به گزارش مشرق،کانال تلگرامی مطالعات راهبردی آمریکا در مطلبی با عنوان جدال ترامپ و نتانیاهو بر سر ایران پشت درهای بسته به یادداشت دنیل کرتزر و آرون دیوید میلر در فارن پالیسی پرداخت:
ایران موضوعی است که ترامپ و نتانیاهو بر سر آن اختلاف نظر دارند. نتانیاهو آشکارا در مورد امید خود به حمایت آمریکا از حمله به تاسیسات هستهای ایران صحبت کرده. در حالی که ترامپ هیچ کینهای از ایرانیها ندارد و هرچند به نظر میرسد آمادهی افزایش کارزار فشار حداکثری خود است، اما مشخص نیست که بخواهد جنگی را آغاز کند در حالی که سیاستهای داخلی و خارجی او تازه در حال آشکار شدن هستند.
نتانیاهو باید پیش از دیدار با ترامپ انتظارات خود را پایین بیاورد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل اولین رهبر خارجی خواهد بود که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا میزبان اوست؛ امتیازی برای جایگاه متزلزل نتانیاهو در داخل اسرائیل. این دو رهبر در حالی با یکدیگر دیدار میکنند که آتشبسهای بسیار مهم، اما لرزان در غزه و لبنان برقرار است. ترامپ که طرفین را برای رسیدن به توافق بر سر آتشبس و تبادل گروگانها در غزه و تمدید مهلت خروج اسرائیل از جنوب لبنان تحت فشار قرار داده و در هر دو مورد موفق بوده است، اکنون مالکیت هر دو دستاورد را بر عهده دارد و مدیریت و نظارت بر آنها بر عهدهی اوست.
در حالی که فضای این دیدار تقریباً بهطور قطع مثبت خواهد بود، این فضای مساعد وجهه رابطهی بین دو رهبری را که چندان علاقهای به یکدیگر ندارند و مطمئناً به یکدیگر اعتماد نیز ندارند، ترمیم خواهد کرد. هر دو اختلافات ماههای پایانی اولین دورهی ریاست جمهوری ترامپ را به یاد دارند. نتانیاهو با تشویق سفیر وقت آمریکا، به این باور که با طرح موسوم به "معاملهی قرن" ترامپ همخوانی دارد، به الحاق بخشهایی از کرانهی باختری فکر میکرد. اما ترامپ، بهویژه در آستانهی کارزار انتخاباتی خود، به هیچ وجه چنین چیزی نمیخواست. علاوه بر این، ترامپ بعداً از تماس تبریک نتانیاهو با جو بایدن پس از پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا و عدم تمایل نتانیاهو به پذیرش روایت نادرست ترامپ در مورد تقلب در انتخابات خشمگین شد.
گذشته از این بیاعتمادی، هر دو رهبر در حال حاضر به یکدیگر نیاز دارند و از برگزاری یک دیدار خوب منتفع میشوند. ترامپ که خود را طرفدارترین رئیسجمهور اسرائیل در تاریخ آمریکا میداند، با شعار حمایت بیدریغ از اسرائیل به میدان آمد. یکی از اولین تصمیمات او به عنوان رئیسجمهور، لغو تحریمهایی بود که بایدن علیه شهرکنشینان افراطی اسرائیلی وضع کرده بود و آزادسازی محموله بمبهای سنگینی بود که بایدن متوقف نموده بود.
از سوی دیگر، نتانیاهو همچنان از همه طرف تحت فشار است: در حال محاکمه و اکنون در حال ادای توضیحات در پروندهی فساد خود؛ تحت فشار ائتلاف راستگرای خود برای از سرگیری جنگ در غزه؛ با درخواست احزاب مذهبی ائتلاف برای معافیت اعضایشان از خدمت سربازی روبروست؛ و تحت فشار خانوادههای گروگانها برای اولویت دادن به آزادی آنها قرار دارد. سفر به کاخ سفید، اگرچه راهحلی برای مشکلات نتانیاهو نیست، اما در کارزار نخستوزیر برای نشان دادن اهمیت خود، دستاویزی قابل سخن گفتن خواهد بود.
با این حال، همه چیز در دنیای ترامپ و نتانیاهو خوب نیست. نتانیاهو که بین نیاز به حفظ ائتلاف راستگرای خود و تمایل ترامپ به اجرای آتشبس و توافق گروگانها گیر افتاده است، با وظیفهی به ظاهر غیرممکن تطبیق دادن این دو روبروست. مرحلهی دوم توافق، حماس را مجبور به آزادی تمام گروگانهای باقیمانده میکند؛ در مقابل، نیروهای اسرائیلی از غزه عقبنشینی کرده و به جنگ پایان میدهند. یکی از احزاب راستگرا در اعتراض به تصویب این توافق توسط کنست، از ائتلاف خارج شده و حزب دیگری تهدید کرده است که اگر نتانیاهو پس از مرحلهی اول توافق، جنگ را از سر نگیرد، ائتلاف را سرنگون خواهد کرد. مشخص نیست که نتانیاهو چگونه از این مخمصه بیرون خواهد آمد. او برای خریدن وقت، به ائتلاف خود یادآوری خواهد کرد که طبق توافق، اگر مذاکرات در مورد مرحلهی دوم، که قرار است از ۴ فوریه آغاز شود، ادامه یابد، آتشبس ادامه خواهد یافت؛ و به ترامپ نامهی تضمین حمایتی را که ظاهراً از بایدن دارد - و ظاهراً توسط دولت ترامپ نیز تأیید شده است - یادآوری خواهد کرد که میتواند جنگ را ادامه دهد تا از پیروزی سیاسی حماس جلوگیری کند. نتانیاهو ممکن است رضایت ترامپ را برای ادامهی جنگ برای مدت زمان توافق شده است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.