شمارش معکوس برای تعطیلی ایران خودرو | مجلس برای سایپا هم نقشه کشید

گسترش نیوز سه شنبه 16 بهمن 1403 - 18:52
برخی کارشناسان تصمیم واگذاری ایران خودرو را گامی مثبت در جهت بهبود صنعت خودروسازی می‌دانند، اما در مقابل، تعدادی از نمایندگان مجلس نسبت به پیامدهای آن ابراز نگرانی کرده‌اند. هفته گذشته، گزارش‌هایی منتشر شد که نشان می‌دهد ۱۴۰ نماینده مجلس با ارسال نامه‌ای به قوه قضائیه، مخالفت خود را با واگذاری مدیریت و سهام ایران‌خودرو به بخش خصوصی اعلام کرده‌اند.

پس از گذشتن ۲ دهه از اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا تصمیم به خصوصی‌ سازی صنعت خودروسازی کشور گرفت. در همین راستا، نامه‌ ای از سوی این شورا به هیات تجدید نظر شورای رقابت ارسال شده که بر اساس آن، جمع‌ بندی نهایی درباره واگذاری شرکت ایران‌ خودرو به بخش خصوصی انجام شده است. این تصمیم در حالی اتخاذ می‌ شود که صنعت خودروسازی ایران، باوجود حمایت‌ ها و یا شاید دخالت های گسترده دولتی، همواره با مشکلاتی نظیر زیان‌ دهی، بهره‌ وری پایین و نارضایتی مصرف‌ کنندگان رو به‌ رو بوده است.

طبق برنامه اعلام‌ شده، فرایند خصوصی‌ سازی ایران‌ خودرو در دو مرحله انجام خواهد شد. ابتدا مدیریت این شرکت به بخش خصوصی واگذار شده و در مرحله بعد، انتقال مالکیت با رعایت تعهدات اقتصادی و اجتماعی صورت می‌گیرد. این واگذاری در بازه‌ ای حداکثر ۵ ساله انجام شود تا از بروز چالش‌ های احتمالی جلوگیری شود.

مخالفت‌ و نگرانی‌ های بهارستانی ها

برخی کارشناسان این تصمیم را گامی مثبت در جهت بهبود صنعت خودروسازی می‌دانند، اما در مقابل، تعدادی از نمایندگان مجلس نسبت به پیامدهای آن ابراز نگرانی کرده‌اند. هفته گذشته، گزارش‌ هایی منتشر شد که نشان می‌دهد ۱۴۰ نماینده مجلس با ارسال نامه‌ای به قوه قضائیه، مخالفت خود را با واگذاری مدیریت و سهام ایران‌خودرو به بخش خصوصی اعلام کرده‌اند.به همین منظور، خبرنگار گسترش نیوز گفت‌ و گویی با عبدالرضا سپهوند، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی انجام داده است که مشروح این گفت و گو در ادامه ارائه می‌شود.

رضا-سپهوند

عبدالرضا سپهوند نماینده حوزه انتخابیه خرم‌ آباد و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره موضوع واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی گفت:ما هرچه بیشتر دست دولت را از صنعت و بازار کوتاه کنیم و به وظیفه نظارتی خود بپردازیم، کمک شایانی به اقتصاد ایران خواهد شد. به عنوان نماینده مردم شریف ایران، با واگذاری شرکت‌ های بزرگ خودروسازی به بخش خصوصی موافق هستم.

وی ادامه داد:اگر ایران‌ خودرو و سایپا به بخش خصوصی واگذار شوند، رقابت‌ پذیری بازار تقویت خواهد شد و این دو خودروساز ناچار به افزایش کیفیت محصولات خود خواهند بود. از دیگر مزایای خصوصی‌ سازی این شرکت‌ ها، کاهش مسائل مربوط به رانت و سوء مدیریت به شکل چشمگیری است. در نتیجه، خودروسازی ایران نجات پیدا خواهد کرد.

بازار در انحصار سایپا و ایران خودرو است

سپهوند افزود:مادامی که خصوصی‌ سازی انجام نشود، وضعیت به همین شکل ادامه خواهد یافت. متأسفانه، زیان انباشته‌ ای که ایران‌ خودرو و سایپا دارند، باعث شده که دائما شکایت کنند. طبق شنیده‌ ها، این دو شرکت روزانه ۳ هزار میلیارد تومان ضرر متحمل می‌ شوند که به عبارتی، به ازای هر خودرو، ۸۰ میلیون تومان خسارت به آنها وارد می‌ شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت:اولا، بازار در انحصار این دو شرکت است. پس چگونه این ضررها را متحمل می‌ شوند؟ دوما، اگر این ارقام صحیح است، چرا به تولید خودرو ادامه می‌ دهند؟ اگر وضعیت به این شکل است، بهتر است در شرکت‌ های خود را تخته کنند. اینها نشانه حیف و میل منابع و عدم مدیریت صحیح است. بنابراین، مجلس و بنده به‌ طور کامل با خصوصی‌ سازی ایران‌خودرو موافق هستیم.
ایرانخودرو-سایپا
کدخبر: 346471 امیر خیرخواهان

منبع خبر "گسترش نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.