نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اوکراینی‌ها با طناب زلنسکی در چاه جنگ با روسیه افتادند/ مذاکره وقتی جواب می‌دهد که دست بالا را داشته باشیم/ سلاح اتمی از نان شب هم واجب‌تر است

الف جمعه 19 بهمن 1403 - 16:35
بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه‌شده مشارکت می‌کنند. بسیاری از این نظرات، گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن‌ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبان «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

مخاطبان «الف»، نظرات خود را ذیل یادداشت «گوشت قربانی قدرت های بزرگ!» بیان کردند که تعدادی از آن‌ها را می‌خوانید:

اوکراین در توافق با غرب سلاح های هسته ای خود را نابود کرد و گوشت قربانی کشورهای بزرگ شد باید عبرت بگیریم.

* مردم اوکراین با طناب زلنسکی در چاه جنگ با روسیه افتادند و گرفتار شدند.

حتی ترامپ هم می داند که اوکراین خاکریز اول اروپا، آمریکا و ناتو علیه توسعه طلبی های روسیه است. محال است که غرب اوکراین را قربانی مطامع روسیه کند.

غرب از ایران به عنوان ابزاری برای تهدید اعراب خلیح فارس استفاده میکنه و از این راه خوب کسب درامد میکنه ، یکجوارایی ما هم گوشت قربانی هستیم .

یک سوم خاک اوکراین رفت. روسیه سواحلش را در دریای سیاه گسترش داد . معادن بسیار باارزش و زمینهای کشاورزی بسیار با ارزش تر را به چنگ آورد ، اونوقت غربزده جماعت بازم میاد در فضای مجازی شعار می دهد . بنده ی خدا تو خود کاخ سفید مدام در حال ناسزا گفتن به هم هستند که چرا اوکراین را مفت تحویل روس‌ها دادند.

اوکراین آزمون واقعی برای درک سطح هوش غربزده ها و وطن پرستها است . از روز اول هر چه وطن پرستها گفتند درست از کار درآمد و هر چه غربزده ها گفتند ، غلط . اوکراین تقریبا یک سوم خاکش را از دست داد و اروپا نیز هر چه تلاش می کند که جایگزینی برای گاز روسیه پیدا کند ، نمی تواند . روس‌ها با این جنگ نقاط ضعف ارتششان را یافتند و غرب هم با این جنگ تقریبا آبرویشان رفت از هایمارس افسانه ای تا اف شانزده ی که نیامده ، غیب شد و رفت پی کارش . تانک‌های پرمدعای آلمانی تو زرد از کار در آمدند و البته ... از همه مهمتر ناتو هیچگاه جرات نکرد خطوط قرمز جناب پوتین را رد کند .

روسیه چنان در تنگنای جنگ با اوکراین قرار گرفته که 10 هزار نیرو از کره شمالی راهی جبهه جنگ کرده و برای تامین مهمات دست به دامان هم پیمانانش شده است!

زلنسکی فردی شجاع و وطن پرست است است که پرچم دار دار دنیای آزاد علیه روسیه است.

زلنسکی کسی است که با وعده همکاری با غرب و پیوستن به معاهده ناتو مردم کشورش را به فلاکت کشید و کشورش را نابود کرد در حالی که حتی کسینجر به آنها توصیه کرده بود اوکراین بی طرف مانده و حریم روسیه را حفظ کند تا مورد هجمه قرار نگیرد این کمدین یا جاسوس و خیانتکار به کشورش است یا بازیچه سناریوی کمدی که نتیجه بازیگری اش نابودی کشورش بوده...آیا این خدمت است یا خیانت به کشوری که می‌توانست مطابق توصیه کسینجر از موقعیت خود هم از غرب و هم از شرق امتیاز در جهت رفاه ملت خود بگیرد نه بازیچه وعده های دروغین لابی های انرژی و فروشندگان سلاح با سلاخی ملت خود قرار گیرد چگونه پاسخ وجدان خود را خواهد داد .

