چاقوی بلاگرها، تیغِ زیبایی یا تیغِ خطر؟

تابناک چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 06:55
در حالی عمل‌های جراحی زیبایی افزایش یافته است که طبق تحقیقات اکثر زیباجویان تحت تأثیر فضای مجازی تن به تیغ جراحی می‌سپارند‌.

پای دلال‌ها به فضای مجازی هم کشیده شده و «موج زیبایی به راه افتاده که فرهنگ‌مان را نشانه گرفته‌ است…» این را نایب‌رئیس انجمن جراحان پلاستیک ایران دکتر سید نجات حسینی می‌گوید. رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران بابک نیکومرام روز گذشته به نقش فضای مجازی، به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، در تغییر نگرش عمومی نسبت به جراحی‌های زیبایی هشدار داد.

به گزارش تابناک به نقل از فارس، طبق آخرین تحقیقات در سال ۹۸، تعداد بسیاری از درخواست‌کنندگان عمل‌های زیبایی در مراکز، باواسطه یا بی‌واسطه با فضای مجازی در ارتباط بوده‌اند؛ از طریق فضای مجازی به پزشک معرفی شده‌اند یا نوع عمل زیبایی انتخابی آن‌ها، الهام گرفته از فضای مجازی بوده است.

بر اساس آمار در سال ۹۵، به‌صورت میانگین ایرانی‌ها ۵ تا ۹ ساعت در روز در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند. این در حالی است که حدود ۶۰۰۰ پیج شامل پزشکان باصلاحیت و فاقد صلاحیت کافی و یا افراد غیرپزشک (مداخله‌گران) وجود دارد که به انجام تبلیغات برای انجام اعمال جراحی‌های زیبایی می‌پردازند.

در حالی عمل‌های زیبایی باعث تحریف چهره اصیل ایرانی شده است که هنرمندان، سلبریتی‌ها و بلاگرها نیز با فعالیت‌های خود در رسانه، تعاریف جدیدی در حوزه زیبایی و زیباشناسی مطرح می‌کنند.

دکتر علیرضا صابری، دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، می‌گوید که «عمل جراحی زیبایی مُد شده» و از قبل هم بوده است، اما علم که پیشرفت می‌کند، توانمندی در افزایش ارائه بهتر کارها نیز روند روبه‌رشدی را به همراه خواهد داشت و بازار پر رونقی رقم می‌زند.اما متخصص جراحی پلاستیک مهدی احمدی می‌گوید که این صنعت می‌تواند آورده مالی ایجاد کند، اما «پزشک باید سلامت بیمار را در اولویت قرار دهد و به او هشدار دهد» نه اینکه تنها به فکر جیب خودش باشد.

متخصصان معتقدند که باتوجه‌به اینکه زیبایی با عنوان یک عمل جراحی به نسبت سخت محسوب می‌شود، هر فردی نباید این عمل را انجام دهد، بلکه باید آموزش‌های لازم را فراگیرد تا بتواند عوارض را به حداقل برساند و اگر مشکلی هم پیش آمد، بتواند سلامتی را به بیمار برگرداند. در کنار این‌ها فرد زیباجو هم باید از ترفندهای فریبنده فضای مجازی آگاه باشد و بداند که لازمه حضور و فعالیت در فضای مجازی، داشتن انواع سوادهای نوین است. مانند عدم داشتن گواهینامه در یک محیط پرتردد و ترافیک، خطرآفرین است.  

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.