شناسایی ۵۰ صفحه مجازی موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور

همشهری آنلاین جمعه 19 بهمن 1403 - 12:19
 دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت:۵۰ صفحه مجازی موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور شناسایی و از طریق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اختیار پلیس فتا قرار گرفت تا این صفحات و سایت‌ها مسدود شود.

به گزارش همشهری آنلاین،‌ علی صالحی درباره مسدودسازی صفحات مجازی موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور، افزود:‌ یکی از دغدغه‌هایی که از طریق مردم به دادستانی منعکس شد و در دستورکار قرار گرفت، فعالیت موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور بود که در این زمینه جلسات مختلفی با مسئولان و دستگاه‌های متولی برگزار شد.

وی ادامه داد:‌ حاصل این نشست‌ها مصوبات خوبی از جمله شناسایی مراکز فاقد مجوز و سایت‌های غیرمجاز بود که در این حوزه تبلیغات داشتند و مقرر شد تا همه این مراکز و صفحات مجازی شناسایی و پلمب شوند.

صالحی اظهار کرد: به منظور رسیدگی به شکایات مردم از این موسسات، شعبه ویژه‌ای در دادسرای فرهنگ و رسانه تشکیل شده است و شکایات در این رابطه با جدیت پیگیری و رسیدگی می‌شود.

دادستان تهران با اشاره به اینکه هرگونه ترک فعل دستگاه‌ها و نهادهای متولی در این راستا توسط این دادستانی پیگیری خواهد شد، خاطر نشان کرد: ساماندهی این موضوع نیازمند عزم همگانی و جدی است و همه دستگاه‌های متولی باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند و باید تلاش کنیم جوانان مستعد و نخبه در کشور خودمان تحصیل کنند و از خروج این ظرفیت‌ها و منابع انسانی از کشور تا حد امکان پیشگیری شود.

به گزارش ایرنا پیش از این نیز جلسه جلوگیری از فعالیت موسسات غیرمجاز اعزام دانشجویان و دانش آموزان به خارج از کشور به منظور پیشگیری از وقوع جرم و ساماندهی این موسسات در دادستانی تهران برگزار شده بود.

اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضاییه هم ۱۷ بهمن در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره اقدام عدلیه در برخورد با موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور گفت: افرادی که موسسات غیرقانونی را تشکیل دادند و تلاش بر اعزام دانش آموزان و دانشجویان کرده و از این طریق مبادرت به تحصیل مال نامشروع یا کلاهبرداری می‌کنند، علاوه بر اینکه باعث تضییع حقوق عامه می‌شوند، خود افراد و خانواده‌های آنها را نیز درگیر مشکلات عدیده‌ای می‌کنند و از طرف دیگر این اقدام مجرمانه آنها باعث تسهیل مهاجرت نخبگان ما به خارج از کشور می‌شود و در واقع این افراد سرمایه‌های کشور هستند که باید از آنها مراقبت کنیم که تحت تاثیر این شیادان قرار نگیرند.

جهانگیر افزود: دادستانی‌های سراسر کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم با پیگیری موضوع از طریق مبادی ذیربط و وزارت علوم و بهداشت، به آنها اعلام کرده‌اند که اگر موسسات غیرمجازی شناسایی کردند؛ اطلاع رسانی کنند همچنین به نیروی انتظامی اعلام شده در خصوص شناسایی سایت‌هایی که فعالیت غیرمجاز و اطلاع رسانی جذب دانشجو و دانش آموز می‌کنند برای اعزام به صورت غیرقانونی، آنها را نیز مورد شناسایی و اطلاع رسانی قرار دهند تا نسبت به پلمب این موسسات و مسدودسازی سایت‌ها اقدامات لازم انجام شود.

سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه اعزام دانش‌آموز و دانشجو هم می‌تواند مجاز و هم غیرمجاز باشد، اظهار داشت: در جنبه مجاز به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم با پیگیری موضوع از مبادی ذیربط، اگر دانش آموزی دارند از طریق آموزش و پرورش و اگر دانشجو دارند از طریق وزارت علوم و بهداشت پیگیری کنند و اطلاعات لازم را از دانشگاه‌های مقصد و مدارس مقصد و حتی توسط موسسات مجاز به عمل بیاورند تا درگیر دانشگاه‌های فاقد اعتبار لازم نشوند.

وی خاطرنشان کرد:‌ در داخل کشور نظام آموزش عالی در تلاش است ظرفیت رشته‌هایی که اقبال بیشتری دارند را توسعه دهند و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز اهتمام لازم را در این زمینه در دستورکار قرار داده است.



منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.