هشدار و آماده‌باش مدیریت بحران برای بارش برف در تهران/ به نواحی کوهستانی نروید

الف پنج شنبه 18 بهمن 1403 - 11:41
رئیس مرکز عملیات اضطراری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از آمادگی این مجموعه برای روزهای برفی تهران خبر داد.

پدرام قودجانی؛ رئیس مرکز عملیات اضطراری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در گفت‌وگو با ایلنا گفت: ما هشدار زرد را داشتیم که هواشناسی آن را به هشدار نارنجی تغییر داد. از روز پنج شنبه تا جمعه پیش‌بینی برف و از هفته آینده و از روز شنبه،  نفوذ و توده هوای سرد را خواهیم داشت.

 قودجانی ادامه داد: در مجموعه شهرداری تهران ضمن دریافت هشدار، این موضوع را از طریق پیامک و تماس تلفنی با نمایندگانی که از دستگاه‌های تخصصی در مرکز ما مستقر هستند، اطلاع‌رسانی کردیم، مکاتباتی هم انجام شد و توصیه ها و اقداماتی که شهرداری‌های مناطق 22 گانه، معاونت خدمات شهری و امور مناطق باید انجام دهند را برای آن‌ها ارسال کردیم.

وی گفت: عوامل شهرداری تهران، همکاران حوزه اداره کل خدمات شهری، از جمله ستادهای برف‌روبی در سطح مناطق، کار استقرار تجهیزات و ماشین‌آلات لازم و پر کردن مخازن نمک کنار خیابان‌ها را انجام دادند.

 رئیس مرکز عملیات اضطراری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اطمینان داد: در روز هشدار نیز، همکاران ما هوشیار هستند و به‌صورت شبانه‌روزی شهر را تحت نظر دارند.  به محض شروع بارش‌ها و ملاحظه اینکه در سطح شهر برف‌گرفتگی وجود دارد این اطلاع رسانی به معاونین خدمات شهری مناطق صورت خواهد گرفت و به‌فوریت ستادهای برف‌روبی در سطح شهر پاشش شن و نمک را بر نقاطی که نیازمند آن  باشد انجام می‌دهند.

او توضیح داد: پاشش شن و نمک نیز به موقعیت و میزان بارش برف در سطح معابر بستگی دارد و در شرایط غیرضروری تبعاتی مانند تصادفات جاده‌ای و لغزنده شدن معابر را دارد. در این مورد بر اساس تجربه و تخصص در شرایط لازم عمل می‌شود.

وی گفت: اگر بارش برف به‌حدی باشد که نیاز به تکاندن درختان پیدا شود، همکاران ما در حوزه فضای سبز این زحمت را متقبل می‌شوند.

قودجانی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود که مثل سایر کشورهای پیشرفته، مردم نیز چه در کوچه‌ها، چه در معابر‌ محل تردد خود، با حفظ رعایت ایمنی و محافظت‌های لازم با استفاده از لباس و پوشش و کفش مناسب، کمکی را که از آن‌ها ساخته است، برای خود و محدوده خود انجام بدهند.

وی افزود: درخواست دیگر ما این است که کوهنوردی به‌طور کل در این ایام متوقف شود و از ترددهای غیرضروری در نواحی کوهستانی و محورهای مواصلاتی خودداری به عمل آید. اگر ناچار به تردد هستند، از وسایل و پوشش مناسب و زنجیر چرخ استفاده کنند. هشدارهای ما هم در سطح شهر از طریق تابلوهای اطلاع رسانی کوهستان که در نوار شمالی نصب شده پخش می‌شود و کوهنوردان از این موضوع باخبر خواهند شد. 

قودجانی توضیح داد: نیمه شمالی و به خصوص دامنه‌ها و ارتفاعات استان تهران بیشتر تحت پوشش بارش برف هستند؛ یعنی ما انتظار برف زیادی را در فیروزکوه، دماوند و نوار شمالی استان داریم. معمولاً بیشتر نوار اتوبان همت به بالا نواحی برف‌گیر به حساب می‌آیند. مسئولیت و آماده‌باش و هرگونه دستوری در این حوزه‌ها با استانداری تهران و فرمانداران مربوطه است. آنچه ما درمورد آمادگی مناطق ۲۲گانه شهر تهران گفتیم به این معنا است که این آمادگی را داشته باشند که اگر نواحی شمالی نیاز به اقدامات بیشتری داشت از جنوب تهران به عنوان معین مناطق شمالی عمل کنند و تجهیزات برف‌روبی ماشین و آلات لازم را از مناطقی پایین‌تر که برف گیر نیستند به مناطق شمالی اعزام کنند.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.