به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، دکتر محمدرضا عارف روز چهارشنبه در بازدید از نمایشگاه توسعه همکاریهای دفاعی- ملی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که در حیاط دولت برپاشده است، با توضیحات مسئولان مرتبط در جریان آخرین دستاوردهای این وزارتخانه در حوزه های نفت، گاز، پتروشیمی، سلامت و تجهیزات پزشکی، حمل و نقل، برق، انرژی های پاک، ذخیره سازها، عمران، معدن و مواد، فناوری اطلاعات و ارتباطات، هوشمندسازی و هوش مصنوعی و امنیت غذایی قرار گرفت.
معاون اول رئیس جمهور در حاشیه بازدید از نمایشگاه توسعه همکاریهای دفاعی – ملی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و در جمع خبرنگاران با قدردانی از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای برپایی نمایشگاه توسعه همکاریهای دفاعی - ملی این وزارتخانه گفت: برپایی این نمایشگاه فرصتی مناسب برای وزرای دولت چهاردهم است که اقدامات خوب انجام شده در راستای خوداتکایی ملی و امنیت غذایی در بخشهای مختلف را به نمایش گذاشته است.
دکتر عارف تاکید کرد: در این نمایشگاه دستاوردهای ارزشمند کشور و این وزارتخانه در بخشهای صنعتی، ارتباطات، هوش مصنوعی، امنیت غذایی و صنعت نفت نشان داده شده است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: اقدامات ارزشمند این وزارتخانه در بخشهای صنایع و امنیت غذایی به ویژه رها شدن از وابستگی به روغن وجود دارد که باید این خودکفایی ها و مسیر در سایر زمینهها دنبال شود تا به خوداتکایی در همه بخشها برسیم.
دکتر عارف در پاسخ به سؤالی در مورد اظهارات رئیسجمهور آمریکا نسبت به کشور تأکید کرد: راهبرد نظام جمهوری اسلامی ایران در همه بخشها به ویژه حوزه دفاعی شفاف، با ثبات و دائمی است و خودکفایی کشور در حوزه دفاعی را به صورت جدی دنبال میکنیم که البته به دنبال جنگ نیستیم اما از کشور دفاع خواهیم کرد و تجهیزات موردنیاز کشور را تأمین میکنیم.
وی در مورد فعالیت های صلح آمیز هسته ای کشورمان، با تاکید بر اینکه معتقدیم نه تنها جمهوری اسلامی ایران بلکه همه کشورها باید از فناوری صلح آمیز هسته ای در همه امور حداکثر استفاده را داشته باشند، تصریح کرد: در زمینه ساخت سلاح هسته ای فتوایی داریم که در اسلام و بویژه مذهب شیعه حرف نهایی است که استفاده از فعالیت های غیرصلح آمیز هسته ای حرام است و در این مسیر راهبرد کشورمان مشخص است و اگر رئیسجمهور آمریکا اعتقاد دارد که ایران وارد فضای ساخت سلاح هستهای شده است باید بداند که این فتوا راهبرد دائمی جمهوری اسلامی ایران است.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای همانند فعالیتهای دیگر کشور از جمله «فناوریهای هایتک» از اولویتهای کشور است و در چارچوب این فناوریها از جمله فناوری هستهای نیازهای کشور را تأمین خواهیم کرد.
دکتر عارف درباره احتمال دیدار رؤسای جمهور ایران و امریکا خاطرنشان کرد: دیدار دو انسان نمیتوان گفت که غیرممکن است که انجام شود اما امروز در دستور کار جمهوری اسلامی ایران این دیدار و مذاکره نیست.
خبرنگاری از معاون اول رئیس جمهور درمورد دیدار سران قوا و تصمیمهای اتخاذ شده در این دیدار در راستای حل مشکلات معیشتی مردم پرسید که دکتر عارف تأکید کرد: امروز در کشور یک وفاق در اجرای برنامه هفتم توسعه وجود دارد که سخنان رئیسجمهوری در زمان مبارزات انتخاباتی است و همچنین عملکرد دولت در شش ماهه گذشته در این مسیر بوده است و اولویت دولت چهاردهم حل مشکلات معیشتی مردم است.
