استفاده از رایانش کوانتومی؛ شاید ۳ تا ۵ سال آینده!

فرارو چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 00:21
«احتمال دارد او [جنسن هوانگ] اشتباه کرده باشد. این احتمال وجود دارد که ۳ تا ۵ سال آینده یکی از این تکنیک‌ها تعداد کیوبیت منطقی کافی فراهم کند تا بتوانیم برخی مسائل بسیار سخت را حل کنیم.»
برخلاف نظر برخی کارشناسان که عقیده دارند استفاده مؤثر و مفید از محاسبات کوانتومی حداقل یک دهه زمان نیاز می‌برد، بیل گیتس، هم‌بنیان‌گذار مایکروسافت، معتقد است استفاده مفید از محاسبات کوانتومی در ۳ تا ۵ سال آینده ممکن خواهد شد.
 
به گزارش دیجیاتو؛ بیل گیتس در بخشی از مصاحبه اخیر خود با یاهو فاینانس گفت احتمال دارد «جنسن هوانگ»، مدیرعامل انویدیا، درباره بازه زمانی استفاده از محاسبات کوانتومی اشتباه کرده باشد. گیتس گفت به عقیده او احتمال دارد ۳ الی ۵ سال آینده یکی از تکنیک‌های توسعه کامپیوترهای کوانتومی به‌ اندازه کافی کیوبیت‌های منطقی برای حل برخی مشکلات بسیار دشوار فراهم کند. گیتس توضیح داد:
 
«احتمال دارد او [جنسن هوانگ] اشتباه کرده باشد. این احتمال وجود دارد که ۳ تا ۵ سال آینده یکی از این تکنیک‌ها تعداد کیوبیت منطقی کافی فراهم کند تا بتوانیم برخی مسائل بسیار سخت را حل کنیم.»

استفاده مفید از محاسبات کوانتومی تا چند سال آینده ممکن خواهد شد

مایکروسافت ازجمله شرکت‌هایی است که سرمایه‌گذاری زیادی روی محاسبات کوانتومی کرده است. این غول فناوری سال ۲۰۲۴ اعلام کرد درحال ساخت قوی‌ترین ماشین کوانتومی جهان است. البته زمان رونمایی از این ماشین هنوز مشخص نیست اما انتظار می‌رود مایکروسافت تا اواخر امسال از آن رونمایی کند.
 
بیل گیتس در ادامه سخنانش به چالش‌های توسعه کامپیوترهای کوانتومی اشاره کرد و گفت نحوه ساخت محصول و نرم‌افزاری که بتواند مشکلات غیرقابل‌حل را با کامپیوترهای عادی حل کند، از چالش‌های اساسی توسعه کامپیوترهای کوانتومی است. گیتس همچنین گفت مایکروسافت سال‌ها روی این پروژه کار کرده و گوگل نیز سابقه زیادی در این زمینه دارد.
 
گوگل اواخر سال گذشته میلادی از تراشه کوانتومی پرقدرت خود را با نام Willow رونمایی کرد. این تراشه یکی از قدرتمندترین محصولات عرضه‌شده به بازار است.
 
سخنان اخیر بیل گیتس واکنشی به حرف‌های جنسن هوانگ در نمایشگاه CES امسال است. مدیرعامل انویدیا در این نمایشگاه گفت بازه زمانی ۱۵ ساله برای استفاده از محاسبات کوانتومی خیلی زود و بازه زمانی ۳۰ ساله خیلی دیر است؛ ۲۰ سال می‌تواند منطقی باشد.
 
جنسن هوانگ همچنین نسبت به افزایش نقش انویدیا در توسعه محاسبات کوانتومی از طریق تراشه‌های هوش مصنوعی بسیار خوش‌بین است.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.