آغاز عملیات اجرایی احداث ۳ مگاوات نیروگاه خورشیدی

مشرق نیوز پنج شنبه 18 بهمن 1403 - 17:24
عملیات اجرایی نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت ۲۸۷ مگاوات در استان‌های تهران، قم و البرز آغاز شد.

به گزارش مشرق، عملیات اجرایی نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت ۲۸۷ مگاوات در استان‌های تهران، قم و البرز آغاز شد. این پروژه‌ها در راستای سیاست‌های وزارت نیرو برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و تأمین برق پایدار در مناطق پرمصرف کشور اجرا می‌شوند.

در حاشیه برگزاری آئین آغاز عملیات اجرایی ۳ مگاوات نیروگاه خورشیدی مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران، گفت: که امروز عملیات اجرایی ۱۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان تهران آغاز می‌شود. این پروژه‌ها شامل ۴۱ ساختگاه نیروگاهی با ظرفیت‌های ۳ مگاوات و کمتر هستند. همچنین یک نیروگاه ۷.۲ مگاواتی بیومس در منطقه فیروز بهرام، که از فاضلاب جنوب غرب تهران تأمین می‌شود، آماده بهره‌برداری است.

بر اساس اعلام مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران، در استان البرز نیز ۱۲ پروژه نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳۵ مگاوات برنامه‌ریزی شده که طی هفته‌های آینده آغاز خواهد شد. در استان قم نیز ۴۴ ساختگاه با ظرفیت ۱۳۲ مگاوات در دستور کار قرار دارد. مجموع این پروژه‌ها، ظرفیت انرژی خورشیدی در برق منطقه‌ای تهران را به ۲۸۷ مگاوات می‌رساند، که معادل ۱۰ درصد کل ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران با تأکید بر ضرورت توسعه انرژی‌های خورشیدی گفت: «با توجه به هزینه‌های بالای توسعه زیرساخت‌های انتقال برق، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر یکی از راهکارهای اساسی برای تأمین برق پایدار در تهران است. هم‌اکنون ۱۰ درصد از ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور در این منطقه احداث شده و هدف‌گذاری شده که این سهم به بیش از ۳۰ درصد افزایش یابد.»

وی افزود: «برای تأمین برق پایدار در تهران، نیاز به تأمین حدود ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید در ورودی‌های شهر داریم. چالش اصلی در کلان‌شهرها، تأمین پایداری برق است که برای رفع آن باید از ظرفیت‌های مختلف، به‌ویژه انرژی خورشیدی، بهره ببریم.»

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران با اشاره به میزان تلفات برق در شبکه گفت: «میزان تلفات در حوزه انتقال و فوق توزیع حدود ۲ درصد و در حوزه توزیع کمتر از ۱۰ درصد است که از میانگین کشوری پایین‌تر است. تمرکز ویژه‌ای برای کاهش این تلفات در نظر گرفته شده و شرکت‌های توزیع مأموریت دارند تا اقدامات لازم را برای بهینه‌سازی شبکه انجام دهند.»

وی همچنین از برنامه‌های توسعه‌ای شرکت برق منطقه‌ای تهران خبر داد و گفت: «بیش از ۲۵ درصد از پروژه‌های صنعت برق کشور در این منطقه در حال اجراست. انتظار داریم تا پایان سال ۱۴۰۳، ظرفیت زیرساختی انتقال برق در تهران به ۲۵۰۰ مگاولت‌آمپر برسد. این زیرساخت‌ها برای انتقال انرژی در سطح ولتاژ ۴۰۰ و ۶۳ کیلوولت طراحی شده‌اند و به کاهش ناترازی تولید و مصرف برق کمک خواهند کرد.»

به گفته وی، وزارت نیرو در تلاش است تا قبل از پیک تابستان ۱۴۰۴، حداقل ۱۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید را به مدار بیاورد. این اقدامات در راستای کاهش ناترازی برق و تأمین برق پایدار برای صنایع و مشترکان خانگی در تهران و سایر استان‌ها انجام می‌شود.

شبیهی در خاتمه افزود: آغاز عملیات اجرایی نیروگاه‌های خورشیدی در استان‌های تهران، قم و البرز گامی مهم در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و تأمین برق پایدار محسوب می‌شود با اجرای این پروژه‌ها، سهم تهران از ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور افزایش یافته و زمینه برای کاهش فشار بر شبکه برق این منطقه فراهم خواهد شد.

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.