به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ ساماندهی خودروهای فعال در سامانههای تاکسیهای آنلاین مطالبه جدی شهروندان تهرانی است.
شورای شهر در میانه تصویب بودجه سال آینده شهرداری تهران درصدد برآمده است تا این مطالبه را از طریق وضع عوارض بالاتر برای خودروهای پلاک شهرستانی که قصد ورود به محدوده طرح ترافیک را دارند، پیگیری کند.
البته این مصوبه با ابهاماتی نظیر ایجاد چالش در مسیر امرار معاش رانندگان خودروهای پلاک شهرستان، افزایش هزینه تاکسیهای آنلاین و کاهش کیفیت خدمات تاکسی آنلاین همراه است.
رئیس کمیسیون حملونقل شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار گروه آنلاین روزنامه «دنیای اقتصاد»، به این ابهامات پاسخ داد.
وی معتقد است که در رهگذر این مصوبه امکان ثبت مشخصات خودروهای پلاک شهرستان فعال در سطح شهر تهران فراهم میشود و شرکتهای تاکسی آنلاین ملزم به رعایت قوانین، اخلاق حرفهای و بهبود کیفیت خدمترسانی میشوند.
در جلسه امروز شورای شهر تهران، مجددا مساله وضع عوارض بیشتر بر خودروهای پلاک شهرستانی که در سطح شهر مشغول به کار هستند برای ورود به محدوده طرح ترافیک مطرح شد.
در این جلسه عنوان شد که در فضای مجازی برداشتهای نادرستی از مصوبه شورای شهر انجام شده و قرار نیست محدودیتی برای ورود خودروهای پلاک شهرستان به شهر تهران اعمال شود.
محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورای شهر تهران در این خصوص در صحن مجلس گفت: در بررسی لایحه طرح ترافیک جدولی ارائه شد مبنی بر آن که اگر خودرویی با پلاک شهرستان بیش از 7 روز وارد محدوده طرح ترافیک شود، باید نرخ عوارض را با ضریب 1.5 برابری پرداخت کند.
تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در خصوص وضع تعرفه بالاتر بر روی خودروهای پلاک شهرستان گفت: شورای شهر و شورای ترافیک تنها اجازه دادهاند که ۲ درصد از خودروها وارد طرح ترافیک شوند. اگر گفته شود خودروهای شهرستان میتوانند وارد طرح شوند؛ با تعارف و ابزار رسانهای نمیتوان همه را راضی نگه داشت. انتظار ما این است که تمام دستگاهها کمک و دقت کنند و بدانند که شورای شهر به هیچ وجه نگاه درآمدزایی به طرح ترافیک ندارد؛ بلکه هدف ایجاد نظم، انضباط، آرامش، کاهش مشکلات محیط زیستی و کاهش بزهکاری است.
وی تاکید کرد: در بسیاری از کشورهای اروپایی اگر کسی میخواهد بیش از چند روز شهر محل سکونت خود را تغییر دهد، تنها به دلایل حضور در بیمارستان یا هتل میتواند بدون اطلاع به پلیس این کار انجام دهد در غیر این صورت باید حتما به پلیس اطلاع دهد.
در حالی که اعضای شورای شهر بر وضع مصوبه افزایش عوارض خودروهای پلاک شهرستان اصرار دارند، اما این مصوبه با 3 ابهام روبه رو است؛ در شرایط کنونی به دلیل وضعیت اقتصادی و اشتغال در جامعه، بخش قابل توجهی از ساکنان شهرهای حومهای برای کار در تاکسی آنلاین هر روز به پایتخت تردد دارند، خودروی اغلب این افراد پلاک غیر تهران دارد و تصمیم شورای شهر برای وضع عوارض 2 برای در دریافت طرح ترافیک میتواند این بخش از جامعه را با چالش جدی اقتصادی و معیشتی مواجه کند.
ملاحظه بعدی در خصوص این تصمیم به افزایش هزینه تردد با تاکسی آنلاین درصورت اجرایی شدن این مصوبه مربوط میشود.
ملاحظه دیگر در خصوص این تصمیم شورای شهر نیز، در ضعف رگولاتور در بازار تاکسی آنلاین رقم میخورد؛ در شرایط کنونی بسیاری از شهروندان از نسبت هزینه به کیفیت تاکسیهای آنلاین ناراضی بوده و به مواردی نظیر هزینه بالا، زمان انتظار طولانی و... اعتراض دارند؛ در چنین شرایطی باید دید که این تصمیم شورای شهر چه تاثیری بر عملکرد سامانههای تاکسی آنلاین برجای میگذارد؛ آیا این تصمیم به بهبود کیفیت خدمات آنها منجر می شود یا روند ارائه خدمات و پاسخدهی را ضعیفتر میکند؟
در حالی که شورای شهر تهران افزایش 2 برابری عوارض طرح ترافیک خودروهای پلاک شهرستان را تصویب کرده، شائبه عدم دریافت جریمه طرح ترافیک برای خودروهای پلاک شهرستان به قوت وجود دارد.
تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون حملونقل شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار گروه آنلاین روزنامه «دنیای اقتصاد»، برخی ابهامات مطرح در مورد مصوبه افزایش عوارض را پاسخ داد.
وی در خصوص اثرگذاری این قانون بر وضعیت معیشت خودورهای پلاک شهرستان که در سطح شهر تهران فعال هستند، گفت: مطابق قانون هر خودرو باید در شهری که در آن پلاک شده فعالیت داشته باشد؛ بنابراین مصوبه شورای شهر در راستای اجرایی کردن این بند قانون است. در عین حال این مصوبه شورا فرصتی را فراهم میکند که خودروهای پلاک شهرستان فعال در سطح شهر تهران وضعیت خود را مشخص کنند. در واقع لازم است تا سازوکاری برای ثبت مشخصات خودروهایی که در سایر شهرها پلاک شدهاند و در شهر تهران مشغول به کار هستند ایجاد شود.
تشکری هاشمی گفت: برای ما نحوه امرار معاش افرادی که از سایر شهرها به تهران آمدهاند و در سطح شهر تهران از طریق سامانههای تاکسی آنلاین مشغول به فعالیت هستند، اهمیت دارد؛ اما این موضوع باعث نمیشود که به دنبال اخذ تدابیری برای کنترل ترافیک شهر و بهبود کیفیت خودروهای مسافربر نباشیم.
وی افزود: بخشی از سلامت شهروندوان تهرانی وابسته به نظارت بر خودروهای مسافربر فعال در سطح شهر است؛ بنابراین باید برای این خودروها محدودیت دریافت معاینه فنی و محدودیت سنی وضع شود. در عین حال با توجه به ترافیک موجود در مرکز شهر لازم است که تعداد خودروهای وارد شده به این بخش شهر کنترل شود.
تشکری هاشمی ادامه داد: زندگی برخی رانندههای فعال در سامانه تاکسی برخط در داخل خودرو میتواند تاثیر منفی بر امنیت شهر تهران برجای بگذارد. درحالی که فعالیت در سطح شهر تهران و کسب درآمد برای زندگی با کیفیتتر، حق هر ایرانی است، اما این موضوع باید از مسیر قانونی انجام شود. بنابراین ساماندهی اطلاعات رانندگان پلاک شهرستان ضروری است.
وی در ادامه به مخالفت وزارت کشور با طرح افزایش عوارض خودروهای پلاک شهرستان شاغل در سطح شهر تهران اشاره کرد و گفت: طبق قانون، وضع هر گونه محدودیت در خصوص زمان، مکان و نوع خودروهایی که امکان تردد در محدودههای ترافیکی شهر تهران را دارند، در اختیار شورای شهر است. بنابراین مصوبه شورای شهر در چهارچوب قانون بود. البته با توجه به مخالفت وزیر کشور با این مصوبه، لازم است که جلساتی میان شورای شهر و وزارت کشور برگزار شود و در نهایت تصمیمی عاقلانه و به نفع شهروندان اخذ شود.
رئیس کمیسیون حملونقل شهر تهران در پاسخ به این شائبه که مصوبه کنونی مجلس، نرخ تاکسیهای برخط را افزایش میدهد گفت: تاکسیهای آنلاین تابع هیچ یک از مصوبات شورای شهر نیستند و نرخ کرایه آنها به شکل خودسرانه تعیین میشود.
وی افزود: شرکتهای تاکسی بر خط جزو متخلفانی هستند که در به کارگیری راننده و ماشین به قوانین و اصول حرفهای توجهی ندارند و صرفا به دنبال کسب سود هستند. شورای شهر باید تمام توان خود را به کار گیرد تا بیسامانی ایجاد شده در سطح شهر تهران را که مسؤولیت آن متوجه شرکتهای تاکسی برخط است، ساماندهی کند.
تشکری هاشمی در خصوص اثرگذاری این مصوبه بر کیفیت ارائه خدمات سامانههای تاکسی برخط گفت: تمام تلاش اعضای شورای شهر بر آن است که شرکتهای تاکسی برخط ملزم به رعایت قوانین شده و از خودروهایی بهره گیرند که قوانینی نظیر معاینه فنی، استانداردهای مربوطه در رابطه با سن و سلامت خودرو و ... را رعایت کرده باشند.
تشکری هاشمی در خصوص عدم ثبت جریمه طرح ترافیک برای خودروهای پلاک شهرستان گفت: به هر علتی بخشی از خودروهای پلاک شهرستان فعال در بخش حمل مسافر در سطح شهر تهران به امید عدم جریمه قوانینی نظیر طرح ترافیک و معاینه فنی را رعایت نمیکنند. شورای شهر تهران عزم خود را جزم کرده است که این موضوع را برطرف کند. جان شهروندان تهرانی برای ما به اندازه امرار معاش رانندگان اهمیت دارد و نمیتوان قوانین را با این توجیه که امرار معاش افراد دچار خلل میشود، نادیده گرفت.