با توجه به آمار بالای بیکاری، مهاجرت و قاچاق کالا در سلماس و استان، راه اندازی سریع این منطقه ویژه از اهمیت حیاتی برخوردار است و در بازدید اخیر استاندار جدید آذربایجان غربی از منطقه کوزه رش سلماس، که محل احداث پایانه مرزی است بر اهمیت این پروژه و لزوم تسریع در اجرای آن تاکید شد.
عصر ایران ؛ علی محبوبی - رضا رحمانی استاندار آذربایجان غربی در پاسخ به سوال یکی از اهالی منطقه ویژه اقتصادی سلماس که در مورد زمان بازگشایی پایانه مرزی پرسید: "آقای استاندار متأسفانه ما از این قولها زیاد شنیده ایم و گوشمان پر از وعده است" ، گفت: "حق با شما مردم عزیز است و هیچ تقصیری ندارید، ازین پس معنا و مفهوم کلمه استاندار را به مردم نجیبمان و مسوولان استان نشان خواهم داد".
این جمله، برای مردم استانی که سال ها با بیکفایتی های مدیریتی در سطوح بالای استان مواجه بوده اند، بسیار امیدبخش بوده است.
در بازدید اخیر استاندار آذربایجان غربی از منطقه ویژه اقتصادی سلماس، یکی از اهالی پلاکاردی را بالای سرش داشت که در آن نوشته شده بود، "مطالبه مردم سلماس : تسریع در راهاندازی پایانه مرزی کوزه رش با استقرار کانکس ". که نقش و مطالبه مردمی در فرهنگ سازی برای به تصویر کشیدن فضای مناسب جهت حضور سرمایهگذاران و همراهی مردم را با نقش دولت در راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی سلماس توأم میکند.
راه اندازی رسمی منطقه ویژه اقتصادی سلماس که نخستین منطقه ویژه مصوب در استان آذربایجان غربی میباشد، آرزوی دیرینه مردم این منطقه برای رونق اقتصادی و تجاری برون مرزی است و این پروژه که از اردیبهشت ماه سال ۸۲ در هیئت وزیران تصویب و در دی ماه سال ۸۹ نیز به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، در اوایل سال ۹۰ عملیات اجرایی آن به شهرداری سلماس واگذار گردید.
منطقه مذکور به مساحت ۲۶۰ هکتار پیش بینی شده و در حال آماده سازی برای جذب سرمایهگذاری در زمینههای مختلف صنعتی و تجاری است، در حال حاضر ۱۲۰ هکتار از این مساحت با زیرساختهای برق، گاز، آب و.... آماده پذیرش سرمایهگذاران میباشد.
با وجود اینکه ساختمانهای گمرک و منطقه ویژه هنوز ساخته نشده است، اما موقعیت استراتژیک تجاری، آن را به قطب اقتصادی مهمی در منطقه تبدیل خواهد کرد. موقعیت جغرافیایی بینظیر سلماس مزیت اصلی این منطقه ویژه اقتصادی است، فاصله بسیار نزدیک تا مراکز استانهای آذربایجان غربی و شرقی، مجاورت با راه آهن بین المللی و اتصال به خط ریلی ترکیه، وجود دهها کیلومتر مرز مشترک با ترکیه و قرار گرفتن در شاهراه ارتباطی ایران با ترکیه و اروپا این منطقه را به دروازه مهم برای تجارت بین المللی تبدیل میکند.
فاصله کم تا شهر وان ترکیه به مسافت ۱۴۲ کیلومتر نیز به این مزیتها میافزاید و لازم به ذکر است که مزایای این منطقه ویژه، مختص شهرستان سلماس نبوده و کل استان و حتی کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد. شایان ذکر است که فاصله سلماس تا ارومیه ۱۲۵ کلیومتر و تا تبریز ۲۰۰ کیلومتر دسترسی به دیگر مراکز مهم استان را آسانتر میکند.
با توجه به آمار بالای بیکاری، مهاجرت و قاچاق کالا در سلماس و استان، راه اندازی سریع این منطقه ویژه از اهمیت حیاتی برخوردار است و در بازدید اخیر استاندار جدید آذربایجان غربی از منطقه کوزه رش سلماس، که محل احداث پایانه مرزی است بر اهمیت این پروژه و لزوم تسریع در اجرای آن تاکید شد.
رضا رحمانی استاندار آذربایجان غربی از مردم سلماس و اهالی منطقه کوزه رش خواست که در ایجاد امکاناتی نظیر رستوران، اقامتگاه، پارکینگ و.... که باعث رونق منطقه و تسهیل برای حضور مسافران، سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در مسیر جاده مرزی سلماس به استان وان ترکیه خواهد بود، خود پیش قدم شوند و دولت نیز حمایت همه جانبه خواهد داشت.
