قوه و ... هم ایشان را تایید کردند؛ لذا صدور پروانه پایه یک (خبرگزاریها و سایت کانون وکلا به اشتباه کارآموز وکالت درج کردند) بدون شرکت در آزمون وکالت برابر ماده ٨ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری منطبق با قانون بوده است.
وی افزود: در ضمن برابر تبصره ماده ۴٧ آیین نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری، در مورد دارندگان پایه قضایی متقاضی وکالت، چنانچه ظرف شش ماه از خاتمه خدمت قضایی، تقاضای پروانه وکالت نمایند، فقط از حفاظت قوه و دادسرای انتظامی قضات استعلام صورت میگیرد.
منبع: رویداد 24