به گزارش مشرق، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای طی سخنانی در جلسه ویژه رسیدگی به مسائل حقوقی و قضایی استان لرستان ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایامالله دهه مبارک فجر، اظهار کرد: امروز هدف دشمن ایجاد افتراق و اختلاف در کشور است؛ دشمن تلاش دارد هر روز یک مسئله حاشیهای را در کشور تبدیل به مسئله اصلی کند؛ فلذا ما باید حواسمان خیلی به این توطئه دشمن باشد.
وی بیان داشت: مشکلات اقتصادی کشور را بدون مردم نمیتوان حل کرد؛ اقتصاد ما باید مردمی شود. برای جلب مشارکت اقتصادی مردم باید بسترها را در ابعاد مختلف فراهم کرد؛ در گام بعدی باید کاری کنیم که خیال سرمایهگذاران از امنیت سرمایههایشان در داخل کشور ما راحت باشد. باید حرمت سرمایهگذار را نگه داریم این وظیفه همه قوا است. نمیشود شخصیت یا حرمت کسی را حفظ نکرد و بعد از او توقع داشت که در جهت رفع مشکلات اقتصادی کشور و تکمیل پروژهها سرمایهگذاری کند.
رئیس عدلیه افزود: ما نمیگوییم که سرمایه یک فردِ ضد دین و ضد انقلاب را جذب کنیم بلکه میگوییم ممکن است افراد در زندگیشان نقاط ضعفی هم داشته باشند، اما این نقاط ضعف ارتباطی با مقوله سرمایهگذاری آنها ندارد؛ اگر سرمایهگذار در پروژههای اقتصادی، نماز شب خوان باشد، فبها؛ اما توجه داشته باشید که لازم نیست یک سرمایهگذار حتماً نماز شبخوان باشد.
رئیس دستگاه قضا گفت: در جلسه مطرح شد که برای تکمیل پروژههای عمرانی و ... در این استان، نیاز به تخصیص ۳۰۰ همت است که ۲۵۰ همت از این مبلغ، باید از طریق بخش خصوصی تأمین شود. بر همین اساس، شما مدیران استانی، تمام همت خود را مصروف دارید که بسترهای جذب سرمایه فعالان بخش خصوصی را فراهم کنید.
رئیس عدلیه بیان داشت: یکی از مشکلات در کشور ما آن است که وقتی تصمیمی مبتنی بر کار کارشناسی و اجماع اتخاذ میشود، مسئولان ذیربط با یک فضاسازی رسانهای یا یک توییت یا یک نامه منتشره در فضای مجازی، عقبنشینی میکنند. وقتی ۱۰ نفر قرار است تصمیمی را اتخاذ کنند ممکن است دو نفر از این جمع، خلاف نظر اکثریت را داشته باشند؛ در این مواقع، آن دو نفر نباید با فضاسازی مانع اجرای تصمیم اتخاذ شده شوند. تاکید من همواره به مدیران آن است که وقتی تصمیمی را با خرد جمعی و کار کارشناسی اتخاذ میکنند در اجرای آن کوشا باشند و از فضاسازیها نهراسند.
قاضیالقضات خاطرنشان کرد: برای رفع مسائل مربوط به مجتمع فولاد و ذوبآهن ازنا، اختیارات قابل تفویض خود را به مقامات قضایی زیربط تفویض میکنم و به آنها دستور دادهام که تدابیر مقتضی را در این مسیر اتخاذ کنند.
گاهی اوقات زمینی به ورثه با اهداف مختلف منتقل میشود و افراد خواهان سهم خود هستند که با چالشهایی مواجه میشوند. فردی میخواهد دبرای صیانت، ور زمین و باغ خود دیوار بکشد میگویند تغییر کاربری است و امکانش وجود ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، در دیدار با اقشار مختلف مردم استان لرستان: تکریم ارباب رجوع در کلیه مراجع قضایی و کوتاه کردن زمان رسیدگی به پروندههای قضایی، دو اصل اساسی و مهم است که در دستور کار ما در عدلیه قرار دارد.
