وزیر بهداشت، دکتر ظفرقندی، در پاسخ به خبرنگار اجتماعی رکنا در خصوص برنامه وزارت بهداشت برای ساماندهی وضعیت درمان دندانپزشکی و مدیریت قیمتهای گرانشده دارو و درمان، اظهار داشت:
خبرنگار: اخیراً خبری منتشر شده مبنی بر اینکه ۲۰۰ میلیون دندان پوسیده در دهان مردم ایران وجود دارد و بیشتر این افراد شامل دانشآموزان و افراد در سنین پایین هستند. در این راستا، میخواهم بدانم برنامه وزارت بهداشت برای کاهش هزینههایی که بیماران، به ویژه در بخش دندانپزشکی، پرداخت میکنند چیست؟ همچنین، با توجه به اخبار مبنی بر افزایش قیمت دارو و تجهیزات در سال آینده، نگرانیهایی برای بیماران ایجاد شده است. لطفاً بفرمایید که برنامه وزارت بهداشت برای کاهش این نگرانیها و جلوگیری از فشار مالی اضافی بر دوش بیماران چیست؟
وزیر بهداشت: شما دو سوال مطرح کردید. اولین سوال در مورد دندانپزشکی و پوسیدگی دندان است. ما باید اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی را از مدارس، به ویژه دبستانها، آغاز کنیم. به همین منظور، شورایی برای این موضوع تشکیل دادهام که هماکنون برنامهریزیهای دقیقی در این زمینه آغاز شده است. متاسفانه در گذشته توجه کافی به این موضوع نشده بود که باید بهداشت دهان و دندان را از آموزش و پرورش شروع کنیم. هدف ما این است که یک مسیر فرهنگی در این زمینه ایجاد کرده و آموزشهایی در مدارس ارائه دهیم. همچنین، مذاکراتی با وزارت آموزش و پرورش برای اجرای این برنامهها آغاز شده است. امیدواریم با این اقدامات و افزایش پوشش خدمات دندانپزشکی در حوزه بیمه، بتوانیم هزینهها را کاهش دهیم.
در مورد افزایش قیمت دارو که اشاره کردید، باید بگویم که تغییرات نرخ ارز در سال آینده تاثیراتی خواهد داشت. طبق برنامه و بودجه سال ۱۴۰۴، دولت موظف است تفاوتهای ناشی از تغییرات نرخ ارز را از طریق بیمهها به مردم پرداخت کند. به این ترتیب، تفاوت قیمت دارو و تجهیزات بهدلیل تغییرات ارز، در بودجه سال آینده لحاظ شده است و بیمهها مسئول پرداخت آن خواهند بود. هدف این است که افزایش هزینهها به دوش مردم نیفتد و بیمهها قادر باشند این تغییرات را پوشش دهند.