دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در سفر به استان قزوین در نشست شورای اقتصادی استان که با حضور مسئولان اقتصادی استان قزوین برگزار شد، شرکت کرد.
دکتر محسن رضایی در این نشست که پنجشنبه ۱۸ بهمن برگزار شد، ضمن تبریک ایامالله دهه فجر و همچنین اعیاد شعبانیه، اظهار کرد: مردم ایران در مقابل استبداد سنگین رژیم پهلوی که خفقان شدیدی ایجاد کرده بودند، ایستادند و پس از آن نیز در دفاع مقدس در برابر تجاوز عراق که همراهی همه ابرقدرتها بود، بزرگترین پیروزی ۳۰۰ سال اخیر کشور در یک جنگ را رقم زدند.
دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با یادآوری اینکه کشور ما دارای منابع بسیار وسیعی است و باید دید چرا این منابع بهینه مصرف نمیشود، بیان کرد: متأسفانه حیف و میل منابع در کشور ما بالاست و باید فکری به حال این معضل کرد.
وی ادامه داد: تاریخ ۳۰۰ سال اخیر ایران ثابت کرده است که هیچ قدرت بیگانهای به ایران کمک نکرده و جز طمع و غارتگری، هدفی از ارتباط با ایران نداشتهاند؛ جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب با کشوری جنگ نداشته است و دشمنان ایران جنگ با ما را آغاز کردند و چشم طمع به کشور ما داشتهاند؛ بنابراین باید روی پای خود بایستیم.
این مسئول با اشاره به سبقه تاریخی قزوین خاطرنشان کرد: قزوین دارای ظرفیت بزرگ ژئواقتصادی است و در حوزه ترانزیت قابلیتهای فراوانی در این استان وجود دارد و سبقه قزوین در دوران صفویه مبین این موضوع است.
وی با اشاره به اینکه علیرغم تعدد بسیار کارخانهها در ایران کشور ما هنوز صنعتی نشده است، اظهار کرد: مادامی که زنجیرههای ارزش در کشور ایجاد نشود، تولید به تنهایی نمیتواند ثروت آفرینی کند بنابراین صنعتی شدن اتفاق نمیافتد و صرف کارخانهداری به معنای صنعتی شدن نیست.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ترکیب تولید و بازار منجر به ایجاد ثروت میشود، بازاریابی از ارکان مهم ثروتآفرینی است و در همین استان قزوین در زمان صفویه امر بازاریابی بهدرستی انجام میشده و این خطه نقش آفرینی خوبی در اقتصاد کشور داشته است و باید اکنون نیز فعالیتها و سیاستهای اقتصادی استان قزوین به سمت صنعتی شدن پیش برود.
وی تصریح کرد: وقتی گفته میشود دولت نباید در اقتصاد دخالت کند منظور دخالت در قیمت گذاری است و بنابراین دولت باید به طور قطع در سیاستگذاری و نظارت در اقتصاد حضور داشته باشد.
دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در پایان گفت: هم اکنون کشور به شدت نیاز به صرفهجویی دارد و اگر بتوانیم میزان مصرف را در حد میانگین بینالمللی بیاوریم، از طریق فروش و صادرات منابع حاصل از صرفهجویی، قادر به کسب درآمدی بزرگ و حل بخشی از مشکلات خواهیم بود و این کار جز با مشارکت مردم و سپردن کار به خود مردم انجام شدنی نیست.