به گزارش خبرنگار مهر، ورود امام خمینی (ره) به ایران در سال ۵۷، نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی بود و موجی از امید و انگیزه را در میان مردم برانگیخت.
بیعتهای مردمی با ایشان در آن ایام، نقش بسزایی در انسجام ملی و پیروزی انقلاب اسلامی داشت.
در این میان، بیعت ایل بختیاری با امام خمینی (ره) از اهمیت ویژه ای برخوردار بود، چرا که این بیعت، در شرایطی که رژیم شاهنشاهی سعی در ایجاد تفرقه و دودستگی در میان اقوام ایرانی داشت، نشان از عزم راسخ مردم برای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی داشت.
این نشست به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان و همکاری حوزه هنری چهارمحال و بختیاری در سالن جلسات پارک علم و فن آوری برگزار شد و طی آن، حاضران به ویژه کسانی که در سال ۵۷ در نشست تاریخی بیعت ایل بختیاری با امام خمینی (ره) حضور داشتند، خاطرات و تحلیلهای خود را از این رویداد مهم بیان کردند.
احسان قائدی، رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری، در این نشست با اشاره به اهمیت ثبت و روایت حماسههای مردم استان در تاریخ معاصر گفت: متأسفانه، علیرغم نقشآفرینیهای سترگ مردم این دیار در مقاطع حساس تاریخی، هنوز نتوانستهایم چهرهی واقعی و جامع استان را در تاریخ معاصر کشور به تصویر بکشیم. این نقیصه، نه تنها به هویت جمعی ما لطمه میزند، بلکه مانعی جدی بر سر راه توسعهی همه جانبهی استان است.
قائدی با تأکید بر ضرورت روایت تاریخ استان، خاطرنشان کرد: کتاب ارزشمند "تاریخ انقلاب اسلامی در استان چهارمحال و بختیاری" گامی مهم در این مسیر است. روایتهایی همچون بیزاری مردم استان از رژیم پهلوی، بختیار و حضور گسترده آنها در مراسم بیعت با امام خمینی (ره)، نشان از عمق دلبستگی مردم به انقلاب اسلامی دارد.
احمد فرهادی بابادی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان چهارمحال و بختیاری، نیز در این نشست با اشاره به اهمیت بازخوانی تاریخ انقلاب اسلامی گفت: در دنیای پرشتاب امروز که تلاش میشود تا هویت و ارزشهای ما مورد هجوم قرار گیرد، بازگویی رویدادهای تاریخی و بهویژه انقلاب اسلامی از اهمیت شایانی برخوردار است. با قرار دادن نسل جوان در دل رویدادهای آن دوران، میتوانیم درک عمیقتری از عظمت و شکوه این انقلاب را در آنها ایجاد کنیم.
وی افزود: با برگزاری مسابقه روایتنویسی انقلاب اسلامی در استان، تلاش کردهایم تا فرصتی برای مشارکت عموم مردم، بهویژه نسل جوان، در ثبت و ضبط این حماسه تاریخی فراهم آوریم. امروز، با افتخار از این مسابقه رونمایی میکنیم.
در این نشست تخصصی، که با اجرای کارشناسی بابک زمانی پور برگزار شد، ابعاد مختلف این بیعت تاریخی، از جمله نقش آن در تقویت وحدت ملی، تأثیر آن بر روند پیروزی انقلاب اسلامی و پیامدهای آن در دوران پس از انقلاب، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
همچنین، خاطرات شاهدان عینی و تحلیلگران تاریخ انقلاب اسلامی، زوایای جدیدی از این رویداد مهم را برای حاضران روشن ساخت. در پایان این رویداد از اردشیر مقیمیان نویسنده کتاب «بیعت ما بختیاری ها» تقدیر شد و فراخوان روایت نویسی روایت بیداری نیز رونمایی شد.