به گزارش خبرنگار مهر، احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان با حضور در برنامه ورزش و مردم در مورد شایعه حضورش در وزارت راه اظهار کرد: سابقه من در حوزه کارهای عمرانی و حمل و نقل است. این بحث از مجلس آغاز شد و مربوط به تفکیک وزارت راه و مسکن بود، اما دولت با این موضوع مخالف است زیرا هزینههایی برای کشور به همراه دارد. زمانی که این مسئولیت را قبول کردم، به وضوح اعلام کردم که در اینجا هستم. همچنین باید بگویم که سیاست دولت نیز به هیچ عنوان در راستای تفکیک نیست.
وی همچنین افزود: رئیس جمهور به ورزش علاقهمند است و آن را یک فرصت میداند. توجه دولت به ورزش به حدی زیاد است که در نخستین جلسات کابینه، برنامهای اجرایی برای المپیک ۲۰۲۸ درخواست شد. افزایش بودجه ورزش نشان دهنده توجه رئیسجمهور به ورزش است. دولت و مجلس به طور کامل با ورزش همراه هستند.
وزیر ورزش و جوانان در واکنش به اختلاف پیش آمده بین وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در رابطه با بودجه؛ توضیح داد: بخاطر المپیک پاریس پیش تر یک بودجه جدا به مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومانی داشتیم که آن حذف شده است. سال آینده ما چند رویداد مهم داریم و تلاش خواهیم کرد از منابعی که در خدمتمان است برای حضور هر چه موفق تر کاروان ورزشی کشورمان در این بازیها استفاده کنیم. دوستان مطمئن باشند ما پشتیبانی لازم را داریم. به نظرم برگزاری جلسه هفتگی با چهار فدراسیون و حضور رئیس کمیته ملی المپیک در این جلسات گویای روابط و همدلی موجود بین دو نهاد است.
دنیامالی درباره جلوگیری از حضور کارمندان و مدیران وزارت ورزش در انتخابات فدراسیونها نیز گفت: شما نمیتوانید هم در بحث حاکمیت باشید، هم تصدی؛ ما در وزارت ورزش در بخش حاکمیت هستیم. چارچوبهای اداری میگوید که اگر میخواهید به حوزه مدیریت ورزشی به صورت اجرایی ورود کنید، باید حتماً استعفا بدهید و نباید از ظرفیت حضور در وزارت ورزش استفاده شود. باید عدالت حاکم باشد. مرجع تشخیص درباره فدراسیونها مجامع آنها هستند هر چند هیچ جای دنیا اینگونه نیست که رؤسای فدراسیونها در چهار سال مجامع را بچینند و این قابل قبول نیست. نباید در این باره تقابل وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: رئیس جمهور شعاری دارد که میگوید عدالت باید حکمفرما باشد؛ یعنی این رابطه بازیها جمع شود و هر کسی که توانایی دارد، بیاید. باید حوزه نفوذ را به حداقل برسانیم. باید پوست اندازی کنیم و به جوانان بیشتر اعتبار دهیم. به همین دلیل گفتهام که از بیرون از وزارت ورزش کسی را نمیپذیرم و از ظرفیتهای موجود استفاده میکنیم.
دنیامالی درباره بحث بازنشستگی اسبقیان معاون وزارت ورزش و جوانان هم توضیح داد: خیر او بازنشسته نیست. آن چیزی که ما را موفق میکند، رعایت قانون است و اولین کسی که باید رعایت کند، شخص وزیر است. من یکسری اختیارات دارم، اما از آنها سوءاستفاده نمیکنم. سن بازنشستگی تا ۳۵ سال است و بعد از آن باید بازنشسته شود. اگر کسی ۳۴ سال باشد و انتخاب و بازنشسته شود، باید دورهاش را تمام کند؛ درست مانند قانون مجلس. سن نمایندگی ۷۵ سال است و اگر کسی در ۷۳ یا ۷۴ سالگی انتخاب شود تا پایان دوره نماینده خواهد بود.