محسنی اژهای، طی سخنانی در دیدار با اقشار مختلف مردم استان لرستان، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایامالله دهه مبارک فجر، اظهار کرد: پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی و با حضور امت، معجزه قرن بود. ضروریست به ماهیت و ابعاد مختلف این انقلاب شگرف بیشتر بپردازیم.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: استان لرستان استانی چهار فصل است که بارندگی خوبی دارد و از زمینهای حاصلخیزی نیز برخوردار است؛ اما سوال آن است که چرا این استان در زمره مناطق کمبرخوردار گنجانده میشود؟ چرا باید در این استان پروژهای که از دهه ۸۰ شروع شده است، با گذشت بیش از ۲۰ سال با ۲۰ درصد پیشرفت همراه باشد؟ غالب مدیران در استان لرستان، بومی هستند و نسبت به مشکلات و ظرفیتهای این استان اشراف دارند. چنانچه این مدیران بومی در خصوص مسائل و مشکلات استان لرستان به یک اجماعنظر دست پیدا کنند، قطعاً مقدار زیادی از مشکلات استان مرتفع خواهد شد. همچنین آن بخش از مشکلات استان که رفع آنها نیازمند تصمیمگیری در مرکز است، در صورت اجماعنظر مدیران استانی و اطلاع مقامات در مرکز از این اجماعنظر، قابلحلتر است.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: مطالبی که شما نمایندگان محترم اقشار مختلف مردم لرستان در این جلسه مطرح کردید ممکن است مستقیماً مرتبط با قوه قضاییه نباشد، اما این مسائل به من بعنوان رئیس قوه قضاییه مرتبط میشود و من خود را در قبال آنها مسئول میدانم چرا که من در بسیاری از شوراهای عالی مهم و متنفذ، عضویت حقوقی دارم.
رئیس عدلیه بیان داشت: تکریم ارباب رجوع در کلیه مراجع قضایی و کوتاه کردن زمان رسیدگی به پروندههای قضایی، دو اصل اساسی و مهم است که در دستور کار ما در عدلیه قرار دارد. ما با همکاری و همراهی مجلس به دنبال آن هستیم که مواردی را از زمره «عناوین مجرمانه» خارج کنیم. حقیقت آن است که یک سری از قوانین، دست و پاگیر هستند و قاضی ما را محدود میکنند و مانع از تسریع در رسیدگیها میشوند.
قاضیالقضات گفت: حجم کار و پروندهها در قوه قضاییه زیاد است و تناسبی میان قاضی و کارکنان ما با حجم کار وجود ندارد. بر همین اساس تاکید ما آن است که مردم و نخبگان آنها تا آنجا که میتوانند مسائل فیمابین خود را بدون ارجاع به مراجع قضایی و حتی تشکیلات اداری شوراهای حل اختلاف، به صورت میانجیگری و ریشسفیدی حل و فصل کنند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار داشت: اعتقاد ما آن است که برای رفع مسائل و مشکلات استانها، میتوان برخی اختیارات را به مقامات استانی تفویض کرد؛ نمیتوان در مرکز برای همه استانها یک نسخه واحد را تجویز کرد، بلکه هر استانی شرایط و اقتضائات خاص خود را دارد. من به عنوان رئیس قوه قضاییه این آمادگی را دارم که اختیارات قابل تفویض خود را برای پیشبرد هرچه بهتر و سریعتر مسائل قضایی و حقوقی استان لرستان، به رئیس کل دادگستری این استان تفویض کنم.
رئیس قوه قضاییه گفت: یکی از برنامههای اصلی من از زمان تصدی مسئولیت در دستگاه قضا رفع موانع تولید بوده است؛ بر همین اساس به کلیه مراجع و مسئولان ذیربط قضایی تاکید کردم که چنانچه صاحب یک بنگاه تولید، در مظان اتهامی قرار گرفت، تمام تدابیر لازم را اتخاذ کنید تا بنگاه تولیدی او به واسطه این اتهام تعطیل نشود. حتی چنانچه جرم آن صاحب بنگاه نیز به اثبات رسید و نیاز به زندان رفتن او هم شد، تاکید ما آن است که بنگاه تولیدی مربوطه تعطیل نشود. از سوی دیگر همواره تاکید داریم که محدودیتهای بلاوجه نظیر ممنوعالخروجی برای فعالان تولیدی و اقتصادی ایجاد نشود.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: تاکید ما آن است که منابع دولت باید افزایش پیدا کنند؛ از سوی دیگر تاکید داریم که این منابع باید به صورت متناسب توزیع شوند. در مسیر توزیع متناسب منابع، نخبگان و صاحب نظران به ارائه ایده و طریق بپردازند و عملیاتی شدن ایده خود را دنبال و پیگیری کنند.
رئیس عدلیه خاطرنشان کرد: گاهی به برخی مسائل به صورت یکطرفه، تکبعدی و کاریکاتوری مینگریم و از نگاه همهجانبه غفلت میکنیم و همین امر سبب میشود در پیشبرد آن مسائل با ناکامی مواجه شویم. وقتی از کشاورزی، صنعت و شقوق مختلف ارائه خدمات صحبت میکنیم نباید نگاه تکوجهی داشته باشیم.