اما موفقیت این پروژه ها به زیرساختهای فیزیکی محدود نمیشود. فرهنگ سازی در بین مردم و تقویت باور آنان به باز شدن مرزها و رونق اقتصادی منطقه نقش کلیدی در جذب سرمایهگذار و موفقیت این پروژه خواهد داشت. فعالیتهای مردم در آمادهسازی محیط برای حضور سرمایهگذاران و مسافران و ورود آنها به ایجاد فضای کسب و کار در منطقه نشان از عزم جدی مردم برای توسعه منطقه دارد و همچنین دعوت از سرمایهگذاران بزرگ داخلی و خارجی و برگزاری سمینارهای بزرگ در سلماس و ارومیه گام های مهمی در جهت جذب سرمایهگذار و پیشرفت این پروژه میباشد.
در مجموع، منطقه ویژه اقتصادی سلماس میتواند تحول شگرف در اقتصاد آذربایجان غربی و حتی کشور ایجاد کند. با برنامهریزی دقیق، سرمایهگذاری مناسب و همکاری همه جانبه مردم و مسئولین، این منطقه میتواند به قطب اقتصادی مهمی در کشور تبدیل شود و به کاهش بیکاری، مهاجرت و قاچاق کالا کمک شایانی بکند. موفقیت این پروژه نیازمند تلاش جمعی و همدلی همه افراد ذیربط از جمله دولت، بخش خصوصی و مردم منطقه است.
استاندار آذربایجان غربی با اذعان به این نکته که زمان بسیار محدود است و باید بهترین الگوی توسعه اقتصادی و تجاری را بصورت ملموس در منطقه ویژه اقتصادی سلماس به دنیا معرفی کرد گفت: برای رونق اقتصادی و ایجاد ثروت پایدار در کشور باید زاویه دیدمان را به استان آذربایجان غربی که متآسفانه آن را گوشه ای از جغرافیای ایران میبینند، به دروازه ورود ثروت به ایران تغییر داد و از فرصت همجواری این استان با کشورهای ترکیه، عراق و جمهوری خود مختار نخجوان استفاده کنیم و در مرحله نخست باید باور و نگاه عمومی را با فرهنگ سازی به منظور افزایش مشارکت مردمی در تسهیل و تسریع انجام امور سرمایه گذاری به منصه ظهور رساند و با تغییر نگرشها به مرز که مصداق بارز تبدیل تهدید ها به فرصت ها میباشد میتوان ثروت و شکوفایی اقتصادی، بازرگانی و گردشگری را از دروازه مرز سلماس به استان و جای جای کشورمان وارد نمود.
رحمانی وزیر پیشین صمت و استاندار کنونی آذربایجان غربی در اولین روزهای حضورش در مسولیت استانداری آذربایجان غربی از منطقه ویژه اقتصادی سلماس بازدید کرد و بدلیل تاخیر چندین ساله در راه اندازی پایانه مرزی از اهالی منطقه که از بدقولی ها و بد عهدی ها، ملامت ها کشیده اند و حتی جوانانشلن در اثر بیکاری مجبور به مهاجرت شده اند و خانواده ها دچار رنج و سختی های زیادی هستند عذرخواهی نمود و برای افتتاح دروازه مرزی در آینده بسیار نزدیک قول قطعی داد.
گفتنی است رضا رحمانی استاندار در پاسخ به سوال یکی از اهالی منطقه که پرسید: "آقای استاندار متآسفانه ما از این قولها زیاد شنیده ایم و گوشمان پر از وعده است" ، گفت: "حق با شما مردم عزیز است و هیچ تقصیری ندارید، ازین پس معنا و مفهوم کلمه استاندار را به مردم نجیبمان و مسولین استان نشان خواهم داد".
با توجه به حساسیتی که شخص رئیس جمهور برای انتخاب استاندار زادگاهش آذربایجان غربی داشت، که در اکثر شاخص های فلاکت و توسعه جزء استانهای محروم کشور است، البته که میبایست یک چهره ملی که دارای سوابقی چون وزارت و ریاست کمیسیون در مجلس است را بعنوان یک استاندار با اختیارات ویژه به آن استان منصوب نماید، و شاید این جمله مقتدرانه استاندار که "معنا و مفهوم کلمه استاندار را به مردم نجیبمان و مسولین استان نشان خواهم داد" ، از انتخاب سی و یکمین استاندار کشور رمز گشایی کند. [در دولت چهاردهم، آذربایجان غربی آخرین استانی بود که استاندار آن منصوب شد.]
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.