محمد ماکویی؛ توی شرکت بیمه شاهد یک گفتگوی جالب بودم!
ظاهرا داستان از این قرار بود که خانم خسارت دیده گذشت کرده و موجب شده بود آقای خسارت زننده خیلی متضرر نشود.
آقایی که داستان را برای نماینده بیمه توضیح میداد گفت که، چون خانم، آقایی کرده او خیلی تاوان نداده است!
مامور بیمه با شنیدن این حرف چند باری "خانم، آقایی کرده" گفت و غش غش خندید!
قطعا خنده مامور بیمه نابجا بود؛ زیرا ما در فرهنگ و ادب فارسی واژههایی همچون "جوانمردی" و "مردانگی" را داریم که کاملا مبین این هستند که انجام کارهای بسیار خوب فقط از عهده آقایان ساخته است!
طبیعی این است که خانمها تمایلی به آقا بودن نداشته باشند و شاید به همین دلیل بود که وقتی یکی از همکاران من، که مونث هستند، بارها و بارها شنونده "عین مرد میمونه! " گردید شدیدا اعتراض کرد و در پاسخ نگاههای هاج و واج آنهایی که فکر میکردند وی را تحسین کردهاند صادقانه اظهار داشت که مایل است ازدواج کرده و بچه دار شود و کدام مردی است که دوست داشته باشد با هم جنس خود تشکیل خانواده دهد!
اگر چنین است چرا بسیاری خانمهای تماشاگر بازی پرسپولیس تراکتور سازی در به کار بردن الفاظ رکیک و زننده گوی سبقت را از همتایان مرد ربودند و چیزهایی بر زبان آوردند که هیچ رسانه رسمی حاضر به پوشش آنها نشد!
در کنار این موضوع، وزارت بهداشت در مورد زنانه شدن استعمال دخانیات هشدار داده و گفته است روز به روز بر تعداد خانمهایی که در کوچه و خیابان سیگار میکشند افزوده میگردد!
وفق نظام عرضه و تقاضا، تقاضای بالا عرضه زیاد را ایجاد میکند و برای همین اصلا تعجب نکردم که به مجرد اینکه همسرم برای صرف صبحانه وارد قهوه خانه شد با سوال "قلیان؟ " روبهرو گردید!
متاسفانه؛ همه اینها نشان میدهد که بسیاری از خانمهای ایرانی، علیرغم محاسنی که در "زن" بودن موجود است، مصمم شدهاند محدودیتهای متاسی از جنسیت را برداشته و برای موفق شدن تا میتوانند اخلاق و رفتار مردانه داشته باشند!
درست است که خیری در این کار نیست؛ اما وقتی خانم متمایل به پیشرفت میبیند که نمیتواند رییس جمهور و رییس قوه قضاییه شود و خانمهای مجلس نشین هم بیش از تصویب قوانین حامی حق و حقوق خانمها قوانینی که آقایان بیشتر میپسندند را تصویب میکنند مطمئن میشوند که برای رسیدن به جایی که لیاقتش را دارند باید در درجه اول زنانگی خویش را ترک گفته و، ولو شده در ظاهر، در پوست یک آقا فرو روند!