شناسایی ذخایر ۱۰۰ میلیون تنی سنگ‌آهن در یزد

مشرق نیوز چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 11:11
با شناسایی ذخایر ۱۰۰ میلیون تنی سنگ‌آهن در معدن دشت یوز یزد، استخراج سالانه ۴ میلیون تن در انتظار مجوزهای نهایی مدیریت استان است.

به گزارش مشرق، محمدرضا کاظم‌پور از پیشرفت عملیات اکتشاف این معدن که از مهر ۱۴۰۰ آغاز شده، خبر داد و اظهار داشت: این مجموعه با هدف تأمین خوراک دو شرکت بزرگ معدنی استان یزد یعنی چادرملو و سنگ آهن چغارت تأسیس شده است.

وی با اشاره به اقدامات نوآورانه در روند اکتشاف، تصریح کرد: برای نخستین‌بار در کشور، عملیات باطله‌برداری در مرحله اکتشاف و با اخذ مجوزهای لازم اجرایی شد که تاکنون منجر به برداشت ۸۸ میلیون مترمکعب باطله شده است. این معدن در حال حاضر در تراز ۲۲۰ متری از سطح زمین قرار دارد.

مدیرعامل شرکت دشت یوز همچنین از شناسایی دو توده معدنی با ظرفیت ۱۰۰ میلیون تن خبر داد و افزود: استخراج از توده جنوبی با ظرفیت ۵۰ میلیون تن از خرداد امسال آغاز شده و تاکنون بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن سنگ‌آهن استخراج شده است. این ذخایر شامل سنگ‌آهن مگنتیت و هماتیت بوده که یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن از نوع هماتیت و ۶۰۰ هزار تن مگنتیت در مجاورت معدن ذخیره‌سازی شده است.

کاظم‌پور با اشاره به متغیر بودن عیار سنگ‌آهن استخراجی از ۳۸ تا ۵۲ درصد، تأکید کرد: برنامه‌ریزی شده که در صورت صدور مجوزهای لازم، ظرفیت استخراج سالانه معدن به چهار میلیون تن افزایش یابد.

وی همچنین اقدامات زیرساختی در منطقه را مورد اشاره قرار داد و افزود: اجرای خط انتقال برق دو مداره به طول ۲۶ کیلومتر با سرمایه‌گذاری ۸۰ میلیارد تومانی از جمله اقدامات مهم این پروژه بوده است. علاوه بر این، آزمایشگاه کنترل عیار سنگ‌آهن آریز نیز در فضایی به وسعت ۶۰۰ مترمربع راه‌اندازی شده و با تجهیزات پیشرفته، روزانه بیش از ۱۰۰ نمونه را آنالیز و ثبت می‌کند.

مدیرعامل شرکت دشت یوز از ساخت انبار ناریه و چهار باسکول ۸۰ تنی در فضایی به مساحت ۲۵۰۰ مترمربع خبر داد و اظهار امیدواری کرد: این تجهیزات تا پایان بهمن‌ماه به بهره‌برداری برسند.

وی در ادامه یکی از چالش‌های معدن را کمبود زیرساخت‌ها و نیروی کار ماهر عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد: با دریافت پروانه بهره‌برداری و آغاز استخراج، مشکلات موجود نیز برطرف شود.

کاظم‌پور در خصوص اقدامات مسئولیت اجتماعی این مجموعه نیز به کمک در تکمیل جاده سیروس‌آباد اشاره کرد: ارتباط بین شمال کوهبنان کرمان و شهرستان بافق در یزد را برقرار می‌کند. این پروژه که ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، مطالبه ۳۰ ساله مردم منطقه بوده و با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی در حال اجراست.

گفتنی است، معدن دشت یوز دره انجیر در منطقه فلززایی بافق - ساغند، ۶۵ کیلومتری شهرستان بافق و در محدوده آنومالی D۱۹ واقع شده است و نقش مهمی در تأمین مواد اولیه صنایع معدنی کشور دارد.

منبع: تسنیم

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.