آموزش قرآن نباید تنها به حفظ یا تلاوت محدود شود

خبرگزاری مهر سه شنبه 16 بهمن 1403 - 14:55
اسلامشهر- غزاله سهیلی زاده، رتبه اول مرحله نهایی چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران می گوید: آموزش قرآن نباید تنها به حفظ یا تلاوت محدود شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مرحله نهایی چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران شامگاه ۱۱ بهمن‌ماه در تالار قدس حرم مطهر رضوی به کار خود پایان داد.‌

نفرات برتر رقابت‌های قرآن کریم برادران و خواهران در مرحله نهایی چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران اعلام شد و در این بین در رشته قرائت ترتیل خواهران، غزاله سهیلی زاده از ایران رتبه اول، عانشه محمد عبدالمطلب از کشور نیجریه رتبه دوم و حوراء حیدر حمزی از کشور لبنان رتبه سوم را کسب کردند.

به همین بهانه با غزاله سهیلی زاده، قاری با استعداد اسلامشهری به گفتگو نشستیم، که در ادامه می‌آید:

* در مورد مسابقات بین المللی قرآن کریم توضیح دهید لطفاً

این مسابقات با حضور ۵۷ قاری، مُرَتِّل و حافظ کل از ۲۷ کشور جهان در مقایسه با ادوار گذشته از جهت کمی و کیفی در سطح بالایی برگزار شد و به جهت اینکه مشهد مقدس محل برگزاری مسابقات بود به آقا امام رضا (ع) متوسل شدم که عنایتی شد و مزد زحمات و تلاش‌های را دریافت داشتم.

* چه حسی در زمان شرکت در این مسابقات داشتید؟

طبیعتاً به عنوان یک شرکت کننده در مسابقات بین المللی، فشار و استرس زیادی وجود دارد و اینکه دچار سرماخوردگی نیز بودم که به لطف الهی این توفیق به دست آمد.

وقتی استرس داشتم، آیات قرآن را مرور کردم و به آرامش عجیبی رسیدم، که دوباره انرژی مرا بازمی‌گرداند.

حمایت خانواده‌ام نیز نقش مهمی در عبور از این فشار و استرس داشت.

* شما نفر برتر مسابقات شدید. چه احساسی داشتید وقتی نام شما اعلام شد؟

حقیقتاً آن لحظه برایم بسیار خاص و تأثیرگذار بود. وقتی نامم به‌عنوان نفر برتر اعلام شد، اولین چیزی که به ذهنم رسید، عنایت خداوند بود. احساس می‌کردم تمام تلاش‌ها و شب‌بیداری‌هایم به ثمر رسیده است.

اما این را هم می‌دانم که این موفقیت، آغاز یک مسیر جدید است و باید بیشتر تلاش کنم تا آنچه از قرآن آموخته‌ام در زندگی‌ام به کار بگیرم.

* اینطور که شنیدم شما خانواده قرآنی دارید، درسته؟ در این خصوص توضیح می‌دهید؟

خوشبختانه جناب آقای امین رحیمی، همسر بنده نیز از قاریان، مدرسان و داوران قرآن کریم و از فعالان قرآنی اسلامشهر هستند، که همواره در موفقیت‌هایم همراه و پشتیبان می‌باشند.

ما در حال حاضر مسئولیت دارالقرآن امامزاده عقیل (ع) اسلامشهر را بر عهده داریم و در این مرکز قرآنی که به عنوان یکی از مراکز معتبر قرآنی اسلامشهر شناخته می‌شود، به آموزش قرآن کریم در رشته‌ها و سطوح و سنین مختلف اعم از خواهران و بانوان می‌پردازیم.

هدف من این است که در زمینه آموزش قرآن فعالیت کنم و تجربیاتم را با دیگران به اشتراک بگذارم. همچنین قصد دارم در مسابقات بین‌المللی شرکت کنم و نماینده شایسته‌ای برای کشورم باشم.

* چه چیزی شما را به حضور در مسابقات قرآن ترغیب کرد؟ آیا هدف شما از ابتدا کسب مقام بود؟

هدف اولیه من هیچ‌گاه کسب مقام یا جایگاه خاص نبود. تمرکز من بیشتر بر این بود که قرآن را بهتر بفهمم و آن را در زندگی‌ام جاری کنم.

*به نظر شما، قرآن چگونه می‌تواند در زندگی افراد تأثیر بگذارد؟

قرآن فقط یک کتاب برای تلاوت یا حفظ نیست؛ بلکه راهنمایی است برای زندگی. هر آیه از قرآن، پاسخی به نیازهای روحی و معنوی انسان است. شخصاً وقتی با چالش یا مشکلی مواجه می‌شوم، به قرآن مراجعه می‌کنم و همیشه احساس می‌کنم که خداوند با من صحبت می‌کند. قرآن به من آرامش، صبر و امید می‌دهد و می‌تواند همین نقش را برای هر انسانی ایفا کند.

*به نظر شما، چه کارهایی باید برای گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه انجام شود؟

به نظرم باید فضای قرآنی را از کودکی در خانواده‌ها و مدارس تقویت کنیم. آموزش قرآن نباید تنها به حفظ یا تلاوت محدود شود، بلکه باید روش‌های زندگی و مفاهیم کاربردی آن برای نسل جوان توضیح داده شود.

همچنین، برگزاری رویدادها و مسابقات قرآنی و تشویق افراد به حضور در این عرصه می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.