به گزارش رکنا، شهرام میرزایی، معاون اجتماعی سازمان انتقال خون، اظهار داشت: نهادینهسازی فرهنگ اهدای خون داوطلبانه یکی از ماموریتهای اصلی سازمان انتقال خون است و این موضوع باید بهعنوان یک مسئولیت اجتماعی در بین مردم جا بیفتد.
وی یادآور شد که آگاهیبخشی در رابطه با نقش مهم اهدای خون و مزایای آن برای زندگی اهداکننده و جامعه از اقدامات بسیار ضروری به شمار میآید.
نقش بانوان و جوانان در ترویج فرهنگ اهدای خون
میرزایی با اشاره به تشکیل معاونت اجتماعی در سازمان انتقال خون، تأکید کرد که تلاشها متمرکز بر گسترش و تقویت فرهنگ اهدای خون در بین تمامی گروههای اجتماعی، بهخصوص بانوان و جوانان، است. وی ادامه داد: بانوان بهعنوان ستون خانواده میتوانند الگوی مناسبی برای دیگر اعضا محسوب شوند و در فرهنگسازی درونی خانواده و همچنین اجتماع نقش بسیار مؤثری ایفا کنند.
این مقام مسئول در ادامه به اهمیت بیشتر شدن آگاهی جوانان نسبت به فواید اهدای خون اشاره نمود و گفت: "اهدای خون یک عمل خیرخواهانه و انسانی بزرگ است که در عین حال میتواند برای سلامت شخص اهداکننده نیز سودمند باشد.
وی افزود: هر فرد با اختصاص دادن بخشی از وقت خود در فرآیند اهدای خون، میتواند در نجات زندگی یک یا حتی چند بیمار تأثیرگذار باشد.
میرزایی ضمن اشاره به تأثیر ویژه رسانهها در ترویج فرهنگ اهدای خون، خاطرنشان کرد: رسانههایی همچون صداوسیما، رسانههای اجتماعی و سایر نهادهای فرهنگی در این راستا همیاران بسیار مناسبی هستند. ما همچنین همکاریهایی را از طریق تفاهمنامههای مشترک با وزارت ورزش و جوانان، جمعیت هلال احمر، بسیج و دانشگاههای علوم پزشکی آغاز کردهایم تا از ظرفیت انگیزه بالای داوطلبان و جوانان به بهترین شکل بهرهبرداری کنیم.
در بخش پایانی، میرزایی از دستگاههای فرهنگی خواست تا با همکاری و پشتیبانی از این برنامهها، به روند ارتقاء فرهنگ اهدای خون داوطلبانه در کشور سرعت ببخشند و به شکلی همهجانبه برای تحقق این هدف والا تلاش کنند.