به گزارش رکنا، نشست خبری فیلم سینمایی شوهر ستاره با حضور ابراهیم ایرجزاد (نویسنده و کارگردان)، علی اوجی و نرگس محمدی (تهیهکنندگان)، علیرضا برازنده (مدیر فیلمبرداری)، و بازیگران حامد بهداد، فریبا نادری، هومن حاجیعبداللهی و پرستو احمدی، امروز ۱۹ بهمن در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
ابراهیم ایرجزاد: فیلم بدون تأثیر از وقایع اخیر ساخته نشد
ابراهیم ایرجزاد، نویسنده و کارگردان فیلم، درباره روند شکلگیری اثر گفت:
“فیلم عنکبوت در سال ۹۸ ساخته شد و بعد از آن، ما با کرونا و مسائل اجتماعی ۱۴۰۱ مواجه شدیم. این شرایط، بیتأثیر بر من نبود و نمیتوانستم بدون تأثیرپذیری از این وقایع دست به قلم ببرم. تلاش کردیم تا حد توان به چالشهای زنان در این سرزمین بپردازیم.”
وی تأکید کرد: “فیلم شوهر ستاره هیچ پیام دیگری ندارد جز اینکه زنان این سرزمین شایسته احترام بیشتری هستند.”
فریبا نادری: این فیلم، نقطه عطفی در کارنامه من است
فریبا نادری، یکی از بازیگران فیلم، درباره حضورش در این پروژه اظهار داشت:
“این فیلم آغاز جدیدی در فعالیت بازیگری من است. در دوران حرفهای خود اشتباهات زیادی داشتهام، اما این کار به لطف عوامل حرفهای بهخوبی پیش رفت.”
علیرضا برازنده: رسیدن به زبان مشترک در فیلمبرداری
علیرضا برازنده، مدیر فیلمبرداری، درباره قابهای متنوع فیلم توضیح داد:
“برای رسیدن به یک زبان مشترک، از منابع دقیقی که آقای ایرجزاد در پیشتولید به من دادند، استفاده کردیم. ما مدتها درباره هر سکانس و پلان صحبت میکردیم.”
نرگس محمدی: جهان زنانه فیلم مرا به تهیهکنندگی کشاند
نرگس محمدی، تهیهکننده فیلم، درباره دلیل ورودش به این حوزه گفت:
“اولین کسی که فیلمنامه را خواند، من بودم و آن را بسیار دوست داشتم. همیشه از تهیهکنندگی میترسیدم، اما به علی اوجی گفتم که اگر قرار باشد فیلمی تهیه کنم، دوست دارم همین فیلم باشد، چون جهان زنانهای دارد.”
حامد بهداد: برخی تجربیات، انتخاب ما نیستند
حامد بهداد درباره حضورش در این فیلم عنوان کرد:
“در طول ۲۵ سال فعالیتم، فهمیدم که همیشه در موقعیت انتخاب قرار نداریم. تجربه کردن اهمیت دارد و در طول زندگی با آدمهایی مواجه میشویم که شاید مسیرمان در آینده به هم گره بخورد. من با ابراهیم ایرجزاد در فیلم چای تلخ آقای تقوایی آشنا شدم. به نظرم، این تجربه بازیگری یک انتخاب نبود، بلکه یک اتفاق بود.”
او افزود: “بهعنوان تماشاگر، در این فیلم دریافت کردم که چقدر افراد تنها و بینامونشان در زندگی ما وجود دارند که به آنها توجهی نمیکنیم. باید دید که آیا در جامعه واقعیتی هست که ما چشممان را بر آن بستهایم؟ من در این فیلم، قصه آدمهای غریبی را دیدم.”
ایرجزاد: خانواده، محور آثارم است
کارگردان شوهر ستاره درباره نگاهش به مقوله خانواده گفت:
“اگر به کارنامه من نگاه کنید، در هر سه فیلم تابستان داغ، عنکبوت و شوهر ستاره، محور اصلی خانواده است. خانواده، کوچکترین نهاد اجتماعی هر جامعه است و اگر بستر سالمی نداشته باشد، آسیب آن به کل جامعه سرایت خواهد کرد.”
نازنین احمدی: دلایل کمکار بودنم را در آینده توضیح میدهم
نازنین احمدی درباره علت کمکار بودنش گفت:
“شاید در آینده بهصورت مفصل درباره این موضوع صحبت کنم. اما با آقای اوجی حتماً همکاری خواهم داشت.”
پرداخت سطحی به مشکلات زنان؟ ایرجزاد پاسخ میدهد
ایرجزاد در پاسخ به انتقادها مبنی بر پرداخت سطحی به مشکلات زنان در فیلم گفت:
“اگر در فیلمم درباره اسیدپاشی، دخترانی که به موسیقی علاقه دارند یا فوتبال زنان صحبت کنم، کارم به زندان اوین خواهد کشید! بنابراین، مجبورم پرانتزهایی در فیلم باز کنم تا مخاطب بتواند آن را در سینماهای ایران ببیند.”
علی اوجی: درباره جایزه صحبت نمیکنم
علی اوجی درباره پیشبینی دریافت سیمرغ اظهار داشت:
“دوست ندارم درباره جایزه صحبت کنم، چون این موضوع وابسته به سلیقه هیئت داوران است. ما تلاش کردیم فیلمی درخور نگاه شما بسازیم.”
او همچنین اشاره کرد: “نگاه جنسیتزده را دوست ندارم، اما نرگس محمدی تنها تهیهکننده زن این دوره از جشنواره است و من به این موضوع افتخار میکنم. امیدوارم حضور فیلمسازان زن در سینمای ایران بیشتر شود.”
فریبا نادری: نقش ستاره را با کمک تیم بازی کردم
نادری درباره نقش خود در فیلم توضیح داد:
“در این فیلم، نقش کمک بهیار را داشتم. پیش از این، در سریالی نیز نقش پرستار را بازی کرده بودم. برای نقش ستاره، قبل از آغاز فیلمبرداری، مطالعاتی داشتم. البته تنهایی به این نقش نرسیدم و از تکتک اعضای گروه کمک گرفتم.”
ایرجزاد: ایده فیلم از یک خبر واقعی شکل گرفت
کارگردان شوهر ستاره درباره منبع الهام فیلم گفت:
“من هر روز صبح روزنامه و صفحه حوادث را میخوانم. روزی خبری دیدم که مردی به کلانتری تجریش مراجعه کرده و گفته بود: من زنم را کشتم! ایده فیلم از همین داستان شکل گرفت.”
هومن حاجیعبداللهی: حتی یک سکانس در این فیلم برایم افتخار بود
هومن حاجیعبداللهی درباره حضورش در این اثر گفت:
“برای من افتخار بود که حتی یک سکانس در این فیلم بازی کنم. تفکر ابراهیم ایرجزاد را بسیار دوست دارم.”
ایرجزاد: بازیگران سینمای ایران استانداردهای جهانی دارند
ایرجزاد درباره انتخاب بازیگران فیلم تصریح کرد:
“یکی از وظایف اصلی کارگردان، انتخاب درست بازیگر است. به نظر من، تمام بازیگران سینمای ایران استانداردی کمتر از سینمای جهان ندارند، بلکه فقط انتخاب صحیح برای هر نقش اهمیت دارد.”