به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، از ابتدای هفته هر روزی که نماگرهای بازار افت بالایی را تجربه کردند، بلافاصله پس از آن، این کاهش جبران شد و بالعکس. پس از ثبت رشد خوب نماگرها در روز گذشته؛ اما در روز چهارشنبه فشار فروش در بازار افزایش یافت.
مهم ترین اتفاق روز جاری، برگزاری مجمع ایران خودرو است که از ساعت ۹ صبح در حال برگزاری است. قرار است در این مجمع تکلیف واگذاری شرکت ایران خودرو به بخش خصوصی مشخص شود.
در صورت تصویب این موضوع می توان انتظار داشت تقاضا در نمادهای خودرویی افزایش یابد و به دنبال آن موج تقاضا در کلیت بازار رقم بخورد. با ثبت رشد ۰.۸درصد نماگرهای بازار سرمایه در روز گذشته و همچنین ورود پول بالای حقیقیها در این روز، سرمایه گذاران انتظار داشتند که این موضوع نوید آغاز روزهای خوش برای بورس بازان باشد.
با این حال حرکت صعودی نماگرهای بازار سرمایه دوام نیافت و در روز جاری تمامی نماگرها سرخ پوش شدند. در جریان معاملات روز سه شنبه نزدیک به ۷۰۰میلیارد تومان پول توسط اشخاص حقیقی به بازار سرمایه تزریق شد.
این ورود پول تداوم نیافت و تا پایان نیم ساعت سوم معاملاتی روز جاری ۴۰۰میلیارد تومان پول توسط حقیقی ها از بازار خارج شد. از ساعت ۱۰صبح یک موج تقاضا در شاخص سازان شکل گرفت. صنایع پالایش، خودروسازان و صندوق های اهرمی با رنج مثبت همراه شدند.
همچنین شاخص کل توانست ۰.۱۹درصد از ریزش ابتدای روز خود را جبران کند. به نظر میرسد در نیمه دوم معاملات ، وضعیت نمادهای بزرگ بازار بهتر باشد.
نکته جالب توجه معاملات این هفته بازار سرمایه، جدا شدن مسیر صنایع از یکدیگر است. تا پیش از این با اخبار مثبت در یک صنعت، باقی صنایع نیز تحت تاثیر قرار میگرفتند و اصطلاحا موج مثبت در کلیت بازار شکل میگرفت، اما به نظر میرسد دیگر این قانون در بازار صدق نمیکند. با بازگشایی مثبت پتروشیمی ها همه فعالان انتظار داشتند بازار با افزایش تقاضا همراه شود.
با این حال علی رغم فشار تقاضا در نمادهای پتروشیمی همه بازار اثر مثبت از این موضوع دریافت نکردند.
در نیم ساعت اول معاملات روز جاری، نماگر اصلی بازار سهام به زیر سطح 2.8میلیون واحدی نزول کرد و با ثبت کاهش 0.46درصد به سطح 2میلیون و 791هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز همگام با شاخص کل در مسیر کاهش قرار گرفت.
شاخص هموزن همانطور که در رشد روز گذشته عملکرد ضعیفتری نسبت به شاخص کل از خود به نمایش گذاشت، در جریان معاملات امروز نیز افت کمتری را نسبت به شاخص کل تجربه کرد. با گذشت نیم ساعت از آغاز معاملات، شاخص هموزن با کاهش 0.22 درصد به سطح 876 هزار واحد نزول یافت. تعداد نمادهای منفی بازار در این ساعت به 380 نماد رسید. با این حال ارزش صفهای خرید باتوجه به حجم بالای آن در نمادهای پتروشیمی، با وجود منفی بودن نماگرها همچنان بیش از 1همت بود.
با گذشت یکساعت از آغاز معاملات روز چهارشنبه، همچنان عرضه بر تقاضا غلبه یافت و اکثریت نمادها در محدوده قرمز تابلوی معاملات دست به دست شدند. دماسنج اصلی بورس تهران پس از گذشت یکساعت از آغاز معاملات روز جاری، با نزول 0.44 درصد مواجه شد و به سطح 2میلیون و 791 هزار واحد کاهش یافت.
شاخص هموزن بهعنوان نماگرهای نمادهای کوچک و متوسط بازار سرمایه، پس از یکساعت با ثبت افت 0.25درصد به سطح 875هزار واحد عقب نشینی کرد. تعداد نمادهای منفی تابلو معاملات به نزدیک 400نماد رسید. با این حال ارزش صفهای خرید بازار سهام از مرز 1هزار و 200میلیارد تومان عبور کرد.
از ساعت 10صبح، یک موج تقاضا در بازار ایجاد شد. گروه خودرو و قطعه «خگستر» با افزایش تقاضا همراه شد و همچنین صندوقهای اهرمی نیز در این دقایق تحت تاثیر موج تقاضای ایجاد شده قرار گرفتند و به سوی محدوده مثبت تابلوی معاملات گام برداشتند.
همچنین نمادهای پالایشی نیز در نیم ساعت سوم معاملات روز جاری با افزایش تقاضا روبهرو شدند. نماگر اصلی تالار شیشهای 0.19درصد از نزول ابتدای روز خود را جبران کرد و به سطح 2میلیون و 791هزار واحد رسید. با این حال عرضه در نمادهای کوچکتر همچنان بالا بود و شاخص هموزن در محدوده ابتدای روز خود قرار داشت.
ارزش صف های خرید بازار سرمایه در میانه بازار به میزان 1هزار و 200میلیارد تومان به ثبت رسید. ارزش معاملات خرید با گذشت یکساعت و نیم از آغاز معاملات به 6همت رسید که در قیاس با نیمه اول معاملاتی روز گذشته افزایشی بود. حقیقیها 400میلیارد تومان پول در نیمه اول معاملات امروز از بازار سرمایه خارج کردند.
بیشترین میزان خروج، از محصولات شیمیایی، بانکیها و شرکت های غذایی بازار سرمایه صورت گرفت.
گزارش کامل آخرین روز معاملات هفته پس از پایان ساعت داد و ستدها منتشر میشود.