دکتر عارف اصلاحات ساختاری اقتصادی حول پنج محور را از مهمترین برنامههای دولت رفاه ملی برشمرد و تأکید کرد: با اجرایی شدن این پنج محور مسأله معیشت مردم حل میشود اما از راه حلهای کوتاهمدت همانند بستههای معیشتی به ویژه برای اقشار آسیبپذیر غافل نشدهایم و در عین حال ستاد تنظیم بازار و ایجاد کمیتهها و ستادهایی مرتبط در دولت و دبیرخانه ستاد تنظیم بازار برای نظارت بر بازار و حل مشکلات معیشتی مردم به طور جدی در دستور کار دولت است که با نظارت در بازار و پیگیری مسائل، مهار تورم، جزو راهبردهای دولت است و خوشبختانه در کاهش تورم افت قابل قبولی داشتهایم و در زمینه رشد اقتصادی نیز به وضعیت خوبی برسیم.
وی درباره افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر و برنامه دولت در این زمینه تصریح کرد: تک نرخی کردن ارز راهبردهای دولت در برنامههای اقتصادی است و به همین دلیل دو روند در بازار ارز را یکپارچه کرد و ارز نیمایی عملا حذف شد و با ادغام این دو بازار به یک تعادل خواهیم رسید و تاکنون با وجود جهشها و تغییرات روند قابل قبول بوده است و بر این باور هستیم با ثبات در بازار ارز در نهایت بازار غیررسمی نیز تحت تأثیر قرار گیرد.
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: راهبرد بانک مرکزی تأمین ارز موردنیاز برای فعالان اقتصادی است که البته مردم گلههایی از سرعت عمل دارند که امیدواریم با همکاری بانک مرکزی و وزارتخانههای صنعتی این مسأله حل شود تا ارز موردنیاز صنعتگران، بازرگانان و موردنیاز مردم تأمین شود.
دکتر عارف در پاسخ به سوالی درمورد افزایش تجارت بینالمللی جمهوری اسلامی ایران گفت: تقویت و گسترش روابط با همه کشورهای همسایه، منطقه، کشورهای مسلمان و علاقهمند با برقراری ارتباط با جمهوری اسلامی ایران از راهبردها و اولویتهای دیپلماسی اقتصادی دولت است.
وی با اشاره به عضویت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا تأکید کرد: اوراسیا در حوزه تمدنی مشترک است و ویژگیهای فرهنگی، تاریخی و نزدیکی جغرافیایی ایجاب میکند که اولویت توسعه همکاریها با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا در دستور کار قرار گیرد و امیدواریم به زودی عضویت دائم ایران در این اتحادیه نهایی شود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: پس از امضا و تصویب موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اوراسیا، این موافقتنامه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و با رفع ایرادات شورای نگهبان قانون تجارت آزاد ایران و اوراسیا اجرایی خواهد شد.
دکتر عارف همچنین گفت: ساخت کریدورهای «شمال – جنوب» و «شرق – غرب» و همچنین با تکمیل و راهاندازی خطوط ریلی همانند خط «بصره – شلمچه» و «چابهار – زاهدان» زمینههای همکاری تجاری و توسعه بین کشورهای منطقه ایجاد خواهد شد.
وی درباره حضور یکی از مقامهای سیاسی کشور به عنوان مسئول تیم مذاکره جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: تصمیمات درباره سیاست خارجی و مسائل حساس کشور با شورای عالی امنیت ملی است که باید به تأیید و تصویب مقام معظم رهبری نیز برسد و وزارت خارجه مسئول مذاکرات هستهای است که کارگروهها و کمیتهها در این زمینه در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و وزارت خارجه و دولت تشکیل میشود که در این راستا همه دست اندرکاران سیاست کشور میتوانند کمک کنند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوالی درباره خصوصی سازی یکی از شرکتهای خوردوسازی اعلام کرد: خصوصی سازی راهبرد دولت و تکلیف قانونی است اما باید خصوصی سازی در چارچوب اشتغالزایی و ارتقاء و حفظ تولید انجام شود.
دکتر عارف درخصوص تابعیت و حضور فرزندان مقامات در بدنه دستگاههای دولتی و وزارتخانهها تصریح کرد: قانون را باید همه دولتمردان و آحاد ملت اجرا کنند.