یکصد و بیستمین جلسه کارشناسی مجمع وزیران ادوار با موضوع «مروری بر وضعیت ایران در FATF» برگزار شد.
به گزارش جماران، حمید میرزاده، رئیس پیشین سازمان برنامه و بودجه، گفت: همه کشورها در تمام موارد استانداردسازی دارند. استانداردسازی مسائل پولی و بانکی را هم ۲۰۰ کشور در این مجموعه پذیرفتهاند و دو کشور آنتیک مثل کره شمالی و میانمار نپذیرفتهاند. یعنی واقعا آن ۲۰۰ کشور عقل معاش نداشتهاند؟! همه ما میدانیم که اگر FATF تصویب شود، تحریمها حل نمیشود، اما بهانه از دست دشمنان ما گرفته میشود. در همین قرارداد استراتژیکی که آقای رئیس جمهور امضا کردهاند، خود روسها گفتهاند به FATF بپیوندید و چینیها هم این را گفتهاند.
وی با اشاره به اینکه ۴۵ هزار طرح توسعه ما بعد از ۳۰ سال هنوز تکمیل نشدهاند، افزود: به خاطر عدم وابستگی به FATF ما نمیتوانیم سرمایهگذاری خارجی جذب کنیم؛ پس اگر بخواهیم رشد هشت درصدی داشته باشیم، منابع باید از کجا بیاید؟ لذا این امر ضرورتی برای بقای نظام و ادامه حیات جمهوری اسلامی است. از سوی دیگر وقتی FATF را نمیپذیریم پیامش این است که در عداد کره شمالی و میانمار هستیم؛ کشوری که هفت هزار سال تمدن داریم، ببینید در رتبهبندیها ما را کجا قرار میدهند.
میرزاده اظهار داشت: امسال رشد تولید ناخالص ملی ما نسبت به پارسال کمتر شده و رشد تمام بخشهای مولد ایران کاهش پیدا کرده که خیلی خطرناک است. ۶۷ میلیارد دلار واردات و ۵۰ میلیارد دلار صادرات داشتهایم؛ یعنی تراز تجاری ما منهای ۱۷ است. دولت هم بین ۴۰ تا ۴۵ درصد بودجه ۱۴۰۳ را کسری بودجه دارد. واقعا شایسته نیست کشوری که پنجمین ذخایر دنیا را دارد و جزء ۱۰ کشور ثروتمند دنیا است، مردم در فقر و فلاکت قرار بگیرند.