غرب و ناتو توسعه طلب بودن یا روسیه؟ واضحه خلاف قرارداد فی مابین این غرب بود که ابتدا پا روی دم روسیه گذاشت. درثانی ما طرفدار هیچکدام نیستیم و تضعیف هر دو ارزوی ماست.

******

یادداشت «مصالحه و گفت‌وگو با هوشیاری حداکثری!» با نظرات و واکنش همراهان «الف» مواجه شد:

هر چه که شروع مذاکره به تاخیر بیافتد به ضرر ما است. ۴ سال پیش کارت های برنده بیشتری در دست داشتیم. همینطور که زمان پیشرفت، بسیاری از این کارت ها را از دست دادیم.

دهه 90 با آمریکا پیمان برادری بستید (آنها شما را به عنوان دوست هم قبول ندارند و به ظاهر برادر شدن ) اما در عمل کشور چندین دهه عقب رفت هیچ سرمایه اجتماعی هم به کل زیر و رو شد.

در زمان هاشمی رفسنجانی آمریکا قول داد اگر ایران واسطه شود تا گروگان های آمریکا در لبنان آزاد شوند پول های بلوکه شده ایران را پس می دهد اما با آزاد شدن آخرین گروگان، آمریکا زیر قولش زد و گفت اینکه ایران توانسته لبنان را راضی به آزادسازی گروگان ها کند یعنی در لبنان نفوذ دارد و در آنجا ضد ما عمل می کند و پول ها را آزاد نکرد. غیر از این مورد 4 بار دیگر هم آمریکا جواب حسن نیت ایران را به بدی داد پس وقتی مذاکره فایده ای ندارد، ضرورتی هم ندارد.

در هر مذاکره و در واقع مصالحه‌ای، چیزی داده و چیزی گرفته می شود. ما خواهان رفع تحریم‌ها و برداشتن محدودیت‌های اقتصادی و سیاسی از طرف کشورهای غربی هستیم. در قبال این امر، باید خودمان را آماده کنیم تا شروط طرف مقابل را هم قبول کنیم. این طور نیست که طرف مقابل تسلیم ما بشود.

اگر این مذاکرات در زمان توافق برجام به نحوی جامع و محکم انجام می شد، اکنون نیازی به مذاکره مجدد نبود. باید ایران و آمریکا رو در رو با هم مذاکره و به توافق برسند. نیازی به حضور نمایندگان دیگر کشورها از جمله چین و روسیه نیست. چه این دو کشور به خاطر منافع مالی سرشار، به هیچ عنوان مایل نیستند که ایران و آمریکا به توافق برسند.

کاسبان تحریم کسانی هستند که کشور رو معطل امریکا کردند کسانی که با شعار رفع تحریم رای میارند اما هیچگاه نتونستند گره‌ای رو باز کنند. کاسبان تحریم الیگارش ها هستند. 22 سال با غرب مذاکره کردیم چرا تحریم ها روز به روز بیشتر و ارزش پول ملی کمتر شد ؟!

مذاکره وقتی جواب می‌دهد که دست بالا رو داشته باشیم، چیزی در چنته باشه. الان که درفشار ناترازیها هستیم، طالبان هم حتی تره برامون خرد نمیکنه حقابه مونو نتونستیم بگیریم، الان با اتکا به چی بریم سر میز مذاکره؟! بریم که امتیاز بدیم بدتر از برجام آویزون برگردیم؟

اگر قرار است گفتگویی صورت بگیرد افراد مذاکره کننده باید مسئولیت کار خود را بپذیرند و پاسخگو باشند.

