مذاکره با آمریکا را ضروری می‌دانم؛ خودسر‌ها راه به جایی نمی‌برند

فرارو چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 17:41
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه با بیان این که مذاکره در شرایط کنونی را ضروری می‌دانم، گفت: مذاکره با آمریکا به عنوان مهمترین اهرم توفیق در سیاست خارجی می‌تواند مناسبات اقتصادی ما را تسهیل کند و مشکلات داخلی را از بین ببرد.

جواد هروی با اشاره به یادداشت شب گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اعلام آمادگی برای مذاکره با رئیس جمهور ایران اظهار داشت: ما معتقدیم که اهرم اصلی توفیق ما در سیاست خارجی بحث مذاکرات است که می‌تواند مناسبات اقتصادی با جهان را تسهیل کند در بدترین شکل مذاکره این است که طرف مقابل به تعهدات خودش عمل نکند و ما هم ملزم نباشیم به تعهدات خودمان عمل کنیم.

به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: مانور در دیپلماسی یک امر بدیهی است که نباید ما را در حسرت مذاکره نگه دارد، اما مذاکره باید از موضع مقتدرانه باشد مشروط به تدبیری که نظام بر اساس مصالح خودش میکند و بر همین اساس هم باید از رویکرد‌های ارتجاعی و حرکت‌های خودسرانه پرهیز شود.

هروی افزود: آنچه که در روز‌های گذشته شاهد بودیم و برخی از عناصر خودسر تحصن‌های خیابانی انجام دادند این در مغایرت با اعتماد رهبری به آقای پزشکیان و تیم مذاکره کننده است و اگر واقعا اینها بخواهند مقابل رهبری و تصمیم نظام بایستند باید یک گشت ارشادی هم برای عناصر خودسر تشکیل بشود که مانع از حضور اینها در اعتراضات خیابانی بشود.

وی تصریح کرد: بنابراین پرهیز از رویکرد ارتجاعی در زمان حاضر با توجه به ناترازی‌ها و مشکلات عدیده اقتصادی که کشور با آن مواجه است جزو الزاماتی است که می‌تواند سرنوشت مردم ما را تعیین کند.

این نماینده ادوار مجلس با تاکید بر این که مذاکره را در شرایط کنونی ضروری می‌دانم اظهار داشت: در دفتر سیاسی حزب اعتدال هم در واقع بر این قضیه اتفاق نظر شد که امروز بحث مذاکره به عنوان مهمترین اهرم توفیق در سیاست خارجی می‌تواند مناسبات اقتصادی ما را تسهیل کند و مشکلات داخلی را از بین ببرد.

هروی ادامه داد: به تعبیر دیگر یکی از مهمترین راه‌های رفع شدن فشار‌های اقتصادی در داخل، مذاکرات در سیاست خارجی است.

به گزارش ایرنا، موضوع مذاکره با آمریکا چند هفته‌ای است که به محور اصلی مباحث تحلیلگران، سیاستمداران، احزاب و گروه‌های مختلف داخلی اعم از موافق و مخالف و نیز تحلیلگران درحوزه‌های منطقه‌ای و بین المللی تبدیل شده است، ترامپ شب گذشته در یادداشتی با تکرار برخی ادعا‌های خود علیه ایران از آمادگی برای مذاکره سخن گفت و تاکید کرد که حق داریم جلوی فروش نفت ایران را بگیریم و ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.

جمهوری اسلامی ایران در موضوع مذاکره با آمریکا همواره نشان داده که با نفس مذاکره به خودی خود مشکلی ندارد به نحوی که مسعود پزشکیان در مصاحبه با شبکه آمریکایی «ان بی سی» (NBC) گفت تهران آمادگی «اصولی» برای مذاکره با آمریکا دارد. پزشکیان افزود: «مشکلی که ما داریم در گفت‌و‌گو نیست. در تعهداتی است که از گفت‌و‌گو و مذاکره ناشی می‌شود که ما باید به آن متعهد شویم.»

در همین چارچوب عباس عراقچی وزیر خارجه نیز در گفتگوی تلویزیونی سه‌شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ در پاسخ به برخی نگرانی‌ها درباره احتمال مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا تصریح کرد: «وزارت خارجه، تصمیم نظام را اجرا خواهد کرد و بر اساس رویکرد‌های طرف مقابل سیاست خود را تنظیم می‌کنیم. همواره بر مذاکرات شرافتمندانه و عزتمندانه و بر اساس احترام متقابل تاکید کرده‌ایم، نه مذاکراتی که بر اساس زور و فشار باشد. به نظر ما فرمولی که در برجام وجود داشت یعنی «اعتمادسازی در برابر رفع تحریم‌ها» همچنان معتبر است.»

عباس عراقچی در این گفت و گوی خود به صراحت تاکید کرد: «به دوستانی که دغدغه دارند اطمینان می‌دهم که سیستم و روال تصمیم‌گیری در کشور شناخته شده است و این موضوع سازوکار خود را دارد. موضوعات مهمی، چون مذاکرات هسته‌ای در شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود و مصوبات شورا هم مشخص است که چه مسیری را طی می‌کند تا اجرایی شود.»

گزاره‌هایی مانند «وزارت خارجه، تصمیم نظام را اجرا خواهد کرد»، «روال تصمیم‌گیری در کشور شناخته شده است» و «موضوعات مهم در شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود» حاکی از اشاره صریح وزیر امور خارجه به سیستم «تصمیم‌سازی کلان» در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی است که تایید «رهبرانقلاب» به عنوان «عالی‌ترین مرجع تصمیم‌سازی» در کشور نقش اساسی در آن ایفا می‌کند؛ بنابراین با در نظر گرفتن چنین ساز و کاری جای نگرانی درباره عدول از ارزش‌های حاکمیت وجود ندارد. این نگاه مثبت و پیشرو جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات همواره در سال‌های گذشته نیز وجود داشته و نشان از مواضع سازنده در موضوع مذاکرات هسته‌ای دارد.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید دارد که موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص گفت‌و‌گو و مذاکره ثابت است. وی با بیان اینکه مذاکره یک جاده دوطرفه است تصریح کرد: ایران هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نکرده، اما برای مذاکره نیز التماس نخواهد کرد. اکنون به نظر می‌رسد که نقطه محوری، نحوه آغاز مذاکرات و نوشتار چارچوبی برای روند و فرایند مذاکراتی برای دوری از شرایط تقابلی باشد.

ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز گذشته ۱۶ بهمن ماه در یادداشتی اعلام کرد که آمادۀ مذاکره با رئیس‌جمهور ایران هستم.

وی با تکرار ادعا‌های خود علیه ایران، اظهار داشت: از امضای یادداشت درباره ایران مردد شدم، خیلی سفت و سخت بود، امیدوارم مجبور نباشیم از این استفاده کنیم، خواهیم دید که آیا می‌توانیم با ایران به توافق برسیم یا نه، ما حق داریم جلوی فروش نفت ایران به سایر کشور‌ها را بگیریم، حق داریم نفت ایران را مسدود کنیم، ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.