مبلغ جریمه شیشه دودی خودرو چقدر است؟

تابناک چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 21:50
مبلغ جریمه شیشه دودی برای شیشه جلو ۵۰۰ هزار تومان، برای شیشه‌های بغل جلو ۲۰۰ هزار تومان و برای شیشه عقب و شیشه‌های بغل عقب ۱۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

عکس آرشیوی است.

مبلغ جریمه شیشه دودی برای شیشه جلو ۵۰۰ هزار تومان، برای شیشه‌های بغل جلو ۲۰۰ هزار تومان و برای شیشه عقب و شیشه‌های بغل عقب ۱۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

به گزارش «تابناک»، در صورت عدم رعایت این قوانین، فارغ از مبلغ تعیین شده برای جریمه شیشه دودی، پلیس راهنمایی و رانندگی می‌تواند خودرو را متوقف کرده و جریمه‌ای به مبلغ ۱۵۰ هزار تومان اعمال کند.

قوانین شیشه دودی خودرو چیست؟

همانطور که می‌دانید، درصد تیرگی شیشه دودی بدین صورت تعیین می‌شود که هرچه رقم درصد پایینتر باشد، میزان شفافیت شیشه پایینتر است. یعنی شیشه ۵% بیشترین تیرگی را دارد و هرچه این عدد افزایش پیدا کند، با پوشش روشن‌تری مواجه هستیم.

برای حفظ امنیت جاده و سرنشین، قوانین پیرامون جریمه شیشه دودی درصد مجاز برای تیرگی شیشه‌ها را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد تعیین می‌کنند. از نظر فنی، میزان تیرگی شیشه دودی با استفاده از دستگاه تینت متر (Tint meter) اندازه گیری می‌شود، اما امکان یا توجیهی برای تعیین دقیق این درصد توسط پلیس وجود ندارد. به همین دلیل، درصد مجاز شیشه دودی به طور چشمی تعیین می شود.

به عبارت دیگر، شیشه‌ها نباید به حدی دودی باشند که از فاصله ۳ متری نتوان داخل خودرو و سرنشینان آن را دید. در صورتی که شدت تیره بودن شیشه‌ها به اندازه‌ای باشد که موجب انعکاس شده و دیدی از داخل به بیرون ندهد، راننده متحمل جریمه خواهد شد.

برخی از رانندگان به دلیل احساس زیرپا گذاشته شدن حریم خصوصی نسبت به قانون درصد مجاز شیشه دودی و جریمه آن اعتراض دارند. از سوی دیگر، با توجه به خطراتی که شیشه دودی زیر ۳۰ درصد برای دید در تاریکی ایجاد می‌کند و ریسک برخورد با سایر وسایل نقلیه یا عابران را بالا می‌برد، منطقی است که در وهله اول سراغ درصدهای مجاز و معقول بروید.

ایجاد ظاهر اسپرت یا حفاظی در مقابل پرتوهای مضر آفتاب، ممانعت قانونی ندارد و نهادی نمی‌تواند جلوی شما را بگیرد. اما تیرگی زیاد شیشه‌ها زمینه ساز جریمه شما خواهد شد.

ملاک برای تشخیص مجاز بودن شیشه دودی خودرو چیست؟

دستگاه زنی و اندازه گیری دقیقی برای تعینی میزان مجاز شیشه دودی برای رانندگی انجام نمی‌شود. تعیین مجاز یا غیر مجاز بودن شیشه دودی در خودرو به صورت چشمی صورت می‌گیرد. در ارتباط با برای خودروهایی که به‌صورت فابریک دارای شیشه‌های دودی هستند، جریمه‌ای در نظر گرفته نمی‌شود، مشروط بر اینکه از فاصله ۳ متری، داخل خودرو کاملاً قابل رؤیت باشد.

در مراکز معاینه فنی نیز، اگر میزان دودی بودن شیشه‌های جلو، عقب و بغل از حد مجاز بیشتر باشد و دید راننده را مختل کند، برگه معاینه فنی برای آن خودرو صادر نخواهد شد. این امر به‌ویژه در مورد شیشه عقب اهمیت دارد؛ زیرا دودی بودن بیش از حد آن می‌تواند دید راننده را محدود کرده و ایمنی رانندگی را به خطر بیندازد.

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.