گفتگو و مذاکره شرط عقل است. گره ای که با دست باز می شود را با دندان باز نمی کنند. این همه سالهای طولانی دشمنی با آمریکا چه دست آوردی برای مملکت جز تحریم ها داشته است؟

ایران دشمن امریکا است یا امریکا دشمن ایران که از آن سر دنیا آمده اینجا و شرارت می کندو دنبال تجزیه کشورهای منطقه و سرنگونی دولت هایی هست که حرف زور آنان را قبول نمی کنند و دنبال رو نیستند؟ نمی خواهید بیدار شوید و دست از تطهیر بردارید؟

******

یادداشت «تحليلی بر دو مصاحبه هسته ای؛ آیا ايران به سمت تسليحات هسته ای حرکت مي کند؟» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

در واشنگتن بدنبال پیاده سازی مدل لیبی برای ایران هستند ...آنها معتقدند باید از «مدل لیبی» - که از نظر آنها موفقیت آمیز بود - پیروی کرد. لیبی، که در انزوای بین المللی قرار داشت، تاسیسات هسته‌ای نه چندان پیشرفته خود را به امید بهبود روابط با غرب برچید. با توافق لیبی با دولت جرج بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا در سال ۲۰۰۳، غرب نیز از فشارها بر لیبی کاست. اما معمر قذافی بعدا شکایت کرد امتیازاتی که لیبی در قبال ترک برنامه هسته ای دریافت کرده، کافی نبوده است..... بعد از توافق هم تاسیسات اتمی لیبی را بمباران و نابود کردند.

ایران باید « بدون سر و صدا و جنجال و مصاحبه » فورا به سمت « ساخت کلاهک هسته ای » حرکت کند . هم کلاهک هسته ای لازم است هم عدم جنجال رسانه ای . وقتی هم سلاح هسته ای آزمایش شد ، همه دنیا خبردار خواهد شد . به نظر من این کاری است که امروز ایران « ناچار » به انجام آن است . چه خوشمان بیاید و چه نیاید ، امروز ابزار قدرت شناخته شده توسط ابرقدرت های جهان ، یکی همین سلاح هسته ای است و بدون آن در محاسبات به حساب نخواهید آمد ! نمونه اش آلمان است که با وجود آنکه اقتصاد اول اروپا است ، ولی همچنان کشورهای اروپایی دارای سلاح هسته ای ، سیاست خودشان را به آلمان « تحمیل » میکنند و آلمان مجبور است از آن تمکین کند !

* به عنوان کارشناس اقتصادی اطمینان دارم رتبه اعتباری ایران پس از بازدارندگی هسته ای بالاتر خواهد رفت و سرمایه گذاران خارجی راهی ایران خواهند شد. شرایط برزخ فعلی بدترین شرایط است.

چقدر ساده لوحانه برخی گول این سناریوی و استراتژی فریب را میخورند این سناریو جهت فریب عده ای برای آوردن آنها پای میز مذاکره و تحمیل تعهدات و تخریب صنایع هسته ای و دفاعی است گول نخورید ...استراتراتژی فریب است که ترامپ در آن توانمند است ..ابتدا دست طرف مقابل را با تخلیه اورانیوم غنی شده خالی کن و سپس بهانه تراشی و زدن به زیر میز نظیر کلاه گشاد برجام۱ بیرون و بعدش حمله کن ..

کشورهایی همچون : کره جنوبی، ژاپن، عربستان، امارات،قطر،کویت،عمان و..... بمب هسته ای ندارند، ولی از نظر توسعه همه جانبه در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارند، بنابراین تنها مولفه قدرت بمب هسته ای نیست.

برای ایجاد توازن قدرت در منطقه یا باید اسرائیل خلع سلاح هسته ای شود یا باید ایران سلاح هسته ای بسازد چاره ی دیگری نداریم.

آنها دست از تهدید و تحریم برنخواهند داست بازدارندگی هسته ای تنها راهی است که مملکت را از گزند چنین دشمنانی بیمه میکند بازدارندگی هسته ای است.

به خدا قسم سلاح اتمی از نان شب هم واجب تر است. اول امنیت و قدرت بعد معیشت مقامات ما باید از اوکراین درس عبرت بگیرند.

به نظرم اگر ایران سلاح اتمی داشت، هیچیک از اتفاقات تلخ چند ماه اخیر نمی افتاد و خطوط قرمز ایران محترم شمرده میشد. الان هم تا ترامپ دست بکار نشده باید کاری کرد.

کره شمالی بمب اتمی درست کرد و آزمایش هم کرد بفرمایید چه غلطی کرده است.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.