وزیر ورزش در ادامه خاطر نشان کرد: از روز اول هم گفتم که قانون باید اجرا شود، سرم را بشکن، اما قانون را نشکن؛ همه تلاشم این است که رعایت موازین قانونی را داشته باشم. در یکسری رفتارهای گذشته تجدید نظر کرده و به فدراسیونها کمک میکنیم تا برای المپیک و بازیهای آسیایی آماده شوند.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اینکه دهها میلیون نفر به استادیومها و سالنهای ما میروند. این فضاها باید به گونهای طراحی شوند که مردم را با عزت و شأن پذیرا باشیم؛ گفت: اینکه مردم بیایند و در فضایی باشند که استاندارد و تمیز نباشد، درست نیست. الان باید روی رنگ و دکور کار کنیم و این جزو وظایف ما است. قانون اهداف تکالیف زیادی را بر عهده ما گذاشته و انشاءالله در آینده در موضوع ورزشگاهها اقدامات خوبی انجام میدهیم. درباره ورزشگاه آزادی گفته میشد که باید ۲،۳ سال تعطیل شود، اما هیچ جای دنیا اینگونه نیست. هیچ کجا یک ورزشگاه را تعطیل نمیکنند بلکه آن را فاز بندی و به مرور درست میکنند. در حال تجدید سازمان در خصوص شرکت تجهیز هستیم. این شرکت باید در خدمت ورزش باشد. این فضاهای ورزشی ثروت و داراییهای ما هستند، البته که باید بازسازی کنیم.
دنیامالی با اشاره به مجموعه ورزشی آزادی ادامه داد: در آزادی به جز استادیوم، دو مجموعه دیگر به نامهای استخر و سالن ۱۲ هزار نفری را داریم. باید از این دو استفاده کرده و منابع آنها را تأمین کنیم تا بازسازی شوند. من به مدیران کل هم گفتهام که فضاهایی که برای لیگها مورد استفاده قرار میگیرند، نظارت کنند. الان در دنیا اینگونه نیست که سالن چند منظوره وجود داشته باشد. سالنهای تخصصی خود را به بخش خصوصی دادهایم، اما باید آنها را برگردانیم. رئیس فدراسیون که نباید به دنبال کمپ باشد و باید به فکر آمادهسازی تیمهایش باشد. باید این فضا را برای فدراسیونها آماده کنیم. فدراسیون نباید مشکل مالی و فضا نداشته باشد و آن وقت از آن نتیجه خواهم خواست. باید این فضا و بستر آماده شود.
دنیامالی در مورد بودجه فدراسیونها نیز گفت: در بودجه عمومی بین ۹۲ تا ۱۱۰ درصد تا الان تخصیص دادهایم. یک بودجه در بحث مسئولیتهای اجتماعی در وزارت نفت داریم. یکسری بودجه اختصاصی در ردیفهای مجلس وجود دارد که پیگیری میکنیم. چانه بودجه فدراسیونها را داریم که بالا میبریم. میخواهیم با قدرت در کشورهای اسلامی و بازیهای آسیایی جوانان شرکت کنیم. در حال حاضر پیگیری میکنیم که دختران در المپیک مدال بگیرند. بضاعت ورزش ما خیلی بالاست و این تعداد فعلی، بضاعت ما نیست. در ۲۰۰۶ قطر ۱۱ طلا گرفتیم اما در گوانگژو دو برابر گرفتیم. باید فضای همدلی پیش بیاید و همه چیز در کنار هم باشد. چرا نباید این موفقیتها رقم بخورد؟ بعد از انقلاب ۲۳ طلا گرفتهایم هر چند ظرفیت ما خیلی بیشتر است. باید پاداش طلای المپیک هم خیلی بیشتر از نقره و برنز باشد، چون کشورمان با طلا شناخته میشود. پرداخت پاداش آئیننامه دارد، اما من می گویم که نقره، نصف طلا نیست. شما ۱۰۰ نقره و برنز هم بگیرید، پایینتر از کشوری قرار میگیرید که یک طلا کسب میکند. میخواهیم سهم پاداش طلا را بالا ببریم.
وی در توضیح نحوه انتخاب مدیران کل ورزش و جوانان در استانهای مختلف نیز عنوان کرد: از آنجایی که باید مدیران کل با استانداران در هماهنگی کامل باشند به آنها گفتیم چند نفر را پیشنهاد بدهند و آن گزینهها با همه معاونان و خودم مصاحبه میکنند. کسی که قرار است انتخاب شود، باید مدیریت بداند و به ملاکها نزدیک باشد. به همین دلیل هم انتخاب مدیران کل طولانیتر میشود و اینگونه نیست که ۶ ماهه تغییر کند. الان تغییرات در ادارات کل شروع شده و البته بعضی از آنها نیز حفظ میشوند. برای انتخاب آنها یک کار تیمی انجام میشود و از نمایندگان مجلس نیز مشورت میگیریم.
وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه مجموعههایی مثل آزادی و انقلاب کاملاً دولتی هستند؛ گفت: این دو مجموعه قابل واگذاری نیستند ولی به معنای این هم نیست که از ظرفیت بخش خصوصی استفاده نمیشود. معنای مولدسازی این است که در هر شهری یکسری اراضی داریم که بالقوه هستند و میتوانیم از طریق کمیسیون ماده ۵، این وظیفه را ایجاد کنیم که این اراضی که دستگاهها دارند، در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد، البته در راستای اهداف آن دستگاهها. درآمدی که ایجاد میشود، باید به ورزش همان شهر بازگردد. بخشی از کسریهای بودجه را میتوانیم از این طریق جبران کنیم. قطعاً از ساخت و ساز بخش خصوصی استقبال خواهیم کرد.
وزیر ورزش و جوانان درباره فعالیت بخش خصوصی در حوزه تیمداری اینگونه توضیح داد: بنده معتقدم برای موفقیت بخش خصوصی، باید به این نکته توجه کنیم که کسانی که از امکانات دولتی بهره میبرند، به شرایط موجود آسیب میزنند. به عنوان مثال، اگر فوتبال به طور خصوصی مدیریت شود، این مشکلات به وجود نخواهد آمد. اگر بخش خصوصی به معنای واقعی در این حوزه وارد شود، بسیاری از هزینهها و خرجهای غیرضروری کاهش مییابد. برای مثال، با واگذاری باشگاههای استقلال و پرسپولیس، مشکلات گذشته دیگر وجود ندارد، اما باید مسائل مربوط به ساختار نظام باشگاهداری حل و فصل شود. همچنین باید برای مباحث تبلیغاتی بودجه اختصاص داده شود، نه به دلیل اختلاف نظر، بلکه به شکلی تنظیم کنیم که حقوق باشگاهها به طور کامل پرداخت گردد و دیگر نیازی به اصلاح آئیننامهها نداشته باشیم.
دنیال مالی با بیان اینکه میخواهیم با قدرت در بازیهای کشورهای اسلامی شرکت کنیم؛ گفت:در تلاش هستیم چونه بودجه فدراسیونها را افزایش دهیم. سال آینده توقع داریم در بین 54 کشور حاضر د ر بازیهای کشورهای اسلامی بهترین نتیجه را به دست بیاوریم. در المپیک جوانان هم در اکثر رشته ها برنامه ریزی خواهیم کرد تا با تمرینات منظم نتیجه درخوری را کسب کنیم. ورزش بانوان در اولویت ماست و دوست داریم دخترهای ما مدال المپیک بگیرند. ناهید کیانی موفق شد در پاریس مدال نقره کسب کند. بضاعت ورزش ما بالاست و حق مان کسب مدال های بیشتری در بازیهای چون المپیک است.
او در واکنش به لغو انتخابات ۲ فدراسیون بدنسازی و اتومبیلرانی گفت: اعتراضاتی شد و گفتند متوجه نشدند که ثبتنام چه زمانی بوده است. از دستگاههای نظارتی هم خروجی گرفتیم و گفتیم ثبتنام را دوباره انجام میدهیم و بعد از ثبت نام مجدد در یک پروتکل ۶۰،۷۰ روزه انتخابات را برگزار میکنیم. من خودم کارشناس هستم، ما پروتکلها و چارچوبها را رعایت میکنیم و به هیچ وجه دخالت نمیکنیم، اما نظارت داریم. من اجازه نمیدهم که کار به ورود یک مرجع خارجی بکشد، حتی درباره فدراسیون فوتبال. ما آنقدر دقیق رعایت میکنیم که ورود نکنند. وقتی پول میدهیم باید نظارت هم داشته باشیم.
دنیامالی درباره رد صلاحیت کفاشیان و عزیزی خادم اظهار کرد: باید منتظر اعلام رسمی اسامی باشیم. امیدوارم دوستان فضای رقابتی ایجاد کنند. تاکید میکنم که با همه نامزدها رفیق هستم، اما اینکه کدامیک از آنها برتر است یا نیست، هیچ تفاوتی برای من ندارد. هر کسی که انتخاب شود، با او همکاری خواهم کرد. برای من گزینه خاصی وجود ندارد و تنها به رعایت قانون توجه دارم. به دوستان توصیه کردهام که فضای انتخابات را باز کنند. تشریفات در انتخابات فدراسیون فوتبال به درستی رعایت نمیشود و باید مسائل داخلی خودمان را در نظر بگیریم، نه فقط نگاه به فدراسیون جهانی. باید شرایطی فراهم کنیم که افرادی که شرایط احراز را دارند، وارد عرصه شوند.
