به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،سرهنگ موسی بزرگی در نشست خبری با خبرنگاران، از تشدید نظارتهای پلیس راه در محورهای استان با هدف کاهش سوانح و تلفات جادهای خبر داد و اظهار کرد: در مجموع، میزان برخورد با رانندگان متخلف در استان از ابتدای سال تاکنون رشد چهار درصدی داشته است. البته با توجه به اهمیت برخورد با تخلفات حادثهساز که عمده تصادفات منجر به فوت ناشی از آنهاست میزان برخوردها در این بخش ۱۰.۵ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به گستردگی محورها در این استان، افزود: جدای از افزایش حضور فیزیکی پلیس راه، میزان نظارتهای نامحسوس و هوشمند نیز با روند رو به رشدی در استان مواجه بوده است
رئیس پلیس راه استان سمنان از ناوگان پهپادی به عنوان دیگر ظرفیت مهم و کارآمد در این بخش نام برد و اظهار کرد: ناوگان پهپادی و گروه عملیات ویژه ترافیک از طریق پایش سطح محورها بحرانی و پرتردد با تخلفات در این بخش برخورد میکند. علاوه بر این، با افزایش حضور فیزیکی پلیس راه در محورها، کانالیزه کردن محور و فضای جلوی پاسگاه های پلیس راه، بهره گیری از ظرفیت فرمانداریها، دهیاریها، نهادهای امدادرسان و دیگر دستگاهها سطح نظارت در محورها را افزایش دادیم تا از این طریق نیز به کاهش تصادفات در استان کمک کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه روزانه بیش از ۴۰ تیم خودرویی پلیسراه در محورهای مواصلاتی حضور دارند و بر تردد خودروها نظارت میکنند، بیان کرد: همچنین، بیش از ۱۰۰ دستگاه دوربین هوشمند در سطح جادههای استان فعال است که تخلفات رانندگان را ثبت میکنند.
وی با بیان اینکه برخورد با تخلفات حادثهساز از اولویتهای پلیسراه استان سمنان است، اظهار کرد: با توجه به اینکه ۴۰ درصد افزایش تصادفات ناشی از عوامل مرتبط با سایر سازمانها است، در ۶۸ مورد از تصادفات دخالت داشتهاند.
این مقام مسئول به وسعت جادههای این استان اشاره کرد و گفت: استان سمنان بیش از ۵ هزار کیلومتر جاده اصلی، بزرگراه و آزادراه دارد که بیش از ۶۰۰ کیلومتر از مسیر ۹۰۰ کیلومتری محور تهران - مشهد از این استان عبور میکند.
رئیس پلیسراه استان سمنان همچنین از شناسایی ۵۹ نقطه حادثهخیز جدید در سطح محورهای مواصلاتی استان سمنان خبر داد و گفت: ۷۰ نقطه حادثهخیز هم در محورهای مواصلاتی استان اصلاح و ایمن سازی شده است.
وی همچنین تأکید کرد: رعایت نکات ایمنی و اصول رانندگی در کنار رفع نقص نقاط حادثهخیز، از عوامل کلیدی در کاهش تصادفات جادهای به شمار میروند.
بزرگی با اشاره به آمار تصادفات گفت: واژگونی ناشی از خستگی و خوابآلودگی، سهم ۶۰ درصدی در تصادفات جادهای استان سمنان دارد که توقفهای کوتاه برای استراحت رانندگی میتواند از وقوع بسیاری از حوادث جلوگیری کند.
وی درباره حادثه واژگونی اتوبوس مسافربری که از اردبیل به مشهد در حال حرکت بود، اظهار کرد: این حادثه در محور سرخه به علت خوابآلودگی راننده اتفاق افتاده و اتوبوس دارای ۶۱ سرنشین بوده است.
بزرگی با بیان اینکه در این اتوبوس ۱۱ نفر بهطور غیرمجاز سوار شده بودند که ۹ کودک حضور داشتند، اظهار کرد: در این راستا، شرکت تعاونی، راننده و مالک اتوبوس مسؤولیت دارند و باید پاسخگو باشند.
رئیس پلیس راه استان سمنان تصریح کرد: پلیس بهطور جدی با شرکت حملونقل و مالک اتوبوسی که ۶۱ سرنشین داشت و در جاده تهران- مشهد دچار سانحه شد، برخورد خواهد کرد.
