به گزارش خبرنگار مهر، ناصر فتحی، با اشاره به افتتاح پروژههای خیّری رادنیا و طاهری به مناسبت دهه فجر، اظهارکرد: مجموع ۳,۰۰۰ مترمربع مساحت شامل ۱۸ کلاس درس (۱۲ کلاس در مدرسه طاهری و ۶ کلاس در مدرسه رادنیا) احداث شدهاند. همچنین یک زمین چمن ورزشی نیز توسط دولت تأمین شده است. علاوه بر این، دو کلنگزنی دیگر نیز با مشارکت خیرین انجام خواهد شد. در مجموع، منابع مالی این پروژهها بالغ بر ۴۵ میلیارد تومان بوده که حدود ۶۰ درصد آن توسط خیرین تأمین شده است.
فتحی با اشاره به سایر پروژههای در دست اجرا در گلپایگان افزود: پروژههای اشرفی و حبیباللهی که یک خیّر برای تکمیل مدرسه اشرفی اعلام آمادگی کرده است. بر این اساس، پروژه ۱۸ کلاسه دیگری نیز تا مهرماه در یکی از نقاط بحرانی شهر گلپایگان به بهرهبرداری خواهد رسید.
اصفهان؛ پیشتاز در مشارکت خیرین مدرسهساز
مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان با اشاره به نقش برجسته خیرین در ساخت مدارس یادآور شد: در حال حاضر ۴۵۰ پروژه نیمهتمام در استان اصفهان ودر حال اجراست، که حدود ۸۰ درصد آنها با مشارکت خیرین پیش میرود. در برخی موارد، مشارکت خیرین تا ۱۰۰ درصد نیز میرسد.
وی افزود: استان اصفهان رتبه نخست کشور را در حوزه مشارکت خیرین مدرسهساز دارد و در جشنواره بیستوششم، تعهدی بالغ بر ۲,۵۰۰ میلیارد تومان برای پروژههای آموزشی استان اعلام شده است. بزرگترین پروژه خیّری کشور نیز در کاشان با اعتبار ۱,۴۰۰ میلیارد تومان در حال ساخت است.
حذف مدارس کانکسی و سنگی در اصفهان
فتحی با اشاره به سیاستهای دولت در زمینه بهبود فضای آموزشی تصریح کرد: مدارس کانکسی با بیش از ۱۰ دانشآموز مستقل در استان اصفهان دیگر وجود ندارد و کلاسهای دارای جمعیت کمتر نیز در قالب طرحهای دیگر مدیریت میشوند.
وی همچنین از اجرای طرح جایگزینی مدارس سنگی افزود: ۱۱ پروژه جایگزین برای این مدارس تعریف شده که تمام آنها با مشارکت خیرین آغاز شدهاند و تا مهرماه به بهرهبرداری خواهند رسید.
تحویل ۱۰۲ پروژه آموزشی و استانداردسازی مدارس
مدیرکل نوسازی مدارس اصفهان تأکید کرد: که در سال جاری ۱۰۲ پروژه آموزشی شامل ۵۷۵ کلاس درس با اعتباری بالغ بر ۱,۲۰۰ میلیارد تومان در سراسر استان، از سمیرم تا کاشان و گلپایگان، به دانشآموزان تحویل داده شده است.
وی ادامه داد، ۱۷۰ میلیارد تومان تجهیزات هنرستانی، کلاسی و فناوری به مدارس استان اختصاص یافته است.
به گفته وی: استانداردسازی فضاهای آموزشی نیز از اولویتهای نوسازی مدارس بوده و در سال گذشته ۷۰۰ کلاس درس به استانداردهای ایمنی مجهز شده و ۷۵۰ کلاس دیگر نیز در حال اجرا است. از مجموع ۲۳ هزار کلاس غیراستاندارد استان، تاکنون ۱۷ هزار کلاس بهسازی شده و ۴ هزار کلاس باقیمانده نیز طی دو سال آینده تکمیل خواهد شد.