وی افزود: در حال حاضر در فدراسیون فوتبال، بحثهایی پیرامون مسائل فیفا و ای اف سی در جریان است. به عنوان مثال، برخی مطرح میکنند که نور ورزشگاهها باید افزایش یابد، اما اینطور نیست که انتظار داشته باشیم این تغییرات بلافاصله اعمال شوند. معمولاً مدت زمانهایی مانند پنج سال برای اجرای این اقدامات در نظر گرفته میشود. در حوزههای استیناف و بدوی نیز چارچوبهای خاصی وجود دارد؛ به این معنا که هر تصمیمی که اتخاذ میشود، باید در تاریخ مشخص و به طور رسمی اعلام گردد. باید منتظر باشیم و ببینیم که نظر نهایی چگونه خواهد بود.
وزیر ورزش در واکنش به احتمال اعلام برگزاری انتخابات به صورت تک نامزدی گفت: مخاطب من مهدی تاج نیست، اما وقتی ساز و کار دست خودم باشد، یعنی قانونی که تصویب کردهایم به من اختیار میدهد، اصل کار مخدوش میشود. اگر من منصوب شما باشم، آیا میتوانم شما را تأیید یا رد کنم؟ به عنوان عضو کمیته اخلاق و یک مقام قضائی، نباید تحت تأثیر هیچ چیزی قرار بگیرم، اما وقتی کسی مرا منصوب کرده باشد، بحث تعارض منافع پیش میآید. این موضوع برای همه فدراسیونها صدق میکند. به عنوان مثال، یک رئیس فدراسیون ۳۱ رئیس هیئت استانی را انتخاب میکند که این روش صحیح نیست. این روند باید اصلاح شود، ولی من با تنش و درگیری این مشکل را حل نمیکنم؛ زیرا هیچ چیزی صفر و صدی نیست. هم منافع ملی و هم قوانین جهانی را در نظر میگیریم و در حال حاضر با همین سیستم کار را پیش میبریم.
دنیامالی در واکنش به نگرانی مردم از کاهش تعداد میزبانیهای ایران و موفقیت کشورهای همسایه در کسب میزبانیها گفت: من نزدیک به دو دهه عضو فدراسیون جهانی بودهام و با چارچوبهای آن آشنا هستم. متأسفانه باید بگویم که در دنیای امروز دموکراسی به آن معنا که بسیاری از ما تصور میکنیم، وجود ندارد. شما فکر میکنید چطور بعضی از کشورهای برجسته و صاحب پستهای جهانی هستند؟ پول و هدایا نقش بسیار مهمی در این امر دارند. البته امکاناتی که این کشورها دارند نیز تأثیرگذار است، اما علاوه بر این، اهداف دیگری نیز در پشت این میزبانیها وجود دارد. بخشی از این میزبانیها به هزینههایی که صرف میشود برمیگردد. با این حال، این به معنای آن نیست که نباید به دنبال میزبانیها باشیم. یکی از برنامههای ما همین گرفتن میزبانیها است. همچنین، تنشهای سیاسی نیز میتوانند تأثیرگذار باشند.
دنیامالی در پاسخ به سوالی درباره رضایتش از واگذاری باشگاههای استقلال و پرسپولیس گفت: قطعاً وضعیت بهتر از گذشته شده است. دیگر ما وارد نمیشویم و خودشان باید پاسخگو باشند. زمانی بود که حتی برای تأمین ابتداییترین منابع بودجه هم با مشکلات زیادی مواجه بودند، اما الحمدالله وضعیتشان بهتر شده است. این باشگاهها به تدریج خودشان را پیدا خواهند کرد. من با اعضای هیئت رئیسه و هلدینگها صحبت کردهام و آنها نگاه زیرساختی به موضوع دارند و به طور جدی در حال پیگیری این مسائل هستند.
وزیر ورزش و جوانان در مورد آسیبشناسی وضعیت استقلال و دلیل انتخاب سه مربی گفت: در زمان انتخاب مربی باید با چشم باز و پس از مشورت با هواداران، فردی انتخاب شود که بتوانیم از او حمایت کنیم و ضعفهایش را پوشش دهیم. در دنیا متداول است که مربیان قراردادهای دو یا سه فصل میبندند. اینکه باشگاه یک تیم هواداری داشته باشد و مربی تیمی دیگر را هدایت کند، زیبنده نیست و به ما آسیب میزند.
ادامه دارد…