وی تأکید کرد: حفظ ایمنی جادهها و جلوگیری از بروز حوادث بهویژه در مسیرهای طولانی و پرتردد استان سمنان، از اولویتهای اصلی پلیس راه استان است.
بزرگی اضافه کرد: تخلف در این زمینه، مسؤولیت سنگینی برای راننده و شرکت حملونقل به همراه دارد و به همین دلیل، پیگیریهای قانونی و برخورد با تمامی عوامل دخیل در این حادثه در دستور کار قرار خواهد گرفت.
رئیس پلیس راه استان سمنان ادامه داد: از آنجایی که این اتوبوس مدل ۸۴ بود و خودرویی فرسوده به حساب میآید، نقص در معاینه فنی و عدم کنترلهای لازم نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
بزرگی همچنین به مشکلی که رانندگان در مسیرهای طولانی با آن مواجه هستند، اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اساسی جادههای استان سمنان، خستگی رانندگان است.
رئیس پلیس راه استان سمنان ادامه داد: در این خصوص، رانندگان به دلیل مسیرهای طولانی و بیابانی، ممکن است قادر به تشخیص دقیق مسیرها نباشند و خستگی غالب بر آنها شود که این امر منجر به وقوع حوادثی مانند خروج از جاده یا واژگونی خودرو میشود.
وی افزود: راننده اتوبوسی که دچار حادثه شده بود، به خاطر حجم فعالیتهای روزانهاش قادر به تشخیص دقیق مسیر نبود و خستگی باعث شد که از جاده اصلی خارج شود؛ چنین حوادثی میتواند در صورت عدم نظارت و کنترل دقیق، به فاجعهای بزرگتر منجر شود.
رئیس پلیس راه استان سمنان به تعداد بالای اتوبوسها و خودروهای عبوری از جادههای استان اشاره کرد و گفت: در هر روز، بیش از هشت هزار و ۹۰۰ دستگاه اتوبوس از مسیرهای استان عبور میکنند که این تعداد در شرایط مختلف میتواند دچار ترافیک سنگین یا مشکلات ایمنی شود.
بزرگی ادامه داد: ما بهصورت رندومی و دورهای، وضعیت خودروها را کنترل کرده و رانندگان را مورد بررسی قرار میدهیم. بررسیهایی شامل وضعیت فنی خودرو، وضعیت روشنایی و شرایط دفترچه راننده انجام میشود.
وی با بیان اینکه نظارت بر تمامی خودروهای عبوری امکانپذیر نیست، افزود: محدودیتهای نیروی انسانی و زمان باعث میشود که نتوانیم همه خودروها را بهطور فیزیکی کنترل کنیم؛ اما در مواقعی که تخلفی مشاهده شود، اقدامات قانونی و دقیقتری در دستور کار قرار میگیرد.
رئیس پلیس راه استان سمنان گفت: این اقدامات شامل توقف و بررسی دقیقتر اتوبوسها و رانندگان است تا از بروز هرگونه تخلف یا حادثه جلوگیری شود.
رئیس پلیس راه همچنین درباره اجرای طرح نظارت هوشمند بر رعایت فاصله طولی خودروها در آزادراهها و بزرگراههای کشور گفت: عدم رعایت فاصله طولی، یکی از عوامل مهم وقوع تصادفات جادهای، بهویژه تصادفات زنجیرهای است که بارها شاهد آن بودهایم.
وی با اشاره به اینکه از ۱۰ بهمنماه، با استفاده از سامانههای هوشمند نصبشده در طول آزادراهها و بزرگراهها، فاصله طولی خودروها بهطور دقیق پایش خواهد شد، بیان کرد: در مرحله نخست این طرح که تا پایان سال جاری ادامه خواهد داشت، تنها پیامهای ارشادی و تذکرات به رانندگانی که فاصله ایمن را رعایت نکردهاند، ارسال خواهد شد.
بزرگی خاطرنشان کرد: از ابتدای فروردین ۱۴۰۴، جریمههای قانونی مطابق با آییننامه راهنمایی و رانندگی برای خودروهایی که فاصله طولی را رعایت نمیکنند، اعمال خواهد شد.
بزرگی از رشد ۷ درصدی تلفات جاده ای استان سمنان خبر داد و تصریح کرد: میزان مجروحین تصادفات استان در این بازه ۱۰ ماهه نیز ۱۰ درصد افزایش یافت و این در حالی است که در مجموع میزان تصادفات در محورهای استان با کاهش دو درصدی روبرو